En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Geçmiş olsun

Akif bilader canın sağolsun ,vallahi acik yakın olsan cıkar gelirim yardıma .11 li 3 sıra merdaneli ciizelle tek seferde ekime hazır ederdik.
Senin iş yaparken başından musubet hic eksik olmuyo ,cokmu takip edenin var köyde nazaramı geliyon .
Eyvallah düşünmen yeter Hacı Mehmet abi. Bence traktör ve ekipmana düzen vermek gerekiyor . İnşallah 2021 yılında planlıyoruz biseyler. Kimsenin günahını almayayım. [emoji4]

Kolay gelsin akif
Goble için boşuna para vermişsıniz pullukla yuzeysel sürüm yapsaydınız okadar yaķıt yakmazdınız
Eyvallah Cemal abi. Aynen çok büyük pişmanlık oldu. Hele pulluk aralarına hiç değmemiş tabaklar , o yerleri görünce içim yandı.

Pulluğu verimli çekecek traktör yok bizde. 74.80 yine hidroliği bozdu. 640 ağır işte verimli çalışmıyor. Ona uygun pullukta yok. Herkes çiftçere döndü. Bizde 640a kaldığımız zamanlar onların eski pulluklarını alıyoruz. Ama pulluklar kaçık olduğu için 640 düzenli çekemiyor.

Bu arada yaylı pullukla TD75 ayarladık köyden. Sağolsun kabul etti bir abimiz. Sürüldükten sonra yüzeye çıkan taşları toplasak tarla biraz adam olacak gibi.

Eyvallah Cemal abi. Aynen çok büyük pişmanlık oldu. Hele pulluk aralarına hiç değmemiş tabaklar , o yerleri görünce içim yandı.

Pulluğu verimli çekecek traktör yok bizde. 74.80 yine hidroliği bozdu. 640 ağır işte verimli çalışmıyor. Ona uygun pullukta yok. Herkes çiftçere döndü. Bizde 640a kaldığımız zamanlar onların eski pulluklarını alıyoruz. Ama pulluklar kaçık olduğu için 640 düzenli çekemiyor.

Bu arada yaylı pullukla TD75 ayarladık köyden. Sağolsun kabul etti bir abimiz. Sürüldükten sonra yüzeye çıkan taşları toplasak tarla biraz adam olacak gibi.
Valla yakın olsak boş oldukca yardımcı olurdum çok nazara geliyorsun her iş yapışta biyerler kopuyor

Selamlar ahali. Bugün yeni aldığımız tarlaya arpa ekmeyi planlıyorduk. Dün yüzündeki taşları toplamıştık.

Sabah elimizde olan Ramata cinsi arpayı eledik. Tohumlar cılızdı 30kg/da kulanacaktık. Geri kalan kısmı sertifikalı Novadsadski ile ekecektik.
421d6eaa2b8291a33b93c7b2fca08516.jpg

Babam tarkaya gobleci çağırdı. Kubota M9540 ile çekiyordu. 48 dekara 1200tl para aldı. Tarla koşullarindan dolayı para çöpe gitmiş oldu. Oyuzden ben daha sonra rotovatörü 640a rotavatörü takıp geldim.

a26d4c17099bfc256f8dc6ac3ec4e4d9.jpg

31c0deb4292e516eb2ee2f30688b07c9.jpg

Sonra ne olsun? 640 içteki aşşığın muhafaza yatağını bozdu. Makinayı çıkartıp eve gittim. Kayakçı cağırdık. Sonra geri makinayı takmaya tarlaya gittim. 2 3 tur sonra makinanın ayaklarının (çizel tipi) tabandaki büyük taşlara temas edip motoru patinaja düşürmesi yüzünden 3nokta sistemi bağlantı sacını kırmış.

Ayağın biri taşa vura vura iyice geriye gitmiş. Rotavatörün bıçaklarına değiyormuş. Bende bu tak tak ses ne diyordum [emoji28]. Hemen kaldırıp eve geldim.

7ccfb6c80b6ab5c5b80501bf08caaf78.jpg
18c397fa2bb2ff2955a18371fab9af07.jpg
1cce408cd8dc8a599bdbfbb256fb46f5.jpg

Bu arada ; " Avradı gardaşlı , tarlayı taşlı yerden alacan" diyen adama selamlar [emoji16]
Ekmemen için bır işaret değil baya bir işaret gelmiş sana. İnşallah devamı kolay olur.

Geçmiş olsun
Bizde de siz gibi biri 60 beygir biri 75 beygir 2 tane eski tekçeker vardı hidrolikleri çok bozulurdu yağ eksiltirlerdi haftada bir kere sanayiye kesin giderdik en son kendimiz söker takar olduk en sonunda bıktık şimdi 60 bg çiftçeker aldık hem küçüğün hem büyüğün işini yapıyor sanayiye de gitmiyoruz değiştirmeyi düşünüyorsanız fazla beklemeyin fiyatlar her geçen gün yükseliyor

Aleykümselam hocam
Bildigin düzgün mf 240 90 95 model var mı
Senin çevren geniştir
Ben bursa yenişehir iznik ve geyvede hem sahibinden hem galeriden baya traktor baktım bi ada kaldı orada da 2 ilanla konuştum gelmek nasip olmadı daha
Yakın çevrede traktör yenileyenler oldu.Değiştirecek pek tanıdığımız kalmadı.
Nede olsa Türkiye'nin en çok traktör değiştiren ilçesinden haberimiz oluyor.
Traktör işi biraz şans işidir, sahibinde arıza çıkmaz tutar sizde çıkar.
Traktöre bir kere sağ arka aks kestirdim, darbe almış yarıya kadar tutuyor, yerinden belli oluyor.
Tarlada çiziden geçerken teker silaj makinesine dayandı. Allah'tan lastiği yarmadık, canta dayandı.
Hayırlısı olsun, inşallah gönlünüzden geçeni bulursunuz.