En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Birkaç hafta önce TMO ya yemlik arpa için başvurmuştum bugün uğrayıp hak edip etmediğimizi sordum 9100 kğ alabileceğimizi söylediler. Ödemem gereken miktar 20240 TL. Fakat listedeki hayvan sayısı dikkate alınmamış 300 hayvan hesap edilmiş.
Dun arkadaşım ilçede tüccar dan perakende tavuk yemi bugday almış 5 .25 ten
Yem işi en zor yazdan depolamayinca yeteri kadar
Benimde yerli yulaf vardı onunla idare ediyoruz koyunlara
Meralar da pek birşey yok kıştan dolayı

Birkaç hafta önce TMO ya yemlik arpa için başvurmuştum bugün uğrayıp hak edip etmediğimizi sordum 9100 kğ alabileceğimizi söylediler. Ödemem gereken miktar 20240 TL. Fakat listedeki hayvan sayısı dikkate alınmamış 300 hayvan hesap edilmiş.
Abi,
300 hayvan hesap edilmiyor talep fazla olduğundan hakedilenin %30 u gibi miktarı verebiliyorlarmış,bizdede küpeli 60 küçükbaş var müracat ettiğimiz;
1800 kiloya müracat ettik 540 kilo alabileceğimizi söylediler.
aynı anda mısırada müracat ettik 1800 kg tamamı çıktı,arpa tedariği sıkıntılı olabilir,
arpanın tonu 2,222 tl mısırın tonu 2,708 tl
hayvan sayına göre çok az belki ama dışarda arpa ezme filan 4000-4500 tl arasında değişiyor bence kaçırma al,
Geçen şubatın kuzuları neredeyse yaşına girecek yenilere yer açmak lazım, canlı kğ 34-35 diyorlardı mecbur verecez
yem vermektense bir gün önce kesime yollamak yenilere yer açmak daha mantıklı bence.
1 ay önce 76 liradan kestirdik.1 kuzu ortalama 1800-2000 arası fiyat topluyor,karkas 25-30 kilonun üzerine çıkınca ciğerini çıkarmaya kalkıyorlar burada.canlı 45-55 kilo aralarındaki kuzuları kesime yolluyoruz.sizinki gibi 70-80 kiloları bulsa toklu yada koyun olarak kesim fiyatından hesaplıyorlar,

Emre geçenlerde bi hesap yaptım bize maliyeti 1600 tl yi biraz geçmiş, bende hiç bukadar baktığımızı hatırlamam. Genelde kurbanda elden çıkardı bundan sonra şubatta doğan kuzular ay olarak kurbana yetişmiyor. Durum böyle olunca babamda yesin bakalım diyor🙂
Kurbandan sonra küçük baş bayağı durakladı 1 aydır piyasa canlı burada en iyi koyunlar 1500 e düşmüştü alan fazla para vermedi satanında işine gelmedi

Dun arkadaşım ilçede tüccar dan perakende tavuk yemi bugday almış 5 .25 ten
Yem işi en zor yazdan depolamayinca yeteri kadar
Benimde yerli yulaf vardı onunla idare ediyoruz koyunlara
Meralar da pek birşey yok kıştan dolayı
Abi arpa dışında bütün kesif ve kaba yemlerimiz fazlasıyla var. Rasyonlarmızda arpa çoğunlukta olunca birde kuzular satılmayınca yetersiz gelecek, kış da maşallahı var önlemimizi alalım

Abi,
300 hayvan hesap edilmiyor talep fazla olduğundan hakedilenin %30 u gibi miktarı verebiliyorlarmış,bizdede küpeli 60 küçükbaş var müracat ettiğimiz;
1800 kiloya müracat ettik 540 kilo alabileceğimizi söylediler.
aynı anda mısırada müracat ettik 1800 kg tamamı çıktı,arpa tedariği sıkıntılı olabilir,
arpanın tonu 2,222 tl mısırın tonu 2,708 tl
hayvan sayına göre çok az belki ama dışarda arpa ezme filan 4000-4500 tl arasında değişiyor bence kaçırma al,

yem vermektense bir gün önce kesime yollamak yenilere yer açmak daha mantıklı bence.
1 ay önce 76 liradan kestirdik.1 kuzu ortalama 1800-2000 arası fiyat topluyor,karkas 25-30 kilonun üzerine çıkınca ciğerini çıkarmaya kalkıyorlar burada.canlı 45-55 kilo aralarındaki kuzuları kesime yolluyoruz.sizinki gibi 70-80 kiloları bulsa toklu yada koyun olarak kesim fiyatından hesaplıyorlar,
Evet bizimde başvurduğumuz hayvan sayısının yüzde otuzu dikkate alınmış vergi mükellefi olmadığımız için KDV yüzde 8, 2055tl+0.164 tl fiyat çok iyi bugün ücretini yatırıp garantiye alacam. Bu kilolarda kimse kesim yapmıyor yada öldüm parasına alıyor bakalım bugünlerde gider

Arkadaşlar abim bu tırmıklarla sap toplayıp balya yapmak istiyormuş bunlar iş yapıyor mu ben anlamadım

Resimler ve ekler

• IMG_20220125_210352.jpg
    IMG_20220125_210352.jpg
    129.1 KB · Görüntüleme: 17

Arkadaşlar abim bu tırmıklarla sap toplayıp balya yapmak istiyormuş bunlar iş yapıyor mu ben anlamadım
Is yapar Ufuk
Tabiki biçer balyadan sonra kalan hububat sapindan bahsediyoruz galiba
Önce sıcakta sap kuru iken sürgü tapan çekilip sap kırılırsa daha iyi toplar
Toplaya toplaya gidilir namlu olunca bırakılır sapin durumuna göre
Balyasi Bazen para eder aranır bazen bol olur aranmaz
Birde kötü tarafı vardır bunun
Biçer sapına göre topraklı olur ve yerde ne varsa Balya nın içine atar sigara çakmağı tel çivi çıkar balyasindan
Temiz olmaz
Arz talep meselesi ihtiyaç varsa olur

Is yapar Ufuk
Biçer sapına göre topraklı olur ve yerde ne varsa Balya nın içine atar sigara çakmağı tel çivi çıkar balyasindan
Temiz olmaz
Altlık olarak kullqnılabilir

Is yapar Ufuk
Temiz olmaz
Bizimkinde tel felan pek olmazda taş olur abi az kaldırırsa belki onları da almaz abi bizimkini yapıyoruz ondan az çıkıyor pek çok çıkmıyor bu tırmıkla yaparsak çok balya çıkar dıye düşünüyoruz

Bizimkinde tel felan pek olmazda taş olur abi az kaldırırsa belki onları da almaz abi bizimkini yapıyoruz ondan az çıkıyor pek çok çıkmıyor bu tırmıkla yaparsak çok balya çıkar dıye düşünüyoruz
Yukarda dedigim gibi sap kırılmış yerde olursa bular iyi toplar
Kirmak gerek önce kirma işi Sıcakta iyi olur toplama sabah serinde yada gece
Ayaktaki saglam sapi pek toplayamaz bunlar kaçırır

Anladım abi çok sağol ortalama her sene 350 dekar yer ekiyoruz. Biraz çıkarsa inşallah faydalanırız
Iyimi bu yıl Bugdaylarıniz kar yağdımi
Bizim bicerci hiç sap bırakmaz yerde hele bıraksın kimse bictirmez ona
Zaten her bicercinin balya makineside vardır balyadanda kazsnir
Birde bicerin ayarı sapi saman toz ziyan etmeyecek şekildedir bizde
Buğdayın yaprağı üzerinde olur sapta o kadar güzel yerde hic sap olmaz
Tabi arazi işçilik te önemli
Buna onem vermek gerek birkaç kuruş fazla olsun bicerci güzel bicsin sapi ziyan etmesin gene gene is olmasın bu daha önemli

Buna onem vermek gerek birkaç kuruş fazla olsun bicerci güzel bicsin sapi ziyan etmesin gene gene is olmasın bu daha önemli
Bizim köyde sorun biçerçilik işte abi ama inşallah bu sene düzelir gibi ama dur bakalım.

Bizim buğdaylar mayıs ve nisan belirliyor daha çok abi ama ilk defa uzun zaman sonra üst gübreyi ota atacağız her sene toprağa atıp geliyorduk malesef inşallah sonu ıyı olur 😀