Resmi kaynak abi ilçe tarıma sordumKaynak nedir hocam. Resmi bir kaynak var mı?
Resmi kaynak abi ilçe tarıma sordumKaynak nedir hocam. Resmi bir kaynak var mı?
Öyle bir şey varsa müracaat falan ne gereği varmış ki. Şimdiye kadar kim ne evrak verdi ise hepsi kayıtlı. Mevcut kayıtlar üzerinden devam etsinler. İlla presedur mü gerekiyormuşResmi kaynak abi ilçe tarıma sordum
Zaten küçük bir dilekçe gerekiyormuş öyle dediler ama ben daha çok olmasına şaşırdım zaten 1 TL yi onun için vermedilermiydiÖyle bir şey varsa müracaat falan ne gereği varmış ki. Şimdiye kadar kim ne evrak verdi ise hepsi kayıtlı. Mevcut kayıtlar üzerinden devam etsinler. İlla presedur mü gerekiyormuş
Ufuk konuyu açarmısın,Zaten küçük bir dilekçe gerekiyormuş öyle dediler ama ben daha çok olmasına şaşırdım zaten 1 TL yi onun için vermedilermiydi
Abi hani her sene faturaları veriyorduk devlet de bize kg başı 10 kuruş veriyordu ya bu sene sattıktan sonra devlet bize 1 TL verdi ben artık 10 kuruşu vermeyecek diye biliyordum onu da verecekmişUfuk konuyu açarmısın,
Hiçbirşey anlamadım.
Senin alacağın 10 krs spotajı karşılamiyor ufuk hesqbını iyi yapAbi hani her sene faturaları veriyorduk devlet de bize kg başı 10 kuruş veriyordu ya bu sene sattıktan sonra devlet bize 1 TL verdi ben artık 10 kuruşu vermeyecek diye biliyordum onu da verecekmiş
TMO ya verdiğinden dolayı mecbur muhtasil kesildi zararın neresinden dönerse kardır.Senin alacağın 10 krs spotajı karşılamiyor ufuk hesqbını iyi yap
Bende öyle biliyorum cemal anlamadığım zaten olay tam da u ama aşağıda abinin dediği gibi biz zaten TMO ya verdik kesintiler yapıldı şunu anladım gerçekten saçmalamak için elinden geleni yapıyorlarSenin alacağın 10 krs spotajı karşılamiyor ufuk hesqbını iyi yap
Tarla iyi hazırlanmazsa ben bile sevmiyorum hem de bitim aşamasında sorunlu oluyorSelam aleküm arkadaşlar
Bu sabah köyden bi müşterinin buğdayını ekmek için köye gittim köyde mibzeri doldurduk tarlaya gittik tarla okadar kötü hqzırlanmışki 1. Vites traktor zor geziyor mibzer dolu olmasa dönüp gelicem abi böyle olmaz diyorum ya sen ek diyor abi makinaya zarar vercez diyirum ya bisi olmaz yavas yavaş ek diyor neyse 2 tur döndüm bizim ayakların biri sallanıyor birde yamuk duruyor şimdi ne olcak doğru köye söktüm düzelttim tekrar ekime gittim o arada babamda dün ektim yere merdaneye gitmiş tarla ana yoldan gorunuyor traktor tarlada duruyor hareket etmiyor ariyom tl bakmıyor derken bana döndü dedi traktor stop etti depodaki suzege pislik gelmiş temizlerken mazotla banyo yaptık neyse onu hallettim başka bi parsele ekmeye gittim yine ayni işcilik 0 ya bu millet mazot pahali oluncami işcilikten kacıyor bicerci balyaci iyi dua eder böyle tarla sahiblerine ciftilikten soguttular bugun
2020 yılında ilk defa yaptırmıştık, o senede malum kuraklık oldu ve tarlalara biçer girmedi.Arpa için kuraklık ödemesi aldık ama buğday için almadık.Sahadan aldıkları verilere göre buğday kuraklık eşik değerinin altında değilmiş.Bende artık buğday için kuraklık sigortası yaptırmıyorum.Sadece arpaya yaptırıyorum.Bugun bende nakliye analiz desteğini felan almak için evrakları tamamladık 3 senedir çks de 10 dekar tarlamız eksikmiş dün akşam incelerken farkına vardım.
Ayrıca birde alan bazlı kurak sigortasını incelemek istedim 250 dekar bizde yaptıracağız durumumuz uygun olursa
A.s . YusufSelamlar,bugün bayağı kar yağdı,
Traktörün lastiklerini değiştim.
Deposunu doldurdum,
Şimdi sobanın yanında,halsiz ve hasta yatıyorum.
Aleyküm selam,Selamlar, bugün bayağı kar yağdı,
Deposunu doldurdum,
Şimdi sobanın yanında, halsiz ve hasta yatıyorum.
Geçmiş olsunSelamlar,bugün bayağı kar yağdı,
Deposunu doldurdum,
Şimdi sobanın yanında,halsiz ve hasta yatıyorum.