En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Yarından itibaren önümüzdeki hf Edirne, Uzunköprü de çok yağış bekleniyor mu?

Bugün edirne merkeze tam 23 kg yağış düşmüş oldu. Önümüzdeki günlere gelirsek yarın gene yerel yağışlar olabilir bölgede fakat nereleri vuracağını bilemeyiz. Edirne tarafı 30 nisan - 4 mayıs arasında güzel yağış alabilir. Çok daha uzun vadede ise ciddi bir şey görünmüyor.

Bugün edirne merkeze tam 23 kg yağış düşmüş oldu. Önümüzdeki günlere gelirsek yarın gene yerel yağışlar olabilir bölgede fakat nereleri vuracağını bilemeyiz. Edirne tarafı 30 nisan - 4 mayıs arasında güzel yağış alabilir. Çok daha uzun vadede ise ciddi bir şey görünmüyor.
Sefa kardeşim, yağmur yagali 2 saat oldu, ne kadar yağmur düştüğü bilgisine bu kadar kısa sürede hangi programdan ulaştın?

Sefa kardeşim, yağmur yagali 2 saat oldu, ne kadar yağmur düştüğü bilgisine bu kadar kısa sürede hangi programdan ulaştın?

Meteoroloji genel müdürlüğünün istasyonlarından anlık olarak bilgi geliyor.

Buradan ilçe seçerek bakabilirsin abi. MGM nin mobil uygulaması da var onu indirebilirsin, daha kolay olur.

Yeşilliğe para vermeyelim
IMG_20200428_143635.jpg

Arkadaşlar cümleten hayırlı iftarlar, afiyet olsun...
Bir sorum olacak...
Annem Yahyalı civarından şahman buğday denilen bir cins buğday getirmişti.Dövmelik, iri bir buğday. Yaklaşık iki dekar yere bunun ekimini yaptık.Bizim adana 99 yaptığım gübreleme ve ilaçlamanın aynısını yaptım.adana 99 a göre kısa ama daha yeşil bir görünümü var.Taneler daha iri görülüyor.Ancak sorun şu ki, buğday in içinde uzun uzun ,adam boyunca başaklı bir ot var.Bizim burada böyle bir ot yok.Isin ilginç yani ben buğdayın kendisi sandım bu otu başak siyirdigindan beri.Ektigimiz tohum elenmişti, temiz di.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....

Resimler ve ekler

• 20200428_172154.jpg
    20200428_172154.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 70
  • 20200428_172157.jpg
    20200428_172157.jpg
    3.7 MB · Görüntüleme: 58
  • 20200428_172205.jpg
    20200428_172205.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 57
  • 20200428_172224.jpg
    20200428_172224.jpg
    4.8 MB · Görüntüleme: 58
Bir sorum olacak...
Annem Yahyalı civarından şahman buğday denilen bir cins buğday getirmişti.Dövmelik, iri bir buğday. Yaklaşık iki dekar yere bunun ekimini yaptık.Bizim adana 99 yaptığım gübreleme ve ilaçlamanın aynısını yaptım.adana 99 a göre kısa ama daha yeşil bir görünümü var.Taneler daha iri görülüyor.Ancak sorun şu ki, buğday in içinde uzun uzun ,adam boyunca başaklı bir ot var.Bizim burada böyle bir ot yok.Isin ilginç yani ben buğdayın kendisi sandım bu otu başak siyirdigindan beri.Ektigimiz tohum elenmişti, temiz di.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....
Bizim çavdar başka ne olurki

Bir sorum olacak...
Çavdar bu ya aman saçma tarlaya abi

Abi onu şu eski galıç deriz biz oraklar var onunla gir içine vur gitsin kellere onu elesen bile selektörden gene geçer
Biz tohumluk bırakacağımız tarlayı böyle yaparız hem tohum daha olgunlaşmadığı için seneye bitmezde tarlada
Kardeşim teşekkür ediyorum, bizim burda olmaz bu çavdar. Oyuzden bilemedim.dar yapraklı olanıda attım ama etkilememiş. Elenmiş tohumdu ama dediğin gibi selektör den geçmiş demekki...
Peki hiç dokunmasam ne olur,yayilirmi bu arkadaş...

Kardeşim teşekkür ediyorum, bizim burda olmaz bu çavdar. Oyuzden bilemedim.dar yapraklı olanıda attım ama etkilememiş. Elenmiş tohumdu ama dediğin gibi selektör den geçmiş demekki...
Peki hiç dokunmasam ne olur,yayilirmi bu arkadaş...
Buğdayın içine tekrar karışır şimdi dediğimi yapmaz isen biçer bunu arkadan atar biraz oda karışır toprağa arsizdir taşın üstünde gene biter tarlaya yayılır ama yabani değil herg edergen başak tutmadan sürersen de yayılmayı önleye bilirsin .
Bide cavdarcık var koca sapda iki tane tohumu olur sür tarlayı kökünden gene cillenir ikileme üçleme yaparsan anca geçer tabi bizim buraya göre söylüyorum bir sene nadas buğday veya baklagil buğday ekilen bölgede
Ama yaydırma bulaşmasın