En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Selamlar millet,umarım herkes iyidir,
Bu arada dedimki,Türkiye'de sobası hiç kalkmayan bir ev örneği göstereyim.

Resimler ve ekler

• 1631046335897518370070541930334.jpg
    1631046335897518370070541930334.jpg
    148.6 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Bende ıyıyım Akif senın verimler bu kadar güzelken sen dahi Çiftcilik ten üretimden soğutan aile yaşantım ve yanlış kararlar mı yoksa bürokrasımi kitap her zaman ıyıdır insanlarla ilişkin inşallah daha ıyı olur tozlu elbiseler bir süre sonra demeki herkesi usandırıyor 😢😢
Aynen öyle abi, şöyle bir bakıyorum da iyi dayanmışım valla :)

Çiftçilikten soğutan, daha çok kendimin değiştirme imkanı olmayan şeylerdi. Aile konusunu artık geçiyorum, çünkü şunu gördüm; kendi kırmızı çizgimi çekip, bu bu şekilde olacaksa, bu işi uzaktan çekirdek çitleyerek izleyip eleştirecekseniz, bu işi uykusuz yapacaksam alın kendiniz yapın deyince karşılarındaki kişiyi kaybetme korkusu içine düşüyorlar, ama artık kafama takmıyorum böyle şeyleri. Hergün köyde kal, şunu bunu yapacağız diye vaad veriyorlar ama ben özgür olmayı seçtim.

-Yer altı sularının her sene azalması,
- yeni ektiğin-masraf etmeye devam ettiğin mahsulune çobanların zarar vermesi,
- sezon başından beri yaptığın tüm yatırımın 2 kötü niyetli insanla bir gece yok olabilme tehlikesi,
- dünya piyasalarına baktığımızda bundan 5-10 sene önceki gıda fiyatlarına ulaştığımızda çiftçinin elindeki değerlendi diye hükümetlerin baskı yapması (ki 10 sene içindeki dolar enflasyonu bile ciddi, TL yi geçtim dolar bile değersizleşiyor yani) ama gübre/ilaç/elektrik/tohum fiyatlarının dolar bazındaki artışına baktığımızda sürekli artması,
- bürokratların çiftçileri çok kolay kandırması,
- köydeki insanların bir şeyleri başaran insanlara "eroin mi ekiyon" diyerek, konfor alanından karıdaki kişiyi aşağıya çekmeye çalışması,
- değişen iklim

beni uzaklaştırdı. Sanırım bu sorunları herkes yaşıyor. Tarımın çok az olan güzel yönleri duygularla pompalansa bile; bu kötü yönleri artık terazide ağır bastı. Tarımda sermaye tarafından uzakta, kalifiye bir eleman olarak çalışmak daha mantıklı geliyor.

Çiftçilikten soğutan, daha çok kendimin değiştirme imkanı olmayan şeylerdi. Aile konusunu artık geçiyorum, çünkü şunu gördüm; kendi kırmızı çizgimi çekip, bu bu şekilde olacaksa, bu işi uzaktan çekirdek çitleyerek izleyip eleştirecekseniz, bu işi uykusuz yapacaksam alın kendiniz yapın deyince karşılarındaki kişiyi kaybetme korkusu içine düşüyorlar, ama artık kafama takmıyorum böyle şeyleri. Hergün köyde kal, şunu bunu yapacağız diye vaad veriyorlar ama ben özgür olmayı seçtim.

- sezon başından beri yaptığın tüm yatırımın 2 kötü niyetli insanla bir gece yok olabilme tehlikesi,
- dünya piyasalarına baktığımızda bundan 5-10 sene önceki gıda fiyatlarına ulaştığımızda çiftçinin elindeki değerlendi diye hükümetlerin baskı yapması (ki 10 sene içindeki dolar enflasyonu bile ciddi, TL yi geçtim dolar bile değersizleşiyor yani) ama gübre/ilaç/elektrik/tohum fiyatlarının dolar bazındaki artışına baktığımızda sürekli artması,
- köydeki insanların bir şeyleri başaran insanlara "eroin mi ekiyon" diyerek, konfor alanından karıdaki kişiyi aşağıya çekmeye çalışması,
- değişen iklim

beni uzaklaştırdı. Sanırım bu sorunları herkes yaşıyor. Tarımın çok az olan güzel yönleri duygularla pompalansa bile; bu kötü yönleri artık terazide ağır bastı. Tarımda sermaye tarafından uzakta, kalifiye bir eleman olarak çalışmak daha mantıklı geliyor.
Hakkında hayırlısı olsun yurtdışı eğitime 2022 baharında mi gidecektin, baglanti kuarabildi mi.bende soruşturuluyorum senin için

Hakkında hayırlısı olsun yurtdışı eğitime 2022 baharında mi gidecektin, baglanti kuarabildi mi.bende soruşturuluyorum senin için
Eyvallah Adil abi, iyi dileklerin ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Evet, covid dünya genelinde bir panik oluşturmazsa bahar döneminde gideceğim. Okula gidince kabul mektubunu, ders eşleşmesini, vizeyi ayarlayacağım. Sinan abiyle konuştum, bölge ile ilgili bilgiler verdi. Hatta aramızda 50 km varmış, inince beni karşılayacak inşallah. Sen nasılsın abi, görüşmeyeli ne var ne yok?

Eyvallah Adil abi, iyi dileklerin ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Evet, covid dünya genelinde bir panik oluşturmazsa bahar döneminde gideceğim. Okula gidince kabul mektubunu, ders eşleşmesini, vizeyi ayarlayacağım. Sinan abiyle konuştum, bölge ile ilgili bilgiler verdi. Hatta aramızda 50 km varmış, inince beni karşılayacak inşallah. Sen nasılsın abi, görüşmeyeli ne var ne yok?
Çok şükür diyelim koşturmaca devam

Çiftçilikten soğutan, daha çok kendimin değiştirme imkanı olmayan şeylerdi. Aile konusunu artık geçiyorum, çünkü şunu gördüm; kendi kırmızı çizgimi çekip, bu bu şekilde olacaksa, bu işi uzaktan çekirdek çitleyerek izleyip eleştirecekseniz, bu işi uykusuz yapacaksam alın kendiniz yapın deyince karşılarındaki kişiyi kaybetme korkusu içine düşüyorlar, ama artık kafama takmıyorum böyle şeyleri. Her gün köyde kal, şunu bunu yapacağız diye vaad veriyorlar ama ben özgür olmayı seçtim.
- yeni ektiğin-masraf etmeye devam ettiğin mahsulüne çobanların zarar vermesi,
- değişen iklim
Almanya ve Hollanda'da akraba, eş, dost var.
Kalifiye işçilerin çalışma şartlarını incelemenizi tavsiye ederim.
2300 euro işçi maaşı , 600 euro ev kirası , 500 euro gıda , 400 euro faturalar , 800 euro ile 3 çocuk bakılır.

Son düzenleme:
-...
- ...

Kutlarim,genel olarak her bir tespitinin altina imzamı atarım ama şu ikincisi bagrimi deşti. Geçenler de bir haber de gördüm Aydın da olmasi lazım,adam keçi sürüsünün zehirlendiğini söylüyor, yaylim yaptigi yerlere atılan zehirli incirleri gösteriyordu. Çok da üzülmüştü ama etkilenmedim .Aceba sen kimlerin canini kac sefer yaktın da insanları o vahşi yola soktun dedim içimden .Kac defa icimden gecti de hayvan sahibine duydugum öfkeyi o hayvanlara karşı hissedemedim,ahirete alacak yazďim...
Sahiden yalnız degilsin bu magduriyette akif kardeş, gerci yazdigin her maddede ortak magduruz...