En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Bu yıl ot işi bizdede zor gidiyor
Sel önünden kütük kapmak gibi
Benedede ot yok bu yıl
Herkese Allah kolaylık versin iyi makinaci yada kendine makina nasip olsun hemde ister normal paketleme ister strec paketleme yağışlı yilda strec li paketleme de cok aranıyor
evet bu yıl kimse havayı tahmin edemiyor ne ekim ne dikim ne hasat,
Allah kolaylık versin hepimize,

Yeşile biçilmiş yulafa, arpaya fazla bir şey olmaz, biraz esmerleşir.
Sığırlar daha iştahlı yer, yumuşak oluyor.
Yoncayı iki üç sefer ıslatıp çevirsin, kapkara oluyor.
Yarı parasına alan çıkmaz.
Hoca abi sen mesajları hic okumadan kitabin ortasindan yorum yapıyorsun dekara 50 balya diyorum namlu 1,5mt den geniş ve 1 mt yükseklikte neredeyse 2ser sira toplandıgı halde tarlada adim atcak yer yok o sap 24 saattir yağmur yiyor o sap kururmu sence yada nezamanda kurur 1 hafta yagmur gösteriyor

Ben neymişim,haberim yokmuş, :)
Selamlar millet.

Resimler ve ekler

• 20210530_170940.jpg
    20210530_170940.jpg
    501.4 KB · Görüntüleme: 22
  • 20210530_170912.jpg
    20210530_170912.jpg
    175.9 KB · Görüntüleme: 23
Hoca abi sen mesajları hic okumadan kitabin ortasindan yorum yapıyorsun dekara 50 balya diyorum namlu 1,5mt den geniş ve 1 mt yükseklikte neredeyse 2ser sira toplandıgı halde tarlada adim atcak yer yok o sap 24 saattir yağmur yiyor o sap kururmu sence yada nezamanda kurur 1 hafta yagmur gösteriyor
cemal biz biçilmiş halinde bıraktık bilerek toplamadık,
2 gündür çiğ vardı zaten dün yağmadı ama havada açmadı otlar tam kurumadı,bugün sabah 5 ten beri yağıyo yarından itibaren hava açık ama ters köse yapar bilemem,hava açılırsa ne yapalım ?1 gün öyle bekletip namlu yaptırsak, ertesi günüde bi alt üst etsek yeterli olurmu?yani 3.gün bağlatsak nasıl olur?fiğlerde yem bezelyeleride çok gocuklu değildi,

cemal biz biçilmiş halinde bıraktık bilerek toplamadık,
2 gündür çiğ vardı zaten dün yağmadı ama havada açmadı otlar tam kurumadı,bugün sabah 5 ten beri yağıyo yarından itibaren hava açık ama ters köse yapar bilemem,hava açılırsa ne yapalım ?1 gün öyle bekletip namlu yaptırsak, ertesi günüde bi alt üst etsek yeterli olurmu?yani 3.gün bağlatsak nasıl olur?fiğlerde yem bezelyeleride çok gocuklu değildi,
Hava durumuna gore sapın üzeri kurudumu 2.veya 3. Gün alt üst oda biraz zor oluyor tarlanın ortasından başlayıp ilk sırayı 2 sıra sonrası için yer acılıyir tek tek cevirin 2ser toolarsan kalın olur yine kurumada sıkıntı olir benim dediğim sekilde iyi bi güneşte 1 gün sonra bağlanır