Selamlar ahali. Bugün yeni aldığımız tarlaya arpa ekmeyi planlıyorduk. Dün yüzündeki taşları toplamıştık.
Sabah elimizde olan Ramata cinsi arpayı eledik. Tohumlar cılızdı 30kg/da kulanacaktık. Geri kalan kısmı sertifikalı Novadsadski ile ekecektik.
Babam tarkaya gobleci çağırdı. Kubota M9540 ile çekiyordu. 48 dekara 1200tl para aldı. Tarla koşullarindan dolayı para çöpe gitmiş oldu. Oyuzden ben daha sonra rotovatörü 640a rotavatörü takıp geldim.
Sonra ne olsun? 640 içteki aşşığın muhafaza yatağını bozdu. Makinayı çıkartıp eve gittim. Kayakçı cağırdık. Sonra geri makinayı takmaya tarlaya gittim. 2 3 tur sonra makinanın ayaklarının (çizel tipi) tabandaki büyük taşlara temas edip motoru patinaja düşürmesi yüzünden 3nokta sistemi bağlantı sacını kırmış.
Ayağın biri taşa vura vura iyice geriye gitmiş. Rotavatörün bıçaklarına değiyormuş. Bende bu tak tak ses ne diyordum [emoji28]. Hemen kaldırıp eve geldim.
Bu arada ; " Avradı gardaşlı , tarlayı taşlı yerden alacan" diyen adama selamlar [emoji16]