Bende kıraçlara dekara 100gr sulaklara 200 gr ot ilacıyla eritip verdik deneyip görecezMerhabalar,
Hububata ot ilacına başlıyorum,
Her 600 lt suya ot ilacı ve 3 kğ üre eritip deneme yapacağım,bakalim ne olur,
Herkesin nasibi bol olsun.
Lavantanın iklim isteği,sulanma durumu, verimi, hasadı ve pazarlanma durumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Bölgemizde eken hiç yok.Gardo bu kuraklik devamli olacak gibi, verimsiz ya da az verimli yerleri lavanta yap. Su istemez, mazot gubre falan istemez. Bir arastir istersen.
Ufuk sezon yogun sabah yumurta kardar taş makinanın igneyi kirdı sap tutucuyuda yamultmuş sentede kactı onla uğraştım ögleden sonra 15 dekar tırtıkale bağladim 573 balya cıktıLaf da yok millette canı sıkıldı galıba
Bugün son ot balyelerini kaldırdık, tarlayı sürdük.Laf da yok millette canı sıkıldı galiba
O bal ne kadar hocam sizn ballarda şeker var mıBugün son ot balyelerini kaldırdık, tarlayı sürdük.
Arıya bakım yaptık, bir sandık bahar balı (ballı baba çiçeği) sağdık.
7 tane 1 lt lik kavanoz doldu.
1 kavanoz 1400 gr bal alıyor.
Kısa günün karı bu kadar oldu.
Allah bereket versin.
Kestane ormanına yolculuğa hazırlık başlıyor.
Herkese hayırlı işler dilerim.
Geçmiş olsun öncelikle adamın güzel balyası çıkmışUfuk sezon yogun sabah yumurta kardar taş makinanın igneyi kirdı sap tutucuyuda yamultmuş sentede kactı onla uğraştım ögleden sonra 15 dekar tırtıkale bağladim 573 balya cıktı
Bizim buralar bitti adil abiHayırlı akşamlar abilerim,kardeslerim.gök gürültülü sağanak yağmur başladı.gecit bölgesindeyiz,kışin güzel kar yağmur yağdı,baharda birden sıcaklık yükseldi,ekinler uzamadan başak çıkardı.bu yağmur biraz can suyu olur inşAllah.
Lavanta yetistiriciligi diye ararsaniz googleda var.Lavantanın iklim isteği,sulanma durumu, verimi, hasadı ve pazarlanma durumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Bölgemizde eken hiç yok.
Toplamda 10 kg kadar sağım yaptık, evin ihtiyacı görülsün.O bal ne kadar hocam sizin ballarda şeker var mı
Allahtan ümit kesilmez hayırlısını versin,rahmetini bereketini esirgemesin.Bizim buralar bitti adil abi
Bizim buralar bitti adil abi