ERKUNT VE ŞANZIMAN ARIZALARI

Ynt: ERKUNT VE ŞANZIMAN ARIZALARI

tura30 link=topic=42490.msg387924#msg387924 date=1303634961' Alıntı:
şanzıman hakkında birşey diyemem şuan 600 saatde sorun yok
mazot konusuna gelinci tarla sürerken 15 gazı geçmedin sürece az yakmakta sidisindede anlatmakta...hava filitresine dikkat etdin sürece mazodu az yakmakta benim denemem sonucunda buna vardım...
15 gazı geçmedi her traktör yakmıyor sadece erkunta özgü değil az yakıyor nasıl 15 gazı geçmiycen benim büyük jd bile 15 gazı geçmedi nasıl az yakıyor

aslında üretici firma her üretiği modele hb olarak.kaçlı pulluk takılacagını belirtmedi gerkir.yöreden yöreye inç büyüklükleri toprak yapına göre degişir diyecek ortlaması bu diyecek.

ben şimdi 4 lü 14 lü almayı veya 13 lü almayı düşünüyorum.zorlamay gerek yok.

erkunt ların şanzıman dagıtması normal şanzıman zf olabilir ama rulmanlar ors ise o bilyalar dagılır

Erkunt ' ta Alman SKF ve FAG, Fransız Timken, Japon NSK marka rulmanlar kullanılmakta. Arıza olasılığı bulunmayan yerlerde ise URB gibi çeşitli yerli markalar da kullanılıyor. Bu markalardan da hiç arıza şikayeti gelmedi henüz.

Kaldı ki, yerli malı rulmanlarımız, uzak doğu üretimi rulmanlardan kat ve kat daha sağlam ve kalitelidir. Yeri geldiğinde Erkunt ' un yerli malı olmadığı ve asılsız reklam yaparak milliyetçiliği kullandığı söylenirken, yeri geliyor yerli malı kullanmakla suçlanabiliyor. Bizim milleti anlamak gerçekten zor. Ayrıca beğenmediğiniz ORS firması, sitemiz üyesi Ozan abinin (kendisi ors firması çalışanıdır) de dediği gibi SFK, FAG gibi önemli markalara da üretim yapmaktadır.

muratcan link=topic=42490.msg395449#msg395449 date=1304693071' Alıntı:
erkunt ların şanzıman dagıtması normal şanzıman zf olabilir ama rulmanlar ors ise o bilyalar dagılır

ersanakyai link=topic=42490.msg396952#msg396952 date=1304939196' Alıntı:
Erkunt ' ta Alman SKF ve FAG, Fransız Timken, Japon NSK marka rulmanlar kullanılmakta. Arıza olasılığı bulunmayan yerlerde ise URB gibi çeşitli yerli markalar da kullanılıyor. Bu markalardan da hiç arıza şikayeti gelmedi henüz.

Kaldı ki, yerli malı rulmanlarımız, uzak doğu üretimi rulmanlardan kat ve kat daha sağlam ve kalitelidir. Yeri geldiğinde Erkunt ' un yerli malı olmadığı ve asılsız reklam yaparak milliyetçiliği kullandığı söylenirken, yeri geliyor yerli malı kullanmakla suçlanabiliyor. Bizim milleti anlamak gerçekten zor. Ayrıca beğenmediğiniz ORS firması, sitemiz üyesi Ozan abinin (kendisi ors firması çalışanıdır) de dediği gibi SFK, FAG gibi önemli markalara da üretim yapmaktadır.

Yeri geldiğinde Erkunt ' un yerli malı olmadığı ve asılsız reklam yaparak milliyetçiliği kullandığı söylenirken, yeri geliyor yerli malı kullanmakla suçlanabiliyor. Bizim milleti anlamak gerçekten zor. alk-*s alk-*s işte gerçek mesele burda .. bazı insanlar dünyaya muhalefet ve başkalarını karalamaya gelmişcesine hareket ediyo .böyle insanları kınıyorum

benım traktörüm 70t 4*4 ben tarktoru arabadab iner inmez ormana soktum tomruk ve odun çekımıne işimiz geregi mecbur kadık sıfır tarakrörü okadar zorladıkki ama alaha şukur bişey olmadı yakıtıda ilk geldinde aşırı fazlaydı ama şimdi 86 satte yavaş yavaş düşüyor ve 4 lü 14 inç pulluk aldık tekçekerde dahi çekıyor rampalarda

