En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Arkadaşlar forum da bazı verimler gerçekten merak uyandırıyor ve adamın içine şüphe düşürüyor bazen öyle verimler duymaya başladıkki sanki tarlanın toprağınıda katıyor içine özellikle bazı bölgeler var inanılır belki ama bazı arkadaşların verimleri sanki o bölgede veya ülkede en en verimli tarla onun ki gibi yorumluyorum yani mesela yonca örneğini cemal arkadaş da çok net bir şekilde gördük iklimi ve yoncası ondan daha uygun olan burada paylaşınca ondan daha güzel olanıda görmedik ama bazı arkadaşlar onunkinin neredeyse iki katını biçiyor yani bazen verimlerde sanki abartı var gibi geliyor ( bugun ıkınci slaj konusunu paylaşan arkadaş dan tamamen bağımsız söylüyorum) yani biraz akıl ve mantığa sığarsa söylediklerimiz daha iyi olur

Arkadaşlar forum da bazı verimler gerçekten merak uyandırıyor ve adamın içine şüphe düşürüyor bazen öyle verimler duymaya başladıkki sanki tarlanın toprağınıda katıyor içine özellikle bazı bölgeler var inanılır belki ama bazı arkadaşların verimleri sanki o bölgede veya ülkede en en verimli tarla onun ki gibi yorumluyorum yani mesela yonca örneğini cemal arkadaş da çok net bir şekilde gördük iklimi ve yoncası ondan daha uygun olan burada paylaşınca ondan daha güzel olanıda görmedik ama bazı arkadaşlar onunkinin neredeyse iki katını biçiyor yani bazen verimlerde sanki abartı var gibi geliyor ( bugun ıkınci slaj konusunu paylaşan arkadaş dan tamamen bağımsız söylüyorum) yani biraz akıl ve mantığa sığarsa söylediklerimiz daha iyi olur
Mesaj gerekli yerlere ulaşmıştır abi 😉

yunus forum da etiketlemeyi bilmiyorum ama inşaat sektörü küçük şehirlerde bitiyor gibi veya küçük konutlara dönecek gibi sizi etkilemez ama hobi bahçesi tarzı yaygınlaşıyor dolar bir daha artarsa çok aşırı kötü sonuçlar oluşabilir işsizliğe devam diyecek gibi siyaset
Abi salgından dolayı hobi bahçeleri yapılmaya başlandı.
Malatya pöyürgede kalede ilçelerinde yani köy evleri yapıyor TOKİ bodrum ahır üstü ev tipik köy evi projesi.

Bizim sektör çok değişken abi. Dolar ve faizin yükselmesi inşaat sektörünü çok etkiliyor
Tekstil ise faydalanıyor doların yükselmesinde.
Kısacası ihracat yapan sektörler etkilenmiyor aksine faydalanıyor. Tabi hammaddesi nin büyük çoğunluğu nu yurt içinde temin edenler için konuşuyorum.

Daha büyük resme bakacak olursak;
Çimento beton tuğla niye dolarla aynı oranda fiyatları yükseliyor.
Bunu sordum aldığım cevap ;
Yurt içine değil yurt dışına satmak istedijlerinden dolayı döviz olarak sattıkları dan daha çok kazanıyorlar. Niye yurt içine satıp düşük karla satalım ki , bu yüzden zam yapıyor lar
Bunu yapanada kızamıyorum ki yapmak zorunda

Resimdeki inşaat dediğim köy evi projesi

Resimler ve ekler

• IMG-20201224-WA0012.jpg
    IMG-20201224-WA0012.jpg
    239.3 KB · Görüntüleme: 9
Abi salgından dolayı hobi bahçeleri yapılmaya başlandı.
Malatya pöyürgede kalede ilçelerinde yani köy evleri yapıyor TOKİ bodrum ahır üstü ev tipik köy evi projesi.

Bizim sektör çok değişken abi. Dolar ve faizin yükselmesi inşaat sektörünü çok etkiliyor
Tekstil ise faydalanıyor doların yükselmesinde.
Kısacası ihracat yapan sektörler etkilenmiyor aksine faydalanıyor. Tabi hammaddesi nin büyük çoğunluğu nu yurt içinde temin edenler için konuşuyorum.

Daha büyük resme bakacak olursak;
Çimento beton tuğla niye dolarla aynı oranda fiyatları yükseliyor.
Bunu sordum aldığım cevap ;
Yurt içine değil yurt dışına satmak istedijlerinden dolayı döviz olarak sattıkları dan daha çok kazanıyorlar. Niye yurt içine satıp düşük karla satalım ki , bu yüzden zam yapıyor lar
Bunu yapanada kızamıyorum ki yapmak zorunda

Resimdeki inşaat dediğim köy evi projesi
hıı ihracat yapan yurt dışına daha rahat satabiliyor demek istedin evler çok güzelmiş az önce habertürkde kuraklıkla alakalı program vardı çok güzeldi yurt dışı dıyor bizi aslında tarım ürünü alarak sömürüyor dıyor 1 kg pamuk için kaç litre su gerekıyor felan dıyor tabıkı resim çok büyük biz ise sadece kıyı yı köşeyi görüyoruz ama evlerin bi ara detaylı resmini at yalnız sana söyleyim o köyde bol derin kavga çıkar çok yakın birbirine

Aleyküm selam Cemal usta kolay gelsin.başlamisken bir katta kendine çık. 😀
Sağolasın abi köydeki ev tek katlı mustakil köyde 3 tane evimiz var birini kullanmıyoz yıkarız belki garajı büyutürsem kücük geliyor bu ev boş duruyor cocuklar köye gelince orda kalıyoz dayali döşeli köye yapılan ilk beton ev 85 yılında yapilmiş aile büyükleri usta olunca kendileri yapmıslar