EN İYİ GÜBRE SERPME MAKİNASI HANGİSİDİR?

Ynt: EN İYİ GÜBRE SERPME MAKİNASI HANGİSİDİR?

biz 8 veya 9 sene önce 1000 litrelik dönder aldı şimdiye kadar bir sorun çıkmadı gayete güzel erdirmeme denk atmama gibide bi sorunu yok zaten türk .çiftçisiye avrupayı kıyaslamak yanlış biz onlardan baya bi geri kaldık ki adamlar bizden kat kat fazla para kazanıyo hangi yabancı 4 liralık mozot kulanıyo ne zaman 1 liradan fazla olan gübre almışlar

yahya link=topic=47185.msg451753#msg451753 date=1318009724' Alıntı:
ben geçen sene 1 ton luk irtem 24 15 12 gibi isteğe göre atım mesafesi ayarlanan gübre serpme aldım şanzumanı italyan süper herkese tavsiye ederim yağ basıncıyla açılıp kapanıyor
fiyat ne kadardı?

En iyi gubre serpme makinasi hangisidir

Hatunsarayli gurbe makinasida guzel biseye benziyor bizim bolgeye yeni yeni girmeye basladi guzel biseye benziyor bakalim zaman gusterecek iyi mi kutu mu

:D Bu sene ilkel bir gübre serpme makinasıyla gündendilere nitrat attım. 20 dekar yere attım. Ama gübre serpme makinasının şaftı bizim kuyruk miline uymadı. Bende gübre çuvallarını şaftın boşluğuna sokuşturarak soktum kuyruk miline. Başladım atmaya. Normalde tarlayı bitirdiğimde gübreninde bitmesi lazımdı. Ama benim daha dolu çuvallar vardı. Ve hava kararmıştı. Tüm ışıkları yaktım ve başladım gitmeye baktım gene şaft çıkmış. İnip aynı şekilde taktım. En az 15 kere motordan inip takmışımdır. Baktım bu gübre bitecek gibi değil. Seri 1-2-3 derken ben bastırdım gaza. 3 kere tarla dolandım anca bitti :D :D bu gübre işi güzel bir makina ile ve bilgi ile yapılmalı

Eskiden tek pervaneli 300 kg gübre alan balanslı bir tarafa çok bir tarafa az atan bir gübre serpme makinam vardı, geçen yıl 600 lük çift li dönder aldım ve rahat ettim, bir amca gübreyi attıktan sonraki yağmurların ardından tarladaki her tarafa eşit miktarda gübrenin düştüğünü fark etmiş, bana kaça aldığımı sordu bende 2400 tl deyince pahalı diye almaktan vazgeçti.

En iyi gubre serpme makinasi sizce hangisi

Hatun sarayliyi bi arkadas aldi bizde mazeme kalitesi cok iyi yanliz denk atmiyormus cift pervane oldugu icin bayi o gun gelip ayarlamis ama nasil oldu duymadim bence cok kaliteli bi makina

ben bu sene RAUCH DTM 900 aldım, her gübre değiştiğinde kitapçığına göre disklerin kanat ayarları yapılıyor.Çok basit ve kolay, 750 devire alıyorum traktörü, 14-15 gazla 540 deviri buluyorum,1.500 kg alıyor. Gerçekten şahane herkese tavsiye ederim

donder yatay karistiricili 900 lt aldik gecen yil cok basarili ve saglam gerekli yerleri paslanmaz celikten yapilmis amazone ye benzetmisler gubre sacimi guzel. ayari yaptiktan sonra hizinizi iyi ayarladiginizda cok denk atiyor yerli amazone :D

Gübrede bir ayar tutturmak bayağı zor, 500 lt dönder kullanıyorum bende. Haftasonunda buğdaylara 20 kg civarında 26 nitrat gübresi attım, daha önce üre atmıştım aynı ayarda 20 kg atar diye düşündüm ama az attı 2 kademe açtım bu sefer fazla çoğaldı, bi 20 dönüm attıktan sonra ayarı tutturabildim. Diyeceğim o ki gübrenin cinsine görede ayarlar değişebiliyor. Bunu avrupa makinalar otomatik olarak ayarlayabiliyorsa Avrupa malını düşünmek yararlı olabilir. Bu teknolojiye para vermeye değer bence.

Dönder yada çekiçkesen kullanılır burada.Her ikiside bizim buranın firması.Yerliler arasında güvenilir cihazlar oldugunu söyleyebilirim.

her sene gübre taneleri aynı değil bu seneki gübretaşın 33 nıtratın tanesi üre gibiydi

vallahi 3 senedir toros 33 lük kullanıyorum hep bir ayar ve kaliteli 12 seneden fazla gübretaş kullandım taneleri bir ayar değil eğer bu sene düzeltilerse billmiyorum

Hebun021 link=topic=47185.msg549256#msg549256 date=1330372662' Alıntı:
Hatun sarayliyi bi arkadas aldi bizde mazeme kalitesi cok iyi yanliz denk atmiyormus cift pervane oldugu icin bayi o gun gelip ayarlamis ama nasil oldu duymadim bence cok kaliteli bi makina
Diyarbakırdaki bayi adresi ne?

Arkadaslar nohutumu tarim bakanligina iletim

100Mhz link=topic=47185.msg552860#msg552860 date=1330717484' Alıntı:
Diyarbakirdaki bayi adresi ne?
verim hemen kardes
ozdiyar tarim
bayi merkez sanayi sitesi B. Blok no 1 ( su kulesi yani ) tlfn 04122383107

sube diyarbakir silvan yolu 25 ci km sur diyarbakir.

Hebun021 link=topic=47185.msg552942#msg552942 date=1330721159' Alıntı:
verim hemen kardes
ozdiyar tarim
bayi merkez sanayi sitesi B. Blok no 1 ( su kulesi yani ) tlfn 04122383107

sube diyarbakir silvan yolu 25 ci km sur diyarbakir.
bayide S1200 serisi de varmıdır acaba?

100Mhz link=topic=47185.msg553028#msg553028 date=1330725384' Alıntı:
bayide S1200 serisi de varmıdır acaba?
bilmiyorum kardes kadri usta iyi adamdir istesen yoksada getirtir yanliz 1000 litrelik vardi subesinde bu gun gurdum :)

yahya link=topic=47185.msg451753#msg451753 date=1318009724' Alıntı:
ben geçen sene 1 ton luk irtem 24 15 12 gibi isteğe göre atım mesafesi ayarlanan gübre serpme aldım şanzumanı italyan süper herkese tavsiye ederim yağ basıncıyla açılıp kapanıyor
bendede irtem var herkese tavsiye ederim bendce türk olarak en iyisi en kötü olanda GÜNGÖR