Bulgaristanda hastalik varmi ? Size kisin kar yagdiGeçmiş olsun komşu tarla gerçekten çok kötü duruyor İnşallah daha kötüsü olmaz
Bulgaristanda hastalik varmi ? Size kisin kar yagdiGeçmiş olsun komşu tarla gerçekten çok kötü duruyor İnşallah daha kötüsü olmaz
Hiç bir uygulama yapma artık.Ne gerekiyorsa yaptın.Amino asit pas ilacı yağrak gübresi yeter yani.Son pas ilacınıda atma.Yağmur ve sıcak havalarla düzelir diye tahmin ediyorum.Bizm bölgemizdede var bu sorunlar.Bendede bi tarlada var gibi ama kuraklıktan olabilir.Sşzn kadar yağış olmadı buralara toprak kuru.Bizim buralarda kumsal araziler kurumaya başladı.Yağış olmazsa başak çıkaramadan kuruyacaklar.Toprak yerler direniyor.Yapraklar çomak gibi olmuş su sitresinden.Alllah ne yazıysa o olacak.Şu saatten sonra yapılacak hiç bir şey yok.Gittikçe tarlaya yayılıyorsa ozaman yeşile biçmek gibi düşünebilirsin.Bence düzelecek yağıştan sonra buğdaylar.Ne gibi hocam hangisinden söyledi mi ki ben Humik asit fayda eder diye düşünüyorum.Gecmiş konularda buna benzer bir şey okumuştum fayda edeceği yönünde çünkü.
Bulgaristan Romanya Ukrayna hepsinde var kuraklıktan diyorlar ama bence alakası yok çok erken ekiyorlar bölgede bı ben kasım ayında ektim oda kismetten traktör bozuktu bende sorun yok Allah a şükürBulgaristanda hastalik varmi ? Size kisin kar yagdi
Ya bu kökteki beyazlıklar hastalıktan dolayı değildir gibime geliyor.26 nitratta bulunan calsiyum kirecin kalıntısı filan olmasın.Eğer bu virüsle alakalı ise bu sene yandık ya.Sabah komşunun yakında olan bir tarlada aynen köklerde böyle beyaz şeyler vardı.Ama onda aşırı bir sarılık yokdu.Buğdaylar başak çıkarıyor.
Bu minik canlıları kaçırmışsınız.Kök bitleri.. Kılcal kökleri emiyor.sadece sizlerde değil buralarda da hastalık var cins rumeliymiş.
Evet.Virüse sebeb olan bu canlılar ozaman.Bu minik canlıları kaçırmışsınız.Kök bitleri.. Kılcal kökleri emiyor.Ekli dosyayı görüntüle 48075Ekli dosyayı görüntüle 48076
Sanırım.Ayni şekilde yaprak bitleride emdiği bitkiye hastalık bulaştırır.Evet.Virüse sebeb olan bu canlılar ozaman.
Evet.Virüse sebeb olan bu canlılar ozaman.
Maalesef bizim bölgede de varmışArkadaslar problem erken ekimden kaynakli bizim koyde genelde 15 ekimde bugdaylar ekildi ben kasim ayinda ektim benim tarlalarin etrafindaki butun tarlalarda hastalik olmasina rahmen bende yok tek fark ekilis tarihi bide sinek ilaci atmistim
Kuraklık varmı şuan sizn bölgenizde.Bizim yerler takır takır.Kuraklığa bağlıyorlar bu sarılıkları bizm burda..İlginiz için sağolun arkadaşalar. Virüs olduğu söyleniyor. Bendekiler sarı cücelik diyen var, komşuya kara kök. Ne yapacağımızı şaşmış durumdayız. Kimse ilaç diyemiyor çünkü ilacı yok. İzelementli gübre ile yavaşlatabilir diyorlar bilemiyorum artık. Kökünde bişey anlayamadım ama yarın kürek ile gideceğim bakalım.
Sebebi nedir öğrenebilirmiyim hocam.26 can zaten tehlikeli gübre.Hele kum yerlerde çok tehlikeli.Kum yerde gerekmedikçe atmamak lazım.