yazın sıcaktan kışın soguktan şikayet ederiz milletce.ASLINDA SORUN ÇOK BASİT.PSİKOLOJİK VE SOSYOLOJİK BİR VAKA ORTA DA
eskiden bir kaç marka vardı.arabalarda da traktörde de alırken şehir köy yolu hesabı yapılırdı.traktörlerde ise fıat mf grubu vardı. ikisinin kalitesi ortadaydı.alan pişman olmuyordu.markaların kendi aralarında üretim farkı ve ülke farkları tek sorun buydu.
ama şimdi şartlar degişti dünya küçüldü ülkemizde üretilen araba ve traktör sayısı dünyayı geçti.
kısa bira araştırmanın ardından vatandaş erkuntu alıyor bir alışkanlık varya eskiye erkuntu görüyor oooo çok güzel alıyor alışkanlıklarını devam ettiremiyor bu arada diger marka newhollan başka bir model le piyasaya çıkyor onda başka bir tat seziyor tüh diyor,arkadan hattatı,valtrası tümosanı landinisi casesi hepsinin ayrı ayrı cazibeleri çıkyor.AYNEN ERGENLİK ÇAGINDA GENÇELERİN SIK SIK SEVGİLİ BULMALARI AŞIK OLAMALRI GİBİ.aslında tüm sistem aynı.tüm markalar aynı ama gel onu ergen çiftçiye anlat.

djzeus link=topic=42490.msg388941#msg388941 date=1303755628' Alıntı:
15 gazı geçmedi her traktör yakmıyor sadece erkunta özgü değil az yakıyor nasıl 15 gazı geçmiycen benim büyük jd bile 15 gazı geçmedi nasıl az yakıyor

haklısın kardeş 18-19 gazı geçince her traktör içer bende mf 98 285 s var orj kabin bas pullukta 20 gazı dekara 2.5 de yakar 3.0 da valtra a95 var onada aynı şekilde 20 gazı bas pullukla oda 2.5L 3.0L yakar

erkunt kullaniyorum hızlı takviyede arkada boş romork var 1400 devirde şanzıman ugultu koyuyor 1700 gaza geliyorum ses kesiliyor bu her traktor de olan bişey degil bunun sebebine olabilir ayrıca tabiki soracagız başka nasıl ogrene biliriz

ersanakyai link=topic=42490.msg388589#msg388589 date=1303715252' Alıntı:
Eğer traktörü 75 beygirlik olarak görüp ona göre ekipman kullanırsanız, aracın limitlerini bilirseniz bir sorun yaşamazsınız. Kaldı ki garanti süresi boyunca yani 3 yıl içinde bahsettiğiniz gibi bir arıza yaşamanız durumunda eğer bakımlarını aksatmadan yerine getirmişseniz sadece bozulan rulman değil traktörün arka aksı tamamen garanti kapsamında değiştirilir. Bu arızanın ana sebebine gelince tamamen yanlış reklam nedeniyle ortaya çıkmakta. Bayiler ve tarla gösterileri düzenleyen satış personelimiz traktörün limitlerini çok zorlamakta, hakkı 4lü 10-12 numara olan traktöre 5li 12li pulluk takmakta, çiftçiyi de buna sevketmekte, gücünün 5-10 beygir üstünde iş yapacağını iddia etmekteler. Traktörler ağır olduğu için patinaja düşmeden limitinin çok üstündeki ekipmanları ağır viteslerde çekebilmekteler. Risk de bu aşamada ortaya çıkıyor, örneğin pulluk ile sürümde ideal ilerleme hızı literatüre göre 7km/sa civarındadır. Bu da Erkuntta 'tarla L4', 'yol H1', 'yol L2' viteslerine denk gelmektedir. Avrupa ülkelerine baktığınızda traktörlerde kullanılan pulluklar tamamen bu hızda çekilebilecek şekilde seçilmektedir, o yüzden adamlar 90 beygir traktöre 3lü 14 inç pulluk takmaktalar. Bu nedenle yurt dışına gönderilen o kadar traktörde tek bir arıza çıkmadı, yurtdışına da birebir aynı traktörler gönderiliyor. Oysa çiftçilerimiz, yerine göre 5li 14 numara pulluk kullanıp 'tarla l3' veya 'tarla h3' vitesleri ile sürüm yapmaktalar. Bu viteslerde toprağa iletilebilen tork değerleri çok yüksek değerlere çıkabilmektedir. Dolayısıyla aşırı yüklemeler nedeniyle traktörün en zayıf bölgesinden kısa zaman içinde arıza patlak vermektedir. Ama istatistikler gösteriyor ki bu arızaların tamamı garanti süresi içinde ortaya çıkmakta. Biz, bu arızanın nedenini tespit etmek için geçen yıl aynı şanzıman ile 85 beygirlik 360Nm torklu bir traktör ürettik ve yaklaşık 400 saattir zorlu tarla şartlarında ve ağır ekipmalarla test ediyoruz ama halen bir arıza ortaya çıkmadı. Arıza veren traktörlerin hangi şartlarda kullanıldığını artık siz hesap edin.

Arızaların küçük bir kısmı da üretim hatası veya parça hatası kaynaklıdır, emin olun her traktör, fabrikadan gerekli bütün testlerden geçerek çıkıyor ama takdir edersiniz ki bu testlerden geçmiş olması, ilerde arıza vermeyeceğini garanti edemez.

Son olarak; bu tür arızalar sadece Erkunt ' a özgü değildir, her markada şanzıman arızası vardır, ama Erkunt yerli malı olduğu ve henüz traktör sektöründe genç bir firma olduğu için bu tür sorunlar oldukça sık dile getirilmektedir.

ZF modellerde ileri-geri viteslerde senkromeç henüz yok, prototip traktörlerimizin testleri devam ediyor. Senkromeç olmasa da ileri-geri manevralarında frene basıp traktörün hızını sıfırladığınız anda sessiz ve yumuşak bir geçiş yapabilirsiniz, bunu alışkanlık haline getirdiğinizde senkromeçli modelleri aratmayacak serilikte vites değiştirebilirsiniz. Senkromeçli ileri-geri vites, her nekadar konfor kriteri olarak görülse ve sürekli talep edilse de kullanım şekline bağlı olarak arıza oranı yüksek olan bir teknoloji.

Carraro şanzımanlı e serisi Erkuntlarda ileri-geri vitesleri senkromeçli olduğu için seri bir şekilde, traktörü tam olarak durdurmadan vites geçişi yapılabiliyor.
2010 td65 plus olmayanlarda senkromeç varmı biz kullanıyorzd geçen levye elinde kalmış pederin alttaki vidaları çıkmış çok gevşemişti langır langır sallanıyodu

ben mozotla pek ilgilenmem çiftte hariç çiftte bakarm ne kadar koyuyo ne yakıyo diye
gerisini peder ilgilenir yeterki peder olmasın yanımda 17 gazdan aşa inmem 20 25 ne varsa dibine kadar basarım düşük vites tam gaz :D :D ayrı bi zevk veriyor ses aragaz zaten her viteste :D
traktör td65
muratcan bizm td 13 gazda fln traktör titreme yapıyor 15 e gelince düzeliyor ama şanzımanda sorun yok :/

muratcan link=topic=42490.msg397322#msg397322 date=1304974058' Alıntı:
erkunt kullaniyorum hızlı takviyede arkada boş romork var 1400 devirde şanzıman ugultu koyuyor 1700 gaza geliyorum ses kesiliyor bu her traktor de olan bişey degil bunun sebebine olabilir ayrıca tabiki soracagız başka nasıl ogrene biliriz
bence bi servise göster ilgilenmesse yada bilemesse fabrikayı ara..

ama demeki....arkadaşlar türk malı rulmanlardan kaynaklanıyordur bu ses

Arkadaşlar,
Biz URB olarak Romanya, MGM olarak macaristan ve Türkiye de ART Anadolu rulman olarak üretim yapmaktayız.
Ön yargılı ve peşin hükümlü olmanız doğrudur. Lakin suçu da hemen en kolay ve yeni kullanılmış bir ürüne atmakta da kolaydır. Çeliğimizi Dünya ve Türkiye deki en büyük üreticilerden, Bilye tanelerimizi dünya üzerindeki sayılı İtaylan NN eurobol (SKF in fabrikası) dan ve Düzceden modern bir işletme olan en yeni CNC tezgahlarımızda çeliğimizi işliyor ve rulman imalatı yapıyoruz.
Dünya üzerinde grup olarak binlerce kişi çalıştırıyoruz. Düzce de olan fabrikamızda en modern laborotuarı kurmuş durumdayız.
Düşünkü türkiyede biz grup şirketimizden daha zengin olan kişiler oldukları halde, ülkemizde bugüne kadar sedece 1 fabrika vardı. Biz kurulmuş 2 nci yeni ve en genç fabrika olarak yerimizi aldık.
Bu kadar yatırımı ve gücünü harcayan bir fabrika olarak kalitesiz malzeme üretme şansımız yok.
Her yıl Düzce Fabrikamıza geziler düzenliyoruz. Buyrun sizlerde gelin ve üretimi yerinde görün. Soracağınız hertürlü rulman konusundaki bilgilerimizi sizin ile paylaşmaya açığız. Uygulama mühendislik Korrd. Birimimiz bunun için vardır.
Kısacası ön yargılı olmaktan biraz faz geçmemiz lazım.
Sizler Üretemezsezeniz tarımda dışa bağımlılığımız artacak. Bizler üretemez isek yarınlarınız ve yarınlarımızda çocuklarımız çalışacak fabrika bulamayacaklar. Haydi tarlaya beraber inelim . Türk malı ve Türk sermayesi ile üretilmiş traktörlerimiz ile üretim yapalım.
Seygi ve Saygılarımla,
Metin Kartal

anadolurulman link=topic=42490.msg397963#msg397963 date=1305103133' Alıntı:
Arkadaşlar,
Biz URB olarak Romanya, MGM olarak macaristan ve Türkiye de ART Anadolu rulman olarak üretim yapmaktayız.
Ön yargılı ve peşin hükümlü olmanız doğrudur. Lakin suçu da hemen en kolay ve yeni kullanılmış bir ürüne atmakta da kolaydır. Çeliğimizi Dünya ve Türkiye deki en büyük üreticilerden, Bilye tanelerimizi dünya üzerindeki sayılı İtaylan NN eurobol (SKF in fabrikası) dan ve Düzceden modern bir işletme olan en yeni CNC tezgahlarımızda çeliğimizi işliyor ve rulman imalatı yapıyoruz.
Dünya üzerinde grup olarak binlerce kişi çalıştırıyoruz. Düzce de olan fabrikamızda en modern laborotuarı kurmuş durumdayız.
Düşünkü türkiyede biz grup şirketimizden daha zengin olan kişiler oldukları halde, ülkemizde bugüne kadar sedece 1 fabrika vardı. Biz kurulmuş 2 nci yeni ve en genç fabrika olarak yerimizi aldık.
Bu kadar yatırımı ve gücünü harcayan bir fabrika olarak kalitesiz malzeme üretme şansımız yok.
Her yıl Düzce Fabrikamıza geziler düzenliyoruz. Buyrun sizlerde gelin ve üretimi yerinde görün. Soracağınız hertürlü rulman konusundaki bilgilerimizi sizin ile paylaşmaya açığız. Uygulama mühendislik Korrd. Birimimiz bunun için vardır.
Sizler Üretemezsezeniz tarımda dışa bağımlılığımız artacak. Bizler üretemez isek yarınlarınız ve yarınlarımızda çocuklarımız çalışacak fabrika bulamayacaklar. Haydi tarlaya beraber inelim . Türk malı ve Türk sermayesi ile üretilmiş traktörlerimiz ile üretim yapalım.
Seygi ve Saygılarımla,
Metin Kartal

ok-*-s alk-*s ok-*-s

anadolurulman link=topic=42490.msg397963#msg397963 date=1305103133' Alıntı:
Arkadaşlar,
Seygi ve Saygılarımla,
Metin Kartal

Metin bey güzel anlatmışsınız da pekiyi size şunları soracam.....
Traktrüm servet 80 giden sene aldım. bir ay önce traktrün devir dayım kayişi koptu servisi çağırdım bana ne dedi traktrü al bura ya getiir nasıl getiriyim çektr dedi yada bir araba tut geliyim yapıyım yada burdan bir taksi tutuyum parasını sen öde dedi..giden sene traktrü aldımda çalıştıramadım servisi aradım gelemem işim var dedei bana telf da şurasın sök burasını sök orda düme var vs vs..bunu yetkiliye bildirdim faprikaya faprikayada işim var gidemem demiş servis bu yetkiyi nerden alıyor..devir dayım kayişinde faprikayı aradım bana ne dedi devir dayım kayişi karanti kapzamına girmez peki bunu karanti kapzamı nere tekerde bir sorun olsa biz deiliz aküde bir sorun olsa biz deiliz size soruyorum bunu 2 yıl karantisi nerde piyasadan 100tl deiştirebilecemiz yayı siz faprika yetkilileri 200 deniştririyorsunuz..
yakında bir arkadaş nevhollant 50 40 aldı servis 100km uzaktan geliyor sohbet etme durumumuz oldu bana ne dedi biliyormusunuz bize faprika yol paramızı ödüyor traktrde ne sorun olursa olsun biz gitmek zorundayız bizim işimiz bu dedi sizin servise sizlerin gücü yetmiyor..
ben yetkiliye şikayet ediyorum servisi başka servisi ara fakat servis geldinde üçreti siz ödeyeceksiniz diyor.. türk malından bahzediyorsunuz bizde bizim paramız bizim memleketde kalsın dedik siz ne yaptınız faprika olarak neler yapıyorsunuz ALLAHTAN traktr sorunlu çıkmadı çıksaydı kabulde etmezdiniz..
erkunt yetkilisi olarak bende bir kullanıcı olarak sizin traktrler bana göre beş para etmez...traktr az yakıyormuş bırakın şu yalanları..
arkadaşlar traktr alacaklar ben aldım çok pişmanım serviside bayiside işi gücü yalan nev hollant alın başınız arımasın ben bizzat servisle konuştum benim durumumu anlatdım bana dedi balık baştan kokar dedi...

arkadaş başta iyiler hepsi aradan zaman geçsin hepsi aynı servislerin fabrikanın bunun gibi servisleri servisini alması lazım ama nerde

tura30 link=topic=42490.msg398290#msg398290 date=1305135962' Alıntı:
Metin bey güzel anlatmışsınız da pekiyi size şunları soracam.....
Traktrüm servet 80 giden sene aldım. bir ay önce traktrün devir dayım kayişi koptu servisi çağırdım bana ne dedi traktrü al bura ya getiir nasıl getiriyim çektr dedi yada bir araba tut geliyim yapıyım yada burdan bir taksi tutuyum parasını sen öde dedi..giden sene traktrü aldımda çalıştıramadım servisi aradım gelemem işim var dedei bana telf da şurasın sök burasını sök orda düme var vs vs..bunu yetkiliye bildirdim faprikaya faprikayada işim var gidemem demiş servis bu yetkiyi nerden alıyor..devir dayım kayişinde faprikayı aradım bana ne dedi devir dayım kayişi karanti kapzamına girmez peki bunu karanti kapzamı nere tekerde bir sorun olsa biz deiliz aküde bir sorun olsa biz deiliz size soruyorum bunu 2 yıl karantisi nerde piyasadan 100tl deiştirebilecemiz yayı siz faprika yetkilileri 200 deniştririyorsunuz..
yakında bir arkadaş nevhollant 50 40 aldı servis 100km uzaktan geliyor sohbet etme durumumuz oldu bana ne dedi biliyormusunuz bize faprika yol paramızı ödüyor traktrde ne sorun olursa olsun biz gitmek zorundayız bizim işimiz bu dedi sizin servise sizlerin gücü yetmiyor..
ben yetkiliye şikayet ediyorum servisi başka servisi ara fakat servis geldinde üçreti siz ödeyeceksiniz diyor.. türk malından bahzediyorsunuz bizde bizim paramız bizim memleketde kalsın dedik siz ne yaptınız faprika olarak neler yapıyorsunuz ALLAHTAN traktr sorunlu çıkmadı çıksaydı kabulde etmezdiniz..
erkunt yetkilisi olarak bende bir kullanıcı olarak sizin traktrler bana göre beş para etmez...traktr az yakıyormuş bırakın şu yalanları..
arkadaşlar traktr alacaklar ben aldım çok pişmanım serviside bayiside işi gücü yalan nev hollant alın başınız arımasın ben bizzat servisle konuştum benim durumumu anlatdım bana dedi balık baştan kokar dedi...
senin servste .. . lik varda neyse.
NeW HoLLaND ' ın servisi kada iyi hiç bi servs yok şuan zatn :)
bazı bölgelerdede iyi servsler var olablr ama her bölgede deil
mesela bzm servis tarlaya kadar geliyr orda tamir ediyor ücrette almıyor saece nh ye özel deil ama toplasan 1 - 2 tane onlrda bazı bölgelerde

bir mal alırken satış sonrası hizmet ve Servis olayı çok önemli..
ve olumsuzluklarda bazen ufak çaplı bi şikayet etmek(sikayetvar.com) yarar saglayabilir :]

SmhGwz link=topic=42490.msg398315#msg398315 date=1305137411' Alıntı:
bir mal alırken satış sonrası hizmet ve Servis olayı çok önemli..
ve olumsuzluklarda bazen ufak çaplı bi şikayet etmek(sikayetvar.com) yarar saglayabilir :]
çok doğru diyosun :) erkunt kullandığın halde genede fanatiklik yapmadığına şaşırdım açıkcası çok az sayıda var fanatiklik yapmayn :) anlş-*s