ERKUNT KIYMET 90 UFAK Bİ KARE

Ynt: ERKUNT KIYMET 90 UFAK Bİ KARE

şerefli1 link=topic=52087.msg537666#msg537666 date=1329243924' Alıntı:
nede olsa sizin orada fuar varmış aycan abi bana bol bol bide fendt video ve foto çekersen sevinirim abi şimdilik kendimi öyle avutayım.sonra sırtına binerim inş.
muzaffer .fendt denizli fuarına düşmüyor..ama gidersem erkunttan ayrıntılı fotoları çekerim

qarizmatiqa link=topic=52087.msg539071#msg539071 date=1329346998' Alıntı:
kotrolünü, elektronik kontrol mü ? fotoğrafda kol göremedim

Fotoğraflarda göründüğü kadarıyla TCE 9 standartında elektronik hidrolik kontrol sistemi kullanılmış. Yani elektronik olarak hidrolikleri kontrol ediliyor. Aynı sistem CLAAS AXOS serisinde de mevcut. Yine bu segmentteki NH T5000, Fendt 300 Vario, Zetor Proxima vb... traktörlerde de aynı sistem mevcut. Sadece kontrol görüntüleri biraz değişik. Aşağıdaki fotoğrafta detaylı görebilirsin. Bu kontrol üzerinden otomatik indirme, kaldırma, daldırma ve durdurma ayarları üzerinde kırmızı tuş bulunan büyük yuvarlak düğme ile, ondan sonra gelen düğme ile derinlik ayarı, alt alta olan düğmelerden üstteki ile hidrolik max. yükseklik ayarı, onun altındaki ile hassasiyet ayarı, diğer yan taraflarında kalan son düğme ile de hidrolik kaldırma - indirme hız ayarını yapıyorsunuz.

image.aspx

Kudret te de aynı sistem mevcut şanzıman da kudret in aynısı hatta motor linder sitesinde 84 grotesk modelinin aynısı galiba 93hp 393tork

ooooOOOO güzel olmuş, yalnız yeri biraz ters gibi biraz daha el altında olsa daha ergonomik olurdu, şu çızıden çıkınca kolları kaldırma sistemi de var mı aceba

Kırmızılı büyük düğme lift o matik ekipmanı cizi sonunda kaldırır cizi başında indirir

Kiymet in kontrol dugmelerinde kırmızı ışık gorunuyo o ışık motorun zorlandığını gösteriyor ekipmanı çekerken pulluk fazla derine battı kaldır gibisinden

Çok fazla elektronik olması iyi olmazdi galiba bunlar yeterli yalnız frenler ve debriyaj hidrolik olsaydı çok iyi olurdu

Erkunt u canı gönülden tebrik ediyorum. Temennimiz,problem çıkarmayan bir traktör olarak çiftçilerimizin beğenisini kazanması. Lindner ile benzerliğinin veya Lindner in bir kopyasının olması hiç önemli değil. Zira, Lindner,Steyr ile yakın akrabalığı bulunan(steyrin şanzumanını kullanıyor) kendini kanıtlamış çok güzel bir traktör...Şimdi,Koç ile Erkunt un aralarındaki rekabet daha da kızışacak. Bu durumda sizce Koç un hangi hamlesini yapması gerekiyor??? Aklıma ilk olarak gelen ve de Koç un yapacağı en mantıklı hamle olarak fazla zaman kaybetmeden CNH nin kendi bünyesinde bulunan STEYR i Türkiye ye getirmesi...Çünkü, Steyr Lindner in ve dolayısıyla da Erkunt un Atası... Zira aksi durumda Koç un Zf şanzumanlı Erkuntlar ile aynı kulvarda rekabet edebilmesi biraz zor görünüyor...Erkunt geçtiğimiz yıllarda e serisi traktörlerini üretip piyasaya çıkararak Koç un üretmiş olduğu traktörlere eşdeğer şanzumanlı traktörlerle Koç ile rekabet edebildi. Koç, bu konuda Erkuntun gerisinde kalmış durumda. Belki de Erkunt un bu kadar kısa sürede buralara gelebileceğini düşünememiş ve o yüzden geride kalmış olabilirler... Önümüzdeki günlerde Koç Steyr i getirdiğinde veya belirli bir segmentteki üretimini Türkiye de yaptığında kimse şaşırmasın. :)

cevo link=topic=52087.msg539101#msg539101 date=1329372118' Alıntı:
Kudret te de aynı sistem mevcut şanzıman da kudret in aynısı hatta motor linder sitesinde 84 grotesk modelinin aynısı galiba 93hp 393tork
o traktörde common rail perkins var,erkuntta düz pompa perkins var.
hem erkuntta hem lindner de zf 557 şanzıman var.
buna rağmen biri 3380 kg biri 5800 kg.bunun sebebi ne olaki.acaba dökümü errkuntun dahamı kalın ok-*-s

5800diyorlar ben o kadar olacağını düşünmüyorum max 4500olur gibime geliyo umarım 4;5 ton u geçmez linder dediğin gibi.motoru hidrolik sistemi aynı gibi zf de az yaksin çok çeksin.sağlam olsun yeter

cevo link=topic=52087.msg539707#msg539707 date=1329423144' Alıntı:
5800diyorlar ben o kadar olacağını düşünmüyorum max 4500olur gibime geliyo umarım 4;5 ton u geçmez linder dediğin gibi.motoru hidrolik sistemi aynı gibi zf de az yaksin çok çeksin.sağlam olsun yeter
5800 olacağı kesin.

Fabrikaya bugün tel açtim şubatin 25 inde bayilerde olacakmiş ve ağırlığı 5500 kg dediler erkut fabrikasi sorumlu yöneticisi dedi

arkadaşlar bu ağırlık işini fazla abartıyorsunuz ddiğim gibi janttaki ağırlıkları sökünce makina 5000 kg nin altına iner zaten o da 93 bg bir motor için çok normal olur kanaatindeyim ağırlık erkuntun prensibi gibi birşey olmuş artık ama adam boşuna jant ağırlıklarını sökülür takılıp yapmamış isteyen söker isteyen takar ön ağırlıkları söksen olmaz hem tipi de kayar motorun ama ön jant ağırlığı zaten hiçbir traktörde yok arkalrdanda 2 şer tane söküldümü tamam

phantomerkunt link=topic=52087.msg539720#msg539720 date=1329424116' Alıntı:
arkadaşlar bu ağırlık işini fazla abartıyorsunuz ddiğim gibi janttaki ağırlıkları sökünce makina 5000 kg nin altına iner zaten o da 93 bg bir motor için çok normal olur kanaatindeyim ağırlık erkuntun prensibi gibi birşey olmuş artık ama adam boşuna jant ağırlıklarını sökülür takılıp yapmamış isteyen söker isteyen takar ön ağırlıkları söksen olmaz hem tipi de kayar motorun ama ön jant ağırlığı zaten hiçbir traktörde yok arkalrdanda 2 şer tane söküldümü tamam
evet ağırlıkları sökünce hafifler.bu seferde motorun boyu kısa olduğundan pullukta rampalarda önü kalkar kanaatindeyim :S

bnece olmaz çünkü ön ağırlıkları sökmüyorsun sadece jant ağırlığı zaten söksende motor en az 4500-4800 kg olur bu ağırlıktaki makinanın önü kolay kolay kalkmaz diye düşünüyorum