En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Yok abi ne alakası var Fuat la işin içinde olan benim banane kim nederse desin
O fabrika arazisi çok degerli şehrin içi sayılır söylenene göre orayı veren şahıs tapuya şart koşmuş devlet elinde olursa arazi fabrika olarak kalacak . Amaç dışına çıkarsa arazi sahiplerine verilecek diye
Fabrika zarar etmiyo çiftçinin burnundan getiriyor lar sadece
Mesela nakliye parasını 45 günde veriyor . Özel haftada veriyor firelerde sıkıntı olunca fabrika müdürünü başına götürüp müdahale yapa biliyorsun pazarlık gibi
Devlet fabrikasında müdürü ara analizci banane diyor müdür beni bağlamaz ben memurum diyor . Keyfine iş yapıyor özel de olsa koltuğu sallanır mesela %34 fire yedim bir komyonda 30 tonluk arbada 10 ton ziyan demek benimde pancarın içinde bukadar fire yok giden bir tane taş sadece analizde gelmiş
Bende devletin olmasını isterim ama bunlar olunca insan tiksiniyor artık
İkisininde iyi ve kötü yönleri var
Özel fabrikanın ne yapacağı belli değil iflas verir ödemez gider Çorum şeker fireleri ve polarları değişken hep aynı tarlanın pancarı Amasya şekerde özel yıllardır ama adamlar düzgün yapıyor işini tüm fabrikalar 336 açıkladı Amasya şeker 350 açıkladı Ekim parasından avanslarına hepsi günü gününe aynı tarladan yolladığımız pancarlarda 4 polar farkettiği oldu fireleri söylememe bile gerek yok pancarı yatırdıktan 40 gün sonra %50 parasını veriyorlar 45 lira nakliye veriyorlar Çorum 23 lira veriyor geçen seneye göre düşürürdüler devletteyken bari hepsi aynıydı özelleşme olmadı hiç bu sektöre

Selamlar beyler,
Nasılsınız, trakkulüp yeni uygulamaya alışana kadar, bayağı gerildim,
Sanırım yavaş yavaş alışacaz.

aleyküm selam emmi
bende sandım yapamadı terk etti buraları kurtulduk sandım yok
çayı koyuver ocağa sana zahmet
:)

Cümleten iyi akşamlar ahali.

Selamlar arkadaşlar,
Ne demlenmez çaymış bu böyle anlamadık.
Cümleten aleyküm selam 😅

Alınır mı?
100litre - 11 bar
Screenshot_20210103-201529.png

aleyküm selam emmi
bende sandım yapamadı terk etti buraları kurtulduk sandım yok
çayı koyuver ocağa sana zahmet
:)

Cümleten iyi akşamlar ahali.
A.Selam ercan, valla trakkulübüde,sizide terkeymeye pek niyetim yok. Ha haaa.
Huzursuzluk çıkaracam,her zaman.
Selamlar arkadaşlar,
Ne demlenmez çaymış bu böyle anlamadık.
Hocam, o çay demlenirse,bu muhabbetin tadı kalmaz. :)
Yusuf abi özletiyorsun kendini ne var yok soğuk bol mu yine
Ufuğum selam,
Soğuk fena halde hemde,
Tv,de -12 demesine rağmen hep 5-6 derece fazla oluyor. Ama fazla kar yok, kuraklık olacak,
Fiyat güzel, 200,300 daha düşürüp alsan,manyak olur,
Selamaleķüm arkadaşlar
Köye giderken trafik jandarma durdurdu izin belgesi sordu cks gosterdim ama bunda hangi saatlerde dısari cikacan yazmiyor dedi saat 15 00 civariydi az daha ceza yaziyordu
Hayvan işletme belgen yokmu cemal, sıkıntısız.

Selamlar ahali. Bugün hem yağmurlama borusu hem kontrol için tarlaya gittim.

Amcamın yeni ekilen yoncada durun iyi. İlk ektiğim yonca. Mibzer en yuka konumda bile 4-5cm geçtiğinden çıkacağına pek umudum yoktu. Hortumları çıkarığımızdan ve o gün hafif rüzgar olmasından dolayı sanırım, disklerin açtığı çukurlara değil, disk aralarına doğru tohumlar düşmüş. Diskin havaya doğru attığı toprakta tohumların üstünü örtmüş. Yanlış hatırlamıyorsam en düşük ayarda kullanmıştık 6kg çıplak tohum atıldı.
20210105_153925.jpg

Ekimden önce ve sonra sulanan Finola cinsi arpada son durum. Mibzer ve kaymak tabakası yüzünden tohumun yarısından fazlası çıkmamış, birde sulanmayan yağmura bırakılan araziler için bu durumu düşünelim. 20-25kg atılsa da rekor kıran Erik emminin 7kg ekim sıklığına düşecek böyle giderse. O adam az atmıyor, bizimki telef olunca aynıya geliyor.
20210105_155739.jpg

Arpanın soğuktan etkilen uçlarında, arpa yaprak yanıklığı (Ryncosporium secalis) belirtisi vardı, ilerleyip tamamen durmuş
. Neyseki sağlıklı alanda sorun yok.
20210105_155756.jpg

Komşunun tarlada durum vahim. Tohumu neydi bilmiyorum.
20210105_155210.jpg

Yakından
20210105_155217.jpg

Pancar arkası ekilen Finola kaymak tabakasına yaklaşmış. Merdane olsa iyi olurdu.

20210105_160920.jpg

Pancar yerini sulamak için ana boruları diziyordum, şansıma yağmur başladı ama fazla yağmadan durdu. Bana sulama yolu gözüktü 🙂
20210105_160755.jpg

Taşlı tarladada Finola ekiliydi. Orasını başka kuyudan suladığımız için %70ini sulamışken kuyu sahibi suyu istedi. %30'unun bir kısmı çıkış bile yapmamış.

Tarlanın birindede 20-24 dekar kadar mera varmış. Geçen sene bu zamanlardan belediye başkanı uyarmıştı ilçe genelini. Babama gel ekmeyelim, bozmasınlar dedim. Bana "oğlum biz oy attık" dedi 😁. Yarın bir gün bizim köyüde bozmaya geleceklermiş.

Kaldı 145 dekar arpa...

Amcamın yeni ekilen yoncada durun iyi. İlk ektiğim yonca. Mibzer en yuka konumda bile 4-5cm geçtiğinden çıkacağına pek umudum yoktu. Hortumları çıkarığımızdan ve o gün hafif rüzgar olmasından dolayı sanırım, disklerin açtığı çukurlara değil, disk aralarına doğru tohumlar düşmüş. Diskin havaya doğru attığı toprakta tohumların üstünü örtmüş. Yanlış hatırlamıyorsam en düşük ayarda kullanmıştık 6kg çıplak tohum atıldı.
Ekli dosyayı görüntüle 56357

Ekimden önce ve sonra sulanan Finola cinsi arpada son durum. Mibzer ve kaymak tabakası yüzünden tohumun yarısından fazlası çıkmamış, birde sulanmayan yağmura bırakılan araziler için bu durumu düşünelim. 20-25kg atılsa da rekor kıran Erik emminin 7kg ekim sıklığına düşecek böyle giderse. O adam az atmıyor, bizimki telef olunca aynıya geliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 56355
Arpanın soğuktan etkilen uçlarında, arpa yaprak yanıklığı (Ryncosporium secalis) belirtisi vardı, ilerleyip tamamen durmuş
Ekli dosyayı görüntüle 56356

Ekli dosyayı görüntüle 56358
Yakından
Ekli dosyayı görüntüle 56359

Pancar arkası ekilen Finola kaymak tabakasına yaklaşmış. Merdane olsa iyi olurdu.

Ekli dosyayı görüntüle 56360
Pancar yerini sulamak için ana boruları diziyordum, şansıma yağmur başladı ama fazla yağmadan durdu. Bana sulama yolu gözüktü 🙂
Ekli dosyayı görüntüle 56361

Taşlı tarladada Finola ekiliydi. Orasını başka kuyudan suladığımız için %70ini sulamışken kuyu sahibi suyu istedi. %30'unun bir kısmı çıkış bile yapmamış.

Tarlanın birindede 20-24 dekar kadar mera varmış. Geçen sene bu zamanlardan belediye başkanı uyarmıştı ilçe genelini. Babama gel ekmeyelim, bozmasınlar dedim. Bana "oğlum biz oy attık" dedi 😁. Yarın bir gün bizim köyüde bozmaya geleceklermiş.

Kaldı 145 dekar arpa...
Kaymak tabakasına yaklaşan patlayan arpaya merdane çekmiştik bitmedi aynı hataya pancarda da yapan oldu

Ekli dosyayı görüntüle 56357

Ekli dosyayı görüntüle 56355
Ekli dosyayı görüntüle 56356

Ekli dosyayı görüntüle 56358
Yakından
Ekli dosyayı görüntüle 56359

Ekli dosyayı görüntüle 56360
Ekli dosyayı görüntüle 56361

Kaldı 145 dekar arpa...
Kolay gelsin bereketli olsun akif bugdaylar iyi kötü çıktıda yağmur yok rüzgar esiyor gelişmiyor gibi pek, ocağin ortasından itibaren yağış var diyorlar inşallah yağar