Ynt: EFSANE FORDLAR HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ...
Bestepeli58 link=topic=34882.msg308743#msg308743 date=1290281954' Alıntı:
Sizin atatük imalatı fordlar 5000 ne kadar kuvvetliymiş 398 turboyu çekmiş zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s
398 turboya 7740 bağlayın onun dengi odur. ben bildiğimi söylüyorum 60-66s fordu çekti 168 mi çekemiycek tarla olsun çamur olsun rampa olsun yol olsun çekişme olsun 5000i tanımam. ayrıca kim dior mf patinaj yapar diye o özelliği uzel taşıyor benim bahsettiğim 168 %100 ingiliz *098*-
Seviyesiz konuşma üslubuna Atatürk ' ün adını katma bu bir!
Hayatında Ford üstüne kaç kez çıktın elindeki parmakların kadar varmı bu iki!
Ford ağır makinadır, ağır şanzumanı vardır, çekide hiçbir makinaya benzemez bu üç!
168 yetmez 188 İngiliz getir, Bizim burda 1973 model 5000 ' liğe tek çekerde en son bağlanacak makinadır.
Köyde millet toplanmış, 70.56 ' yla 168 bağladılar 70.56 asıldı, 1993 model 70.66 ' yla 178 bağladılar fiat yine götürdü. 1998 model Tümosan 82.80N ile188 ingiliz bağladılar Tümosan götürdü. 80.66 ' yla taktılar aynı tümosanı tümosan onuda götürdü. Çünkü ağırlığı fazlaydı ve Tümosan ' ın Tekerleklerinin arası genişti buda avantaj sağlıyor. Ford nerde falan diye laf döndürdüler, Tümosan 82.80 ' le Fordu taktılar Ford ' da ek ağırlık olarak Eskişehir yapımı hisarlar kabin vardı onun dışında kendi orjinal ağırlıkları ön lastik içindeki ağırlıkları ve arka jant ağırlıkları tastamamdı. Şoförde biraz heybetliydi, 100 kiloda o gelsin hadi. =)) Hepsini tokatlayan Tümosan 5000 ' liğe bağlayınca soluğu kesildi herseferinde. düşük vitese atıyor patinaja kalkıyor bi vites yükseltiyor stop ediyor. Ford takviye 4 ' te sabit. Bu çekişmeler 7 8 sene önce oldu, benim yaşım 22 ve bu kadarını hatırlıyorum. Ondan önce bizim komşuda vardı 70.56 94 model makina acaip bişeydi, ön dingiller falan açıktı arka lastikleri normal değildi 80.66 jantı vardı, ağırlık mağırlık acaip bişeydi, hadi fordla bağlayalım mağlayalım diye takılıp duruyordu ben küçüktüm o zamanlar hayal meyal hatırlıyorum, Ford onuda çekti ama motorun sesi hala kulağımda. Zaten o olaydan 2 3 sene sonra fiatı sattı komşu, çünkü hem makinanın orjinalinden büyük donanım takılıydı hem ağırlık fazlaydı hemde Ford tarumar ettikten sonra randuman tutturamadı.
188 ' le gel Ford ' a sen. Ne edecen 168 ' i falan, sanki dediğin makinaları biz bilmiyoruz, sizin ki köyde bizimki tatil köyü değil heralde, bizim burada da kullananlar var. Ha biyerde MF fanatiği çoktur o köyde MF çok olur, Ford ' u tanıyan az olunca kullanmasını bilende azdır, bu kez ford ' un üstündeki şoför kullanmasını bilmiyor makinayı tanımıyorsa, 165 ' le bile çeker. Ama benim heryerde konuştuğum bir atasözü var.
-AT YİĞiDİN ALTINDA KİŞNER.
Bizim burada tek çekerlerin içinde Forda kafa tutan adam önce makinasına bakar çekebilirmiyim diye. Çamura çakılmış tarlaya batmış bir römorku bile Ford tek başına çekemediyse o römorka mutlaka iki traktörle çekerler.
Tarlada iddialaşmam ama çekide Ford çok fenadır. Koparır.
Eskiden Traktörün kralı Ford ' du veliahtı ise Fendt!