Bi alemsin Fuat kardeşim . Hakkat o niye öyle yapmışki , keyfi yerinde galibaAbey ortadakinin agzi acık kalmiş[emoji2]
Bi alemsin Fuat kardeşim . Hakkat o niye öyle yapmışki , keyfi yerinde galibaAbey ortadakinin agzi acık kalmiş[emoji2]
Sağol Ufuk bir ay önce 5000 tl.miş ben alıcak oldum zam gelmiş, EBA firsacısı olmuş satıcılar. Soğana peteye zam gelse depoları bastılarAbi hayırlı olsun paraya acımamışsın ıyısın den almışsın
Bu oruspu çocukları ormanı yakıyor biz ise bunlar bşr oda yakacak dıye ne kadar tedbir alıyoz cezaevinde şu kavatlara sövdürme abi bunların hepsinin götünde girsin o çamlar
Çiftci den kolay susturulucak kim var abi bide çiftci zarar etmıyor az kara razı oluyor genellikle aynı her ailede olan çilekes kardeş gibi çiftci esnaf sanayici anında zammı basıyor hem genellikle her sektörde 5 tane buyuk onlar herşeyı bağlıyor çiftci garibim tüm millet onlardan geçiniyorSağol Ufuk bir ay önce 5000 tl.miş ben alıcak oldum zam gelmiş, EBA firsacısı olmuş satıcılar. Soğana peteye zam gelse depoları bastılar
Bunlar nasıl ekilir hasat edilir sulanır, hiç fotoğraflı paylaşım yapmayon irfan emmi.
o bizden değil,Abey ortadakinin agzi acık kalmiş[emoji2]
haci ufuk ve ben biraz fütursuz yorumlar yapıyoruz,Bi alemsin Fuat kardeşim . Hakkat o niye öyle yapmışki , keyfi yerinde galiba
Yaradanın olmadığını benimsemek için,
Yusuf gardaş için rahat olsun , zaten yazdıklarınızla çoğu zmn bizlerinde duygularına tercüman oluyorsunuz .o bizden değil,
*bnelik olsun diye çiftçilik yapıyor, haci ufuk ve ben biraz fütursuz yorumlar yapıyoruz,
sizden özürdilerim,
biliyorsunuz, canımız çok yanıyor.
bazen böyle ipin ucu kaçıyor.
hakkınızı helal edin,sizlere saygısızlık olmasın,Yaradanın olmadığını benimsemek için,
gözlerin değil,kalbinde kör olması lazım.
yaradan baktığımız herşeyde,kendini ispat ediyor,
bu düzende,adalet olmaması mümkün değil,
o zaman cezanın olduğu, kesin.
masum insana, çocuğa,ağaca,veya zararsız her canlıya ızdırap edenler,
zamanla bela bulur ve bizde buna şahit oluruz.
büyütüp onuda yemede,Ufaktan hayvancılığa başladım bugun bıde balım aldım Ekli dosyayı görüntüle 53113
Kabinde klima yokmu cam kapı açık hep Akif: )Selamlar ahali.
Bugün amcamın 2.ekim silajlık mısırı biçtirdik. Amcama evde artan 730 FAO mısır tohumu olmasına rağmen zorla 600 FAO buldurmuştum ). İyiki buldurmuşum dona kalmadık, hemde danelerde nem çizgisi yarıdaydı ideal oldu.
Yerlilerdeki favori markam olan Erkuntun eski nesil 90 lüksü ile sıra bağımsız çalışıyordu. Sahibi çok iddalı. Bundan 5 sene önce Erkunt tarla gününde karşılaşmıştık. Ozaman onda 70e+ vardı. 5000 saatten fazla çalıştırıp, 2.el olarak bunu almış. Şuan 4500 saatte ve çok memnunum, bir daha traktör alacak olsam yine Erkunt alırım diyor. 100 litre ile haşbayda 3000 balya bağlıyorum diyor güzel rakam.
Öte yandan ekin ekilecek yerlerin tarla hazırlığı için tarlaları suluyoruz, yağmur hiç yok.
Bu aralar elim boşalmadığından tırmığa gidemiyorum. Bu yüzden lazım olan bi abi takıp gitmek zorunda kaldı. Az önce kontrole gittik oluyor mu diye. Traktör Tümosan 60-60'dı. Bir tur bindim, tövbe ettim. Bugünün tecrübesi: gece vakti bilmediğib tarlada, bilmediğin traktörle kitabını yazdığın bir ekipman olsa bile çalışmayacaksın. Traktörü sahibine devr ettim, ne tarla iyi hazırlanmış, ne traktöre alışığım.
Balyada şimdiden 60bine yaklaştık.
Geçen aşırı rüzgar esti. Danelik mısırın yarısı kırıldı. Yarında biçer tarlaya girecek. Burada dökülenleri toplamak için tarlayı yakıyorlar. Bildiğimiz anız yakmak. Ama bizim yolun sonuda öyle gözüküyor... Başka tavsiyesi olan varsa memnun olurum.
Ekli dosyayı görüntüle 53114
Bunun prensesim oynuyor abisi sevmelik bubüyütüp onuda yemede,
Allah bağışlasın,Bunun prensesim oynuyor abisi sevmelik bu
Hepsi bilinçli yakılıyor pkk deniyor ama yerine villa hıtel yapan aynı kişiler elleri ayakları karıştı ateşi kontrol edemiyorlar resmen hatayı yaktı şerefsiz erifler kaç maden yeri sattıysalar para bulamayınva ormanları satıyorlar sonuç ta bu
Yatakları kütüğe tutturmak sıkıntı olabilirBöyle bir tomruk alıp....
Ekli dosyayı görüntüle 53122
İki yanına bu rulmanlardan takıp
Ekli dosyayı görüntüle 53123
ağaç merdane yapsam iş görür mü?
Abi rulmanlar bi şekilde tutturulur o hallolur da dışına lastikleri geçirdiğimizde içleri boş olacak ya ezilme olmaz mı?Yatakları kütüğe tutturmak sıkıntı olabilir
Darbelere pek dayanmayabilir
Kütüğün üzerine çıkma Lastik dizsen daha kullanışlı olur bence . Lastik merdane gibi
İçi dolu lastikler var biraz ağır olur ama ömürlük olurAbi rulmanlar bi şekilde tutturulur o hallolur da dışına lastikleri geçirdiğimizde içleri boş olacak ya ezilme olmaz mı?