İsmim emre kızıl beyDarende ve Yusuf atkadaslarin memnuniyeti ortada, bugdayin, gubrenin, mazotun fiyatindan sikaye edecek iki kisi azaldi demektir.
%2 vardı abi ya buraya atmıştım faturayı yıne atarımsatış yaptığın makbuzda, %2 borsa parası ve hamaliye kesintisini görürsün dikkatli bak,
Buğday 2 TL olursa 300 kg eğer kıraç arazı de mahsul alınırsa tabiki güzel abi her gün hesaplıyorum bir dekar maliyeti 300 TL 2. 2 ye felan bugday satılsa ıyı olurda tabıkı masraflar tartışılır ama abı bu destek yanı hepsini devlet verecek halı yokDarende ve Yusuf atkadaslarin memnuniyeti ortada, bugdayin, gubrenin, mazotun fiyatindan sikaye edecek iki kisi azaldi demektir.
Masraf 300 abi yanlış yazılmışBuğday 2 TL olursa 300 kg eğer kıraç arazı de mahsul alınırsa tabiki güzel abi her gün hesaplıyorum bir dekar maliyeti 200 TL 2. 2 ye felan bugday satılsa ıyı olurda tabıkı masraflar tartışılır ama abı bu destek yanı hepsini devlet verecek halı yok
Şimdi burada buğdayı alan ticarethane,diyelimki 100 ton bugday fayura kesti, biz onu götürüp ticaret borsasında tescil ettiriyoruz,ve ton başına bu sene yaklaşik 50 tl.aldılar,satış yaptığın makbuzda, %2 borsa parası ve hamaliye kesintisini görürsün dikkatli bak,
Konya merkezde ben direk borsada satış yaptığım zaman ne kadar ürün olduğunu söylüyorum ürün söylediğimden fazla çıkarsa borsada düzeltme yaptırıyorum, borsa da açık artırmada satılıyor. İlçede esnafa verdiğim zaman satışı yapıyorum, borsa işlemini esnaf yapıyor mühtahsili kesiyor. borsadaki işlemi esnaf yapıyor.Şimdi burada buğdayı alan ticarethane,diyelimki 100 ton bugday fayura kesti, biz onu götürüp ticaret borsasında tescil ettiriyoruz,ve ton başına bu sene yaklaşik 50 tl.aldılar,
Burada tescil işlemi gören fatura ile beraber makbuzu götürüp öylece tarım ilçeye teslim ediyoruz.
Sizde aynısı olmuyormu.
Yada bu fiyat normalmi.
Beterin beteri var, reis devam ederse dahada memnun olurum.Darende ve Yusuf atkadaslarin memnuniyeti ortada, bugdayin, gubrenin, mazotun fiyatindan sikaye edecek iki kisi azaldi demektir.
Daha önce hiç müstahsil fatura kesip destek almadık. 2020 sezonunda hasat ettiğimiz ürünlerinkini alabilirmiyiz acaba yoksa zamanı geçtimi?Konya merkezde ben direk borsada satış yaptığım zaman ne kadar ürün olduğunu söylüyorum ürün söylediğimden fazla çıkarsa borsada düzeltme yaptırıyorum, borsa da açık artırmada satılıyor. İlçede esnafa verdiğim zaman satışı yapıyorum, borsa işlemini esnaf yapıyor mühtahsili kesiyor. borsadaki işlemi esnaf yapıyor.
ilçe tarıma teslim ediyorum. bu sene askıda iken verdim, desteği aldım.
Ismim Engin Kiziltan, makina imalati yaparim, birkac yil oncesinde kadar kayisi bagimiz vardi bes hektar, kuyumuz kuruyunxa gitti,
Yazdigim mesaj acikti , hukumetin herseyini elestirmem, savunma ve teror konularinda desteklerim. Ticaret ve tarimda sorumludurlar. Darende ve Yusuf arkadaslar Tarim sorunlarini kabul edip hukumeti sorumlu gormeyince sasiyorum okadar.
Issizlik, gecim sikjntisi, tarim urun maliyetleri, urun satis fiyat dusuklugu, sut ve besideki sorunlarda hukumet politikakarini hatali diyorum.
Hicbir parti ve kisiye bagli degilim. Turk olmakla, musluman olmakla hep gurur duydum, eminim sizlerde oyle.
Ulkeme donunce topraksiz tarim yapmayi planliyorum.
Simdilik bukadar.
Erzurumda kisa dayananlara selam olsun. Size de sayin Emre arkadas.
Saygıdeğer kardeşim,Ismim Engin Kiziltan, makina imalati yaparim, birkac yil oncesinde kadar kayisi bagimiz vardi bes hektar, kuyumuz kuruyunxa gitti,
Yazdigim mesaj acikti , hukumetin herseyini elestirmem, savunma ve teror konularinda desteklerim. Ticaret ve tarimda sorumludurlar. Darende ve Yusuf arkadaslar Tarim sorunlarini kabul edip hukumeti sorumlu gormeyince sasiyorum okadar.
Issizlik, gecim sikjntisi, tarim urun maliyetleri, urun satis fiyat dusuklugu, sut ve besideki sorunlarda hukumet politikakarini hatali diyorum.
Hicbir parti ve kisiye bagli degilim. Turk olmakla, musluman olmakla hep gurur duydum, eminim sizlerde oyle.
Ulkeme donunce topraksiz tarim yapmayi planliyorum.
Simdilik bukadar.
Erzurumda kisa dayananlara selam olsun. Size de sayin Emre arkadas.
Yapmayı planladığınız makinalar çok güzel . Hezeyan duygularınızı bırakıp bu konular hakkında da bilgiler paylaşmanızı görmek isterim diğer form da üye olduğunuzu hatırlamanıza sevindim geçici bir hafıza kaybı yaşadınız galiba bir süreKuyumuz yaklasik 180 metre, zamanla suyu tuzlandi ve bahceyi kuruttu. Kayisi ve nar dayanikli ama az olan su bir de tuzlaninca kurudu.
Mermer fabrikalarinda kullanilan makinalari iki yil oncesinde kadar yapip satardim. Piyasa kotuleyince ara verdim.
Bos kalinca pirasa, kereviz, havuc hasati makinasi planlari hazirladim. Bir makina da koklu ispanak ve kuzu ispanak hasati icin planladim ki marul icin de uygun. Ucuncu plan domates kurutmak icin donatedsi ortadan kesip yere serip tuzlayan makina, isciligi onda bite indiriyor.
Bu makinalar var zaten de cok pahali, herbirinj beste birevhatts yedide hire yapmak mumkun. Allah kidmetceder de gelirsen yaparim diyorum. Bu dedigim msllari hasati, isciligi com pahali, bir makina olunca kar garanti.
Domates makinasi YouTube da var, domates kesme serme diye bsakabilirsin. Okadar pahali ki! Yapsam yedide bire cikarim. Hayirlisi, kismet.
Bu arada ciftcj gardo beni diger forumdan bilir, topraksiz tatimda ne bilirim be yapabilirim bilir. o projeler ayri.
Ben 12 yaşımdan bu güne patatesciyim daha zarar ettiğini bilmem benim için geçerli bu patates böyle bir ürün . Masrafı her türlü çıkar ama kar etmez etsende çektiğin rezilliğe değmez . Ben para etmediği zaman ilçedeki esnaf toptancıdan aşağı veririm pazarda ezer bitiririm zarar etmem sonra yanıma gelirler bize niye bu fiyattan vermiyorsun diye. Bende siz fırsatcılık yapıyorsunuz onu için derim . Diyeceğim şu çiftçi kazanamaz belki ama ölümsüzdür ölmez bir şekikde ayağa kalkar . Ama başka sektör battığı zaman iki yakası bir araya gelmez . Bunu da vergi affını hoş görüyorum gibi algılamayın.Yusuf arkadas, insaatcilara verilenin dortte biri ciftciye verilse ne ithalat olur be pahali gida. Devlet gubreyi alir farkinj karsilar yuzde yirmi yirmibesc ucuza verir cks Ile. Mazotu dortyebir ucuza verir cks Ile. Ne tutarki, cengixz insaarta yapilan vergibindirimi yeter inan. Insaatci adam da ciftci degil mi? Onlara peskes ciftciye haciz , Allah razi gelmez ki kul razi olsun. Alsin devlet elde kalan patatesi ucuza Datsun be tutar ki. Ama binlerce ciftci batmaktan kurtulur. Haksizsam soyle.