EN İYİ GÜBRE SERPME MAKİNASI HANGİSİDİR?

Ynt: EN İYİ GÜBRE SERPME MAKİNASI HANGİSİDİR?

nailyetek link=topic=47185.msg451822#msg451822 date=1318018681' Alıntı:
Yanii. bunu anlatamazsın, hatta bizim köyde bizim ilkel makinaları bile kabul etmeyip eliyle sezonda 6 ton gübre atanlar var, hanımları hastaneden çıkamaz oldu, hala makinaya karşı çıkıyolar. Yurdum insanı..Biçerdöver zamanı gelince , gelen biçerciye 2012 modelmi makinan diye sorarlar, niye o zaman 72 model 1530 a işletmezler anlamadım bunu..:)
;D ;D

nailyetek link=topic=47185.msg451822#msg451822 date=1318018681' Alıntı:
Yanii. bunu anlatamazsın, hatta bizim köyde bizim ilkel makinaları bile kabul etmeyip eliyle sezonda 6 ton gübre atanlar var, hanımları hastaneden çıkamaz oldu, hala makinaya karşı çıkıyolar. Yurdum insanı..Biçerdöver zamanı gelince , gelen biçerciye 2012 modelmi makinan diye sorarlar, niye o zaman 72 model 1530 a işletmezler anlamadım bunu..:)
Abi nettin sen yaw...Hicmi köy odasina istimaya cekmiyon köylüyü.))) Muhtarsin, bir nevi köyün hökümetisin. Hanimlarin tarlaya gidisi yasak de bitsin...Ahhh eski zamanlar olacaktiki, muhtar neler yaparmis gösterecektin...Bisey anlatiyim..1970 lerde herkesin evinde bi kac tabanca olurmus bizim oralarda. Birgün jandarma yakin köye gelmis demis köyde kac ev varsa hepsinden bir tabanca teslim edecen muhtar. Sunun vardi bunuun yoktu anlamam. Yakarim muhtarligini, taaa karsa sürerim demis buna ...Muhtar tabi aninda fosur fosur olmus, cekmis köylüyü karsisina. Demis benim yok bilmem ne anlamam. Gidin parayla alin, ama herkes bi tane getirecek. Bu gomtan beni sürerse tek basima gitmem getirmeyenleride yanimda götürürüm ...Konunun gübreyle alakasi kalmadi ama yazdik gitti artik...))))

hesap benim hesabım, güreye yılda 60 000 tl veriyorum,avrupa makinenin degeri 50 000 tl,sonuçta bu
makineyi 15 yıl kullanabilirim ama gübreyi yılda 1 defa....
burada asıl tartışılacak konu gübre serpme mekinesi değilde bu gübre fiyatlarının ne olacağı....
1 yıl 0.7 tl, 2 yıl 1.2 tl ye satılıyor, bir konu açıp asıl bu fiyatları tartışmalıyız sonuçta gübreyi her çiftçi
kullanıyor ama gübre serpmeyi her çiftçi kullanmaya bilir...

bartu link=topic=47185.msg451831#msg451831 date=1318019073' Alıntı:
hesap benim hesabım, güreye yılda 60 000 tl veriyorum,avrupa makinenin degeri 50 000 tl,sonuçta bu
makineyi 15 yıl kullanabilirim ama gübreyi yılda 1 defa....
burada asıl tartışılacak konu gübre serpme mekinesi değilde bu gübre fiyatlarının ne olacağı....
1 yıl 0.7 tl, 2 yıl 1.2 tl ye satılıyor, bir konu açıp asıl bu fiyatları tartışmalıyız sonuçta gübreyi her çiftçi
kullanıyor ama gübre serpmeyi her çiftçi kullanmaya bilir...
Tamam bişey demiyorumda onuda tartşırızda sen türkiyede maksimum 10 000 tl lik makineye 50 000 vericem diyorsun mantık nerde bu işin gübreye laf ediyosun ama makineye basarım diyosun artı hiçbir özelliği olmayan.!!! çoğu çiftçi kullanır geç o karısına gübre attırdı hikayelerini..

ortaam link=topic=47185.msg451846#msg451846 date=1318019896' Alıntı:
Tamam bişey demiyorumda onuda tartşırızda sen türkiyede maksimum 10 000 tl lik makineye 50 000 vericem diyorsun mantık nerde bu işin gübreye laf ediyosun ama makineye basarım diyosun artı hiçbir özelliği olmayan.!!! çoğu çiftçi kullanır geç o karısına gübre attırdı hikayelerini..
ben kendi gübremi kendim atıyorum makinem ile, kim karısına attırıyor ise onun iletisinden alıntı yap ve ona cevap ver.

bartu link=topic=47185.msg451856#msg451856 date=1318020134' Alıntı:
ben kendi gübremi kendim atıyorum makinem ile, kim karısına attırıyor ise onun iletisinden alıntı yap ve ona cevap ver.
onu çıkartmışın aradan bravo...

diğer yorumdan birşeyler çıkartayım.yakın tarihte bir tarım fuarına katılırisen
yerli ve yabancı makineleri yakından incele farkları çıkar...

EFE YUSUF link=topic=47185.msg451494#msg451494 date=1317935004' Alıntı:
büyük çiflik ağası değilsen 300 - 500 dönüm yerin varsa yerlinin en kalitelisini al fazla yerin varsa git avrupanın en iyisini al derim gübre serpme için değil bu her takım için
Bu arkadaşımın dediği gayet mantıklı bencede, işi az olanın fazla sermaye bağlamasına gerek yok avrupa malı aletlere, belki bir mibzer gibi hassas bir makine alınabilir ancak gübre serpmede dönder ' in makineleride bence güzel. Kullanan kişi bilinçli ise istediği kadar miktar gübreyi toprağa eşit şekilde serpebilir, belki amazone kadar hassas olmayabilir ama çok para vermeye de değer mi onunda kıyaslamasını siz yapın artık. Benim fikrim bu.

Bu yabancı markalara karşı bir özenti meselesi değil. Önemli olan her makinada olduğu gibi düzgün çalışmadır. Dolayısıyla gübre serpme makinası 15 metre fırlatma mesafesinin her metrekaresine gübreyi aynı miktarda düşürüyorsa o makina benim için iyidir. Bu Dönder de olabilir, Amazone de ...

atila link=topic=47185.msg452010#msg452010 date=1318069144' Alıntı:
Bu yabancı markalara karşı bir özenti meselesi değil. Önemli olan her makinada olduğu gibi düzgün çalışmadır. Dolayısıyla gübre serpme makinası 15 metre fırlatma mesafesinin her metrekaresine gübreyi aynı miktarda düşürüyorsa o makina benim için iyidir. Bu Dönder de olabilir, Amazone de ...
Merak etmeyin savurma yapanların hepsi aynı mantıkla çalışıyor amazone aramanıza gerek yok dönderde kullansanız farketmez..

ortaam link=topic=47185.msg452011#msg452011 date=1318069270' Alıntı:
Merak etmeyin savurma yapanların hepsi aynı mantıkla çalışıyor amazone aramanıza gerek yok dönderde kullansanız farketmez..

Doğrudur. Zaten Avrupa çiftçisi aptal. Çünkü gübre serpme makinalarına, pulluklara vs, vs dünyanın parasını veriyorlar. Gelsinler bize, onların 13000-15000 EURO verdikleri pullukların yerine 4000 EURO`luk Alpleri veya Ünlüyü verelim gitsin (Yanlış anlaşılmasın bende Alpler kullanıcısıyım)...
.

atila link=topic=47185.msg452071#msg452071 date=1318093052' Alıntı:
Doğrudur. Zaten Avrupa çiftçisi aptal. Çünkü gübre serpme makinalarına, pulluklara vs, vs dünyanın parasını veriyorlar. Gelsinler bize, onların 13000-15000 EURO verdikleri pullukların yerine 4000 EURO`luk Alpleri veya Ünlüyü verelim gitsin (Yanlış anlaşılmasın bende Alpler kullanıcısıyım)...
.
Ahh Atila Abi, anlatamazsın, anlamazlar, anlasalarda anlamak istemezler..Herks ne alırsa alsın bize ne, veya niye soruyon bize madem kafanda bir marka oluşmuşta..

nailyetek link=topic=47185.msg452077#msg452077 date=1318094336' Alıntı:
Ahh Atila Abi, anlatamazsın, anlamazlar, anlasalarda anlamak istemezler..Herks ne alırsa alsın bize ne, veya niye soruyon bize madem kafanda bir marka oluşmuşta..

Haklısınız. Aslında hiç karışmamak lazım. Nihayetinde herkesin kazandığı / kaybettiği kendi cebine giriyor / çıkıyor.

atila link=topic=47185.msg452071#msg452071 date=1318093052' Alıntı:
.
Zaten bizde öyle aptalız ki kendimizi avrupalıyla kıyaslamaktan bi adım öteye gidemedik...Yanlış anlaşılmadın merak etme yok adamların malı kötü diyen ama senin sevdan adamın malının ötesine geçmiş git 15000 euro ver....
nailyetek link=topic=47185.msg452077#msg452077 date=1318094336' Alıntı:
ne bilgin adamlarsınız herşeyi anladınız...Biz gerikafalıyız çünkü 15000 euroları elin avrupalısına vermeyelim attığımız gübre aynı yere aynı koşullarda düşüyor gidip kendi makinalarımızdan alalım dedik...

ortaam link=topic=47185.msg452084#msg452084 date=1318095831' Alıntı:
Zaten bizde öyle aptalız ki kendimizi avrupalıyla kıyaslamaktan bi adım öteye gidemedik...Yanlış anlaşılmadın merak etme yok adamların malı kötü diyen ama senin sevdan adamın malının ötesine geçmiş git 15000 euro ver....ne bilgin adamlarsınız herşeyi anladınız...Biz gerikafalıyız çünkü 15000 euroları elin avrupalısına vermeyelim attığımız gübre aynı yere aynı koşullarda düşüyor gidip kendi makinalarımızdan alalım dedik...
Konu başlığından da anlaşılacağı gibi; ' EN İYİ ' yi sormuş arkadaş. Haliyle en iyide söylenmiş.. Dememiş ki; en hesaplı ve en iyi, veya en iyi olupta en ucuz olan.?
Merak etme, şu an bende yerli ve dandik bir gübre serpme makinası kullanıyorum. Eşit dağıtıp dağıtmadığını bilemiyorumda yolda giderken, bari yola dökmese..Haliyle oda Avrupa nın yakaladığı teknolojiyi yakaladığında sanmaki bize 1-2 bin TL ye satacak..

keşke ülkemizde de daha kaliteli tarım aleti yapsalarda bizim paramız dışarı gitmese ama bazı aletleri mecburen avrupa almak zorunda kalıyoruz
mesela rotatil gaspardonun arıza yapacak diye aklınıza gelmesin bıçağını değiştir kullan

nailyetek link=topic=47185.msg452086#msg452086 date=1318096348' Alıntı:
Konu başlığından da anlaşılacağı gibi; ' EN İYİ ' yi sormuş arkadaş. Haliyle en iyide söylenmiş.. Dememiş ki; en hesaplı ve en iyi, veya en iyi olupta en ucuz olan.?
Merak etme, şu an bende yerli ve dandik bir gübre serpme makinası kullanıyorum. Eşit dağıtıp dağıtmadığını bilemiyorumda yolda giderken, bari yola dökmese..Halkiyle oda Avrupa nın yakaladığı teknolojiyi yakaladığında sanmaki bize 1-2 bin TL ye satacak..
Kardeşim anlamamakta ısrar ediyorsun kendi kendine bahaneler üretiyorsun avrupada dökülmüyormu o gübre yola sen tarlada hızlı gidersen lakada vurdurursan heryerde dökülür...Eşit dağıtma konusunda makinenin serpme mantıgı üzerine azıcık kafa yorsan anlayacaksında senin kafanda işin kolayı var avrupalı yapmış onunki daha iyidir...