dünyanın en güçlü devleti hangisi? :D

hangisi

• Kullanılan toplam oy
    310
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: dünyanın en güçlü devleti hangisi? :D

Osmanlicilik yaptigim dogru fakat o son yazdigin soz agrima gitti aciklaman yeterli seni kiracak degilim dedigim givbi agrima gitti o laf seninle bi alip veremedigim yok

Osmanli benim dedemdir atamdir ecdadimdir. Ama burda kimse cikipta gazi Mustafa KemaL Ataturk u es gecemez Osmanlidan geriye kalan son topraklar olan suan ki vatanimiz Turkiye Cumhuriyeti varsa g...tumuzu gere gere ozgurce yasiyorsak Ataturk un eseridir . izmirde ankarada istanbulda ingilizler fransizlar ermeniler doguda ne oldugu belli olmayanlar it suruleri kol gezerken istanbuldan izmire ankaradan istanbula elin gavurlarindan izin alarak pasaportla gidilirken sonra bi adam gelir 783.562 km kareye tam bagimsizlik getirir cumhuruyeti kurar dusmani diz cokturur memleketi tam bir lokomotif haline getirir sayisiz fabrikalar kurar elib gavurlari tum dunya hayran kalir memlekettte sayisiz eserler birakip ebediyeten turkiye cumhuriyeti bagimsiz kalacaktir der.daha sonra hastalanir daha dogrusu oldurulur.
Onun adi :
Mustafa KemaL Ataturk tur.
( benim naciz vucudum elbet birgun toprak olacaktir ama turkiye cum. Ebediyeten payidar kalacaktir.)

Aha hu tabloyu anladık mi is biter.

Adamların hacimleri 97 deyken aynı .

Yıl 2012 samsung 100 milyar barajını aşmış vestel çakıldı
Ne iş ?

eab0675d4404273d7b0ab18c0f5e8bbf.jpg

Ecdadımız ülkemizi işgal eden düşmana karşı gerekeni zamanında yapmış ve bize bu toprakları bırakmıştır. O dönemde ülkeyi mavzer tüfekle, mandaların çektiği toplarla, siper savaşları yaparak savunmuşuz. Sonuçta düşmanı ülkemizden temizlemişiz. Dönem artık mavzerle ülke savunma dönemi değil. Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı (Seyit Ali Çabuk) nın batırdığı gemiyi vuran toplarda kalmadı artık.

Kahramanlıkları ile övündüğümüz o ecdadın torunları olarak bugün biz ne yapıyoruz?

Daha önce başka bir soruya cevap yazarken bir bilgi paylaştım konu sonradan kilitlendi. 2004 yılından beri İzmir ' in Koyun Adası ile Venedik Kayalıkları. Aydın ' ın Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç Adaları. Muğla ' nın Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık Adaları ile Girit Adası ' nın etrafındaki 5 Türk Adası yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda. Bu adalar Türkiye için balıkçılık, petrol arama ve çıkarma, ada etrafındaki 11 km lik karasuları açısından son derece önemli değil midir?

Bu adalara yunan askeri yerleşmiş ve 11 yıldır bu adalar yunanlıların elindedir. Bu adaları ege haritasından incelerseniz nerede olduğunu ve ülke açısından ne kadar önemli olduğunu görürsünüz. 11 yıl önce 16 tane adamızı işgal edilmiş bundan kaç kişinin haberi var?

Bence TÜRKİYE ' dir. Çünkü ne kadar gelişmiş silahın olsa bile hala kara savaşı olmadan orayı temizleyemez alamazsınız. Türklerde bu konuda 2 bin yıllık dünyanın en eski ordusuna sahiptir proftur....

ELPRESACANARİO link=topic=86698.msg1039305#msg1039305 date=1448653101' Alıntı:
Türkiye... Diğer ülkelerin çok iyi silahları var, nükleer başlıkları var. ANCAK; dünyanın gözü Anadolu ' da... Bütün devletlerin arzuladığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu kadar arzuladıkları bu coğrafyayı nükleer silahlar ile zehirleyemezler. Birisi zehirlemek istese diğeri engel olur :D.

Ayrıca hiç bir devlet, Türkiye ' ye karşı olası bir savaşta %100 saldırı yapamaz, ama biz %100 savunma yapabiliriz. Kendi coğrafyamızda olduğumuz için. Zamanında yedi düvele karşı, kıt kaynaklar ile ülkemizi savunduğumuz gibi... O zamanlar da diğer ülkeler bizden güçlüydü ancak %100 saldırı yapamadılar, çünkü kendi coğrafyalarında değiller. Biz %100 savunma yapabildik. Şuan ise çok daha güçlüyüz, bu sebeple kolay kolay Türkiye ' ye savaş açamazlar.

Türkiye ' yi ancak iç karışıklıklar ve terör ile yıpratabilirler. Buna da Türk Milleti taviz vermeyerek ve birlik olