Erkunt Mahindra grubuna satıldı

Bu mahindra grubu Sampo Rosenlew firması ülkemizde Uzel adı altında satılan Fillandiya firmasininda %30 civarı ortagiymis , Sampo Rosenlew de ülkemize girmeye calisiyor , bu ortaklık veya satınalma sonucu ortaya eski Erkunt firmasına göre daha güclü bir firma olacagi aşikar , Sampo Rosenlew de gayet tabi ülkemize bu firma üzerinden ürün satabilir hatta yeni yatırımlar ile o makinalar burda monte edilerek bicer piyasasinda daha makul fiyata makina satisida yapılabilir. Tabi bunlar sadece kisisel tahminim , anlasilan o ki ülkemiz piyasasinda rekabet kızısacak , erkunt un skleti ile Nh ın skleti bir degildi üstelik bicerleride gelirse piyasaya önümüzdeki senelerde rekabet epeyce artar bu ciftciye ne derece yarar görecegiz. Keske satilmak yerine %50 vs gibi ortak olma gücü olsaydı Erkunt un.

Ufuk abi ben de aynı düşüncedeyim. Keşke belli bir hissesiyle ortaklık olsaydı. Şimdi tamamen satılmış bir marka var. Orada çalışanlar veya orayı yürütenler artık bir hintli şirketin emri altında. Bu da demek oluyor ki yerli bir firmamız ve yerli bir markamız yok artık. Adamlar canları ister yüz binlerce üretim yapar, canları ister fabrikayı kapatır, canları ister üretimi durdurur. Keyif onların, yetki onların.[emoji17]

Ulan adamlar ineğe yapıyor bizim fabrikamızı satın alıyor Türklerde hiç birlik ilerleme yok lafa gelince toz kondurmuyoruz kendimizi geliştirmek için çalışmıyoruz

Reyis ineğe tapmaları ne alaka güldürdün vallaha o adamlar ona inanıyor inaçları o yönde :D
Çalışan,mücadele veren dindarda olsa kafir de olsa alır hakkıdır... daha çok alacaklar gibime geliyor.

En iyisi 4 bacak mal almak :) bu traktör pazarının moku ne zaman cıkacak diken gözü bize dikiyor ne TÜRKİYE ymişiz be sat sat para coh

Erkunt hatasını 80.4 pistonlu erkuntta yapmaya başladı. Önceden 3 pistonlu çıkarrtı sonra 4 pistonlu çıkınca milllet 3 pistonlu rampada bayılıuor 4 pistonlu bayılmaz diye 4 pistonluya hücum edince 38 bine 45 bine saattığı traktörü 65 70 bine çıkarttı sonrası malum her yıl arttırdılar 162 bine kadar fiyat çıkarttılar. Yerliydi ama zeynep yerli üreticiyi düşünmüyordu mile. Ne kadar çok traktör satarım çabasındaydı. Toplantılarda bayilere fırça kayıyordu. Sonuç 4 pistonda yapsalar 110 hp de yapsalar ne yaparsa yapsınlar tutulmadılar. Tutulamadılar hele mekatronik sonları oldu.. mrkatronik kolu korsunda boş olmazmı ya ileri gidecen ya geri saaçmalığa bak..

Gerçekten ben başka hiçbir markada görmedim, aynı alt markanın (servet) 3 pistonlusu ve 4 pistonlusu diye bir ayırım.İlk 3 pistonlu çıktığında onu alan ,4 pistonlu çıkınca ne düşünür? Servet 80.3, MF 277 G ile aynı motoru taşıyor. 2006 model 277 G nin hala tekel malı gibi sabit değeri var zira etrafımızda zehir gibi çalışıyorlar. Servet 80.3 ün (başlangıçta sadece servet) ne sıkıntısı oldu ki,80.4 çıktı ?

Satılan fabrikanın yerine daha iyisini adını değiştirerek yaparsınız,global dünyada işler böyle işliyor,yapsat

Öyle demeyin Mahmut Bey.Marka yaratmak ve tutturmak kolay mı? Benim Kartal'ın motor blokunda, 240'ın birçok parçasında Erkunt yazıyor. Uzel bile Erkunt sayesinde traktör yapabiliyordu.Daha dün metruk Uzel fabrikasının önünden geçtim.Erkunt koca Uzel'in önemli bir tedarikçisi idi.Erkunt traktör yokken bile Erkunt döküm vardı.
Yaklaşık 20 yıl önce amerikalılar bizim bir cips firmasını satın aldı.Satan kişi yeniden cips firması kurup başlarına bela oldu.Şirket satın alanlar bu kazığı kolay unutamadılar ve artık çok büyük cezai şartlar koyarak, satın aldıkları kişileri doğrudan ve dolaylı olarak aynı sektöre uzun yıllar adım attırmıyorlar.

İşin kötüsü Erkunt dökümde gitti.Ana firma oydu.Finansal yapı mı büyümeyi kaldıramadı,yönetimsel sorunlar mı oldu bilemeyiz ama bir değerimiz gitti.Bunlar telekom,liman,otel arazisi gibi 25-49 yıllığına işletme için verilen yerler değil ki, kökü bizim diyelim.Gidince sonsuza kadar gider.''Adamın malı,satar,sana ne'' derseniz evimizdeki eşyanın bile sonuçta milli servet olduğunu hatırlatırım.
5-6 ana segmentte, bahçeci-tarlacı-ropslu-kabinli-lüks-e-şu ebat lastik-bu ebat lastik ve bunların permutasyonu derken 60-70 çeşit traktör yaptı.
Ülkemizin gururu 1.3 milyar dolarlık TTF'ye elbette rakip olamazdı ,demek ki nefesi buraya kadar yetti. Fuarlara,tarlalarımıza renk kattı.
Finansman ihtiyacı varsa, halka açılsaydı veya tahvil çıkarsaydı.Neyse onları herkes biliyor.Yazık oldu.

Gerçekten ben başka hiçbir markada görmedim, aynı alt markanın (servet) 3 pistonlusu ve 4 pistonlusu diye bir ayırım.İlk 3 pistonlu çıktığında onu alan ,4 pistonlu çıkınca ne düşünür? Servet 80.3, MF 277 G ile aynı motoru taşıyor. 2006 model 277 G nin hala tekel malı gibi sabit değeri var zira etrafımızda zehir gibi çalışıyorlar. Servet 80.3 ün (başlangıçta sadece servet) ne sıkıntısı oldu ki,80.4 çıktı ?

Öyle demeyin Mahmut Bey.Marka yaratmak ve tutturmak kolay mı? Benim Kartal'ın motor blokunda, 240'ın birçok parçasında Erkunt yazıyor. Uzel bile Erkunt sayesinde traktör yapabiliyordu.Daha dün metruk Uzel fabrikasının önünden geçtim.Erkunt koca Uzel'in önemli bir tedarikçisi idi.Erkunt traktör yokken bile Erkunt döküm vardı.
Yaklaşık 20 yıl önce amerikalılar bizim bir cips firmasını satın aldı.Satan kişi yeniden cips firması kurup başlarına bela oldu.Şirket satın alanlar bu kazığı kolay unutamadılar ve artık çok büyük cezai şartlar koyarak, satın aldıkları kişileri doğrudan ve dolaylı olarak aynı sektöre uzun yıllar adım attırmıyorlar.

İşin kötüsü Erkunt dökümde gitti.Ana firma oydu.Finansal yapı mı büyümeyi kaldıramadı,yönetimsel sorunlar mı oldu bilemeyiz ama bir değerimiz gitti.Bunlar telekom,liman,otel arazisi gibi 25-49 yıllığına işletme için verilen yerler değil ki, kökü bizim diyelim.Gidince sonsuza kadar gider.''Adamın malı,satar,sana ne'' derseniz evimizdeki eşyanın bile sonuçta milli servet olduğunu hatırlatırım.
5-6 ana segmentte, bahçeci-tarlacı-ropslu-kabinli-lüks-e-şu ebat lastik-bu ebat lastik ve bunların permutasyonu derken 60-70 çeşit traktör yaptı.
Ülkemizin gururu 1.3 milyar dolarlık TTF'ye elbette rakip olamazdı ,demek ki nefesi buraya kadar yetti. Fuarlara,tarlalarımıza renk kattı.
Finansman ihtiyacı varsa, halka açılsaydı veya tahvil çıkarsaydı.Neyse onları herkes biliyor.Yazık oldu.
Cok güzel yazmissin Cemal abi , Uzel satilmayi bile beceremedi , en azindan Erkunt bari satilip biraz para kazanildi. Uzel hic yok yere gitti , yazık oldu milli servete.

Son düzenleme:

Ne yönetimsel ne finansal. Yıllarca sahtekarlıkla milleti.kandırdılar bayiilere baskı yaptılar. Oda bir.yere kadar ilk aldığımda ben mesela kötü.diyecekler diye.şu forumda kavga etmediğim muhakefet kalmadı ama zamanla anladımki erkunt çifçi.dostu değil tamamen paraya odakalnmış sahtekar bir firma. Parça arıyorsun fabrikadan geliyor. Sen istediğin ustaya götüremiyorsun.

En basiti 2011 de aldım 8 9 ay sonra arka hidrolikler bozuldu servis gelip beyindeki oringleri değiştiriyor ertesi gün pullukda yine bozuluyor 2017 nisanına kadar böyle servise para verdik durduk. En son tornacıya yaptırdık hidroliği komple söktü içinde burçlar kırılmış etrafındaki orinhler ölmüş. Şimdi kollar saat gibi. Olay bu kadar açık ve net.
Servis gelip kapıda yapıyor sen servise götüremiyorsun wn yakını 150 km uzakda. Kapıda anahtarla söküp yapılacakları yapıyor sede yaptım diye kandırıp gidiyor ama yedek parçayı ben fabrikada alabilsem gider istediğim ustaya yaptırırım...

son çifçi bükücü satıldı belki düzelir.😀😀😀

3 piston motorları millet ana motor olarak aldı, sözde az yakacaktı.Gezmeli işlerde az yakar da toprak işlerine girince az yakmadığı görüldü, memnuniyetsizlik yaşandı.4 piston motora yönelimin temel sebebi budur.Üretim ve bakım maliyetleri düşünülerek 3 piston üretiliyor, fakat arazide performans konusunda zayıf kalıyor.
320 tork 3 piston, 300 tork 4 piston motorla arazide çalışırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Ne yönetimsel ne finansal. Yıllarca sahtekarlıkla milleti.kandırdılar bayiilere baskı yaptılar. Oda bir.yere kadar ilk aldığımda ben mesela kötü.diyecekler diye.şu forumda kavga etmediğim muhakefet kalmadı ama zamanla anladımki erkunt çifçi.dostu değil tamamen paraya odakalnmış sahtekar bir firma. Parça arıyorsun fabrikadan geliyor. Sen istediğin ustaya götüremiyorsun.

En basiti 2011 de aldım 8 9 ay sonra arka hidrolikler bozuldu servis gelip beyindeki oringleri değiştiriyor ertesi gün pullukda yine bozuluyor 2017 nisanına kadar böyle servise para verdik durduk. En son tornacıya yaptırdık hidroliği komple söktü içinde burçlar kırılmış etrafındaki orinhler ölmüş. Şimdi kollar saat gibi. Olay bu kadar açık ve net.
Servis gelip kapıda yapıyor sen servise götüremiyorsun wn yakını 150 km uzakda. Kapıda anahtarla söküp yapılacakları yapıyor sede yaptım diye kandırıp gidiyor ama yedek parçayı ben fabrikada alabilsem gider istediğim ustaya yaptırırım...

son çifçi bükücü satıldı belki düzelir.

Abi sende yaktın kazanı attın Erkunt ü ver yansın yapiyon ...
Yerli malı yurdun malı her kez onu kullanmalı - teriminide curuttun Unuttun mu toz kondurmadigin günleri :)

Yerli malı yurdun malı her kez onu kullanmalı - teriminide curuttun Unuttun mu toz kondurmadigin günleri :)
Yukarda anlattım neden vaz geçtiğimi gayet açık ve net. Eski konulardanda okudun veya hatırlıyorsan az da yerli malı düşünsün yerli milli çifçiyi.. hep biz banka kapılarında sürünen kredi vermeleri için çırpınan gariban çifçilermi düşünecek sahtekar firmayı. Gariban çifçiye gelincemi milliyetçi olunuyor. Bun diyenler zaten kendilerinden uzak değil .. tuzaklı bir sözdür yerli malı işte siz nasıl milliyetçisiniz gidip avrupa alıyorda yerli malı almıyorsunuz diye zavallı gariban milliyetçi toprağı için ömrünü harcayan onu korumak için askere giden bekçilik eden çifçiyi kandırıyorlar. Kendiler o kadar milliyetçiyse ucuz traktör satar. Yılda üç beş kezde olsa çekilişle durumu iyi olmayan alamayan insanlara ucuz traktör yapar dağıtırlar. Nede olsa yerli değilmi. Senin yemek mutfağında pişiyorsa istediğin kadar yapar yersin ama yemek başka mıtfakda pişiyorsa istediğ kadar yersin. Yerliyse milliyetçi çifçinin kesesini düşünür. Traktöre gelince yerli neden milliyetçi çifçi var duygusal. ama iş dünyası hep kesesine durumuna göre avrupa yerli alım yapıyor onlara neden hadi siz ne biçim milliyetçsiniz yerli malı almıyorsunuz desinler. Öyle derlerse patron götüyle güler. 😊😊😊inşaallah geri dönük yorum yapmazsın daha açıklayacak sebep kalmadı. Neden erkunta bu kadar kızgınım artık anla. Ben yerliye karşı değilim tümosana neden yok şöyle dediler yok böyle dediler demiyorum. Çünki onların politikası ucuz olsun herkes alsın. 115 hp traktörü 150 bin erkuntun 110 u 162 bin ama git satın al göklere çıkartıllar helede şu sonradan taktıkları mekatroniği 😀😀😀😀 sattıkdan sonrada abi getir onu sökelim 😀😀😀😀 gitti bir anda 15 bin bu böyle yerliyse bende böyle milliyetçiyim.

Bir ay önce servis kötülüğü yüzünden erkunt 100 lüks ü satmıştım. Case jx90 makspro aldım.. 112 bin e. Hemen hemen her motoru sordum. Crd erkunt 160 bin istenirken Avrupa 5100 g deutz 160 bin demişlerdi. Kubota 9540 bile 140 bin civarıydı.80.4e+ bile 100 bin istenilmişti. Yani diyeceğim fiyatlar çok yüksek, servis berbat ötesi. Çiftçimize gelince milliyetçilik yapın diyen zihniyet, önce onlar çiftçiye milliyetçi olsunlar... zaten bu milleti ya din ile yada milliyetçilikle kandırıyorlar..

Yerli malı yurdun malı ama her iş bir yere kadar.Bir insanın canı bir maldan bir kaç kere veya sürekli yanarsa gözü ne yerli malı görür ne de milli servet.Yerli diye tepemize ettirecek halimiz yok ama Erkunt'u keşke yurt içinden bir grup alsaydı ve kullanıcıları daha memnun edecek bir üretim yapsaydı.Artık ne desek boş.

yabancıdan şaşmıcan hacı...
özellikle Almandan...
adamlar dürüst, namuslu, işinin en iyisini yapmaya çalışıyor...

namert, dolandırıcı, yalancı müslümandansa
mert, dürüst, namuslu kâfiri tercih ederim...

öbür dünya herkesin kendi sorunu benim değil.
insanlara zararı dokunmayan, hatta faydası dokunan adam en kral adamdır...
Namert , dolandırıcı , yalanci , musluman olamaz