Eyvallah Cemal abi. Gerçekten bıktım artık, bu sezon bana yaramadı. Suratımda gülümseme kalmadı abi. Her gün 640'a binmek işkence gibi geliyor, marşa basasım gelmiyor. Tek tesellim yonca biçerken ve tırmıklarken aldığım zevk. 2013'den beri akşam eve döndüğümde kemiklerimi sızlatmayacak bir traktör hayali kurdum oda olmadı. Bir zamandan sonra onca arızaya alışıyor insan, hatta sıkıntı çıkmayan gün anormal gelmeye başladı.Okul açılmadı, büyüklerim tarafından fikirlerim önemsenmiyor, okuldan geldiğimden beridir hiç köyden ve ilçeden arkadaşlarla vakit geçiremedim, burada köle olarak kullanıldığımın farkına vardım artık. Bu düzen 2 sene daha böyle giderse 3.sene mezun olunca köye hiç bir kuvvet geri getiremez. İnan öyle bir bıktırdılar ki şehirde asgari ücret le çalışmak mantıklı gelmeye başladı. En azından düzenli hayatım olur. Buranın gecesi gündüzü yok.Çiftçilik bunu gerektirir ama sene sonunda onca çabaya rağmen hayallerine yakınlaşmak yerine elvada ediyorsan bu kadarına gerek yok. Tarlayla uğraşmaktan zevk alsam da burada insanlarla uğraşamıyorum, artık pes ettim.