Erkunt Servet Sorun LÜTFEN BAKIN

Ynt: Erkunt Servet Sorun LÜTFEN BAKIN

murat_saribas link=topic=40522.msg359875#msg359875 date=1300105138' Alıntı:
hadi hayırlısı allah kaza bela vermesin ortalığı boşu boşuna velveleye vermiş oldun

bosu bosuna degıl fabrıkada frenlerı ayarlamasalardı saga bıle devrılecek gıbıydı bosu bosuna degıl

erkuntu yeni alanlar ilk başlarda alışamıyor ve perkins motor birazdaha geç açılıyor galiba. 0 erkunt alanlar ilk başlarda yakıtından şikayet ediyolar ama sonra yakıtta rakip bulamıyorlar :) geçen sene servet alan bir kardeşimde baştan şikayet etti bir ay sonra falan test etmiş 3075le 3075e göre çok az yakıyor diye reklamını yapıyor şimdi. yakında sende yapacaksın, tarlada biraz çalışsında gör elindekinin marifetlerini. allah kaza bela vermesin

sag frenle sol fren cok dengesızmıs ve gaz ayarı yapıldı bıde motorun dıslılerı acılmamıs daha

tarsaneh link=topic=40522.msg359881#msg359881 date=1300105865' Alıntı:
erkuntu yeni alanlar ilk başlarda alışamıyor ve perkins motor birazdaha geç açılıyor galiba. 0 erkunt alanlar ilk başlarda yakıtından şikayet ediyolar ama sonra yakıtta rakip bulamıyorlar :) geçen sene servet alan bir kardeşimde baştan şikayet etti bir ay sonra falan test etmiş 3075le 3075e göre çok az yakıyor diye reklamını yapıyor şimdi. yakında sende yapacaksın, tarlada biraz çalışsında gör elindekinin marifetlerini. allah kaza bela vermesin

valla fabrıkadakı teknısyenlerde ole dedıler

murat_saribas link=topic=40522.msg359805#msg359805 date=1300082979' Alıntı:
demir yığınımı 20 yaşındaki birisi öğretecek bize traktörleri sen gitte okuluna devam et çiftçilkmiş traktörmüş boşver
ben yazın gece saat 2de 3de ellambasıyla boru değiştiriyom abi sengibi motorun üstünde gıytırık balya makinasıyla dolaşmıyom sen benden sonra aldın motoru bana motor övüyon biz bunla pancar söktük çamurda çalıştık..bu motor 3105in iki tane dört tekerlekli römork 8ton arpayla hiç vites değiştirmeden çıktığı bayırı kendi başına 4Hyle çıkamıyo nie kabullenmiyon bendede var hem bizim motoru köye gelip test ettiler bizimki ince lastik olduğu için bunun performansı daha iyi dediler bunun performansı iyise kalın tekerleri düşünmek bile istemiyom..bide takmışsın yaşa yaşla ne ilgisi var sen die bilirsin arkadaşlar benim motorum tekçeker öyle bir sorun yok dede millet inansın sanki çiftçekerini kullanmış gibi sallıyon.. sen boyna beni yalancı çıkarmaya çalışıyon ayıp..(inşallah düzelir nedeyim 250saati bekliycez şimdi 90 saate yaklaştı.)

kardeş daha motorun 90 saatteymiş, biraz sabret daha hemen emin olma. bir arkadaşımıza td80 aldık bir hafta kullandı ben bunu satacam çok yakıyor çekmiyor diye tutturdu. zor engel olduk satma diye şimdi bir şikayetini duymadım, yeni motoru hemen kıyaslama. evt erkuntların 4h de hep aynı problem var, onu yok say. bizim mf 185 vardı hız dişlisi attırdık ama kullanamadık boş motorla hafif rampalarda bayılırdı, bana onun gibi geliyor servette. 3h si yada 4 lsi de yavaş dğil bir çok traktörün son hızıyla aynı

fabrıkdakılerde dedıler motor acılmadan karar vermeyın dıe bızım motor daha 10 saat bıle olmadı o yuzden kımse kımseye demesın erkunt kotu dıe saatı dolduralım eger yıne aynı olursa ıstedıgınız gıbı konusun ıyı veya kotu olarak

berat06 link=topic=40522.msg359955#msg359955 date=1300115131' Alıntı:
fabrıkdakılerde dedıler motor acılmadan karar vermeyın dıe bızım motor daha 10 saat bıle olmadı o yuzden kımse kımseye demesın erkunt kotu dıe saatı dolduralım eger yıne aynı olursa ıstedıgınız gıbı konusun ıyı veya kotu olarak
arkadaşlar benim akrabalarda a75 valtra var 2007 model 2wd daha 10saatteyken 15 km yolda 50 tl mazotu içti yemin ederim bu doğru ama şimdi 3000 saatte ve depoyu nezaman doldurduklarını unutuyorlar benim erkuntta öyle yaptı depo yu dolduruyom sanki depo delik nereye gittiğini anlamıyordum ama şimdi 450 saatte ve gayet cimri ve daha da düşeceğini tahmin ediyorum köyde tt 50 2wd var 2008 oda yeniyken dekarda 2 - 2.5 lt mazot yakıyodu diyo şimdi 2500 saatte ve oda cimrileşti ...erken karar vermeyin arkadaşlar biraz bekleyin ve farkı görün

aksazli link=topic=40522.msg360030#msg360030 date=1300119989' Alıntı:
arkadaşlar benim akrabalarda a75 valtra var 2007 model 2wd daha 10saatteyken 15 km yolda 50 tl mazotu içti yemin ederim bu doğru ama şimdi 3000 saatte ve depoyu nezaman doldurduklarını unutuyorlar benim erkuntta öyle yaptı depo yu dolduruyom sanki depo delik nereye gittiğini anlamıyordum ama şimdi 450 saatte ve gayet cimri ve daha da düşeceğini tahmin ediyorum köyde tt 50 2wd var 2008 oda yeniyken dekarda 2 - 2.5 lt mazot yakıyodu diyo şimdi 2500 saatte ve oda cimrileşti ...erken karar vermeyin arkadaşlar biraz bekleyin ve farkı görün
işte duymak istediğim yorumlar inan ben bi ara yedek depo taktırmayı düşündüm arkadaşın birisi tla ya takmıştı benimde kafama yattı 70litre deposu var madem böyle çok yakacaksa 30-35 dönümde lamba yanıyor. ama inşallah bunlara gerek kalmaz :)

anayurtlu 3105d link=topic=40522.msg360035#msg360035 date=1300120279' Alıntı:
işte duymak istediğim yorumlar inan ben bi ara yedek depo taktırmayı düşündüm arkadaşın birisi tla ya takmıştı benimde kafama yattı 70litre deposu var madem böyle çok yakacaksa 30-35 dönümde lamba yanıyor. ama inşallah bunlara gerek kalmaz :)
yedeğe hiç gerek yok 350-400 saate gelsin ozaman gerçek yüzü ortaya çıkar ben geçen hafta şanzıman yağını değiştirdim ve motorun sesi bile değişti yağın içi temir tozu doluydu dişliler birbirine alışıyorya onun tortuları valla motor rahatladı rampada salıyom gitmiyordu şimdi uçuyo ben 4lü 8 inçle 1.1-1.2 ltre arasında yakıyom ve çooook memnunum benim kısmet carraro şanzıman olduğundan 4 ten düşmüyo ama son hızı 30 kmh

arkadaşlar bnm de 55-56 2004 model daha hiç şanzıman yağı hiç değişmedi traktör de gayet ii canavar gibi ama bu sene baharda değiştircez ha traktöre bakmıyoz die deil doğrı dürüst kullanmıyoz die daha bi kere kepçe taktık bi kerede damperli romork kaldrdı o yzde bakıyo usta ii diyo değiştrmiyoz

motoru açmanız gerekli mazot filitresi hava filitresi temizliği güvenirliliği çok önemlidir.hidrolik ayarı çok önemli hangi kolu ne zaman nasıl kullnılacgı çok önemli.sonuç da 3 ssilindir bir traktör 58-68-74 hb bunlardan emsallerinin çok çok üstünde bir iş ve verim bekleniyor.bu konuda önemli.ben servet 80 4x4 e 5 li 14 aydın kalın malzeme pulluk kullanıyordum.herhalde 750 gr ykması istenemez.ama bu agırlıga ve yüke ragmen yakıt çok güzel verim çok güzeld. ama motorun açılması şart.pulluk sürüm vitesleri deviri çok iyi ayarlanmalı. (1400-1600 arasında olmalı.) şimdi sıfır aldım açacagız motoru açana kadar az da yakar çok da ama belli bir saati var.100 satte de açılıyor 500 saatdede.kullanan biliyor aslında ama nedense kurala uymuyor.kendi hataları göze görünmüyor. ama satanlar alıpda erkuntdan tat alamdım diye satanlar çok pişman sattıkları fiyata 2.elini bile alamıyorlar.kötü komşu göçmeyince belli olmaz mış diye bir ata sözü varya o misal.

arkadaşım sen hiç kafana takma aynısı benim başıma geldi. bırak vitesten atmayı, vitese takerken bile duruyordu. ama şimdi 200 saat oldu, motor baya açıldı.şimdi çok az bi yavaşlama oluyor servise sordum 300saaten sonra, hem yakıt düşecek, hem bu tür problemler kaybolacak diyor.iki gün önce anız sürdüm 20 dönüm yerdi. 1300 gram mozot yaktı 3lü 12 numara açık ara pimli pullukla, 800gram beklerken.biraz hayal kırıklığı yaşadım. belki ileriye doğru yakıt düşebilir. motorum 2011 model 60 lık bereket meyveci 4x4

ismail17 link=topic=40522.msg365886#msg365886 date=1300919587' Alıntı:
arkadaşım sen hiç kafana takma aynısı benim başıma geldi. bırak vitesten atmayı, vitese takerken bile duruyordu. ama şimdi 200 saat oldu, motor baya açıldı.şimdi çok az bi yavaşlama oluyor servise sordum 300saaten sonra, hem yakıt düşecek, hem bu tür problemler kaybolacak diyor.iki gün önce anız sürdüm 20 dönüm yerdi. 1300 gram mozot yaktı 3lü 12 numara açık ara pimli pullukla, 800gram beklerken.biraz hayal kırıklığı yaşadım. belki ileriye doğru yakıt düşebilir. motorum 2011 model 60 lık bereket meyveci 4x4
ne hayal kırıklığı iyi yakmış daha nolcak 800gram mı :S :D

arkadaşım başka motorlara göre az yakıyor ama, ben noter huzurunda yapılan teste güvenerekten aldım bu motoru. ben o yüzden hayal kırıklığı yaşadım. gerçekten güzel motorlar. bir eksiğide sekromeç koymamışlar durmadan geçmiyor ses yapıyor. tarla sürerken pratik olmuyor, vitese takarken her seferinde frene basmak gerekiyor. buda insanı yoruyor.

ismail17 link=topic=40522.msg365913#msg365913 date=1300923010' Alıntı:
arkadaşım başka motorlara göre az yakıyor ama, ben noter huzurunda yapılan teste güvenerekten aldım bu motoru. ben o yüzden hayal kırıklığı yaşadım. gerçekten güzel motorlar. bir eksiğide sekromeç koymamışlar durmadan geçmiyor ses yapıyor. tarla sürerken pratik olmuyor, vitese takarken her seferinde frene basmak gerekiyor. buda insanı yoruyor.
Arkadaşım sen hala öğrenemedinmi bu sitede hakim olan görüş ERKUNTİZM dir.Burada erkunta laf söylenmez şimdi tepki toplayacaksın oluyormu yum gözünü almışsın dünyanın en iyi traktörünü susuver katlan.O en iyi traktör kullananada kullanmayanada her türlü karşılık verilir burada...İyi geceler...

efeee09 link=topic=40522.msg365915#msg365915 date=1300923423' Alıntı:
Arkadaşım sen hala öğrenemedinmi bu sitede hakim olan görüş ERKUNTİZM dir.Burada erkunta laf söylenmez şimdi tepki toplayacaksın oluyormu yum gözünü almışsın dünyanın en iyi traktörünü susuver katlan.O en iyi traktör kullananada kullanmayanada her türlü karşılık verilir burada...İyi geceler...
böyle uyduruk şeyleri nerden çıkarıyon yaa senin motordan iyi kafanı yorma :D

anayurtlu 3105d link=topic=40522.msg365918#msg365918 date=1300923917' Alıntı:
böyle uyduruk şeyleri nerden çıkarıyon yaa senin motordan iyi kafanı yorma :D
Nekadar gerçekçi oldugumu birkez daha kanıtladın kardeşim ellerinden öperim...!!!