Yetiştiricilik izni müracaatı
MADDE 7 â (1) Lif, tohum, sap ve benzeri amaçlara yönelik izinli kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçiler, 1 Ocak-1 Nisan tarihleri arasında yetiştiricilik yapacakları yerin en büyük mülki idare amirliğine;
a) Başvuru sahibinin kenevir yetiştiriciliği amacını belirtir Ek-1âde yer alan örneğe uygun başvuru formu,
b) Çiftçinin daha önce izinsiz kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma suçu işlemediğine, yetiştiricilik izni verilmesini müteakip bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak hareket edeceğine ilişkin Ek-2âde yer alan örneğe uygun taahhütname,
c) Üretim yılına ilişkin ÇKS belgesi,
ç) Üretim yerinin toplam yüzölçümü ile ada/parsel numarasını gösterir kroki, kadastro geçmemiş yerlerde ise ÇKSâ ye uygun keşif raporu,
d) Nüfus kayıt örneği,
ile başvuruda bulunurlar.
(2) Üniversiteler, Bakanlık araştırma enstitüleri ile araştırma izni bulunan kuruluşlardan, bilimsel araştırmalar için ana veya tali bitki olarak kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyenler, birinci fıkrada belirtilen tarihlere bağlı kalmaksızın, yetiştiricilik yapacakları ilin en büyük mülki idare amirliğine;
a) Bilimsel araştırma yapmak isteyen kurum yetkilisinin yazılı müracaatı,
b) Araştırmanın amacını, materyal ve yöntemi ile araştırma süresini gösterir ayrıntılı proje dokümanı,
c) Üretim yerinin toplam yüzölçümü ile krokisi, varsa ada/parsel numarası,
ç) Araştırma ekibinde yer alanların onaylı listesi ve nüfus kayıt örnekleri,
d) Araştırma ekibinde yer alanların daha önce izinsiz kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma suçu işlemediğine, yetiştiricilik izni verilmesini müteakip bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak hareket edeceğine ilişkin Ek-2âde yer alan örneğe uygun taahhütname,
ile birlikte başvuruda bulunurlar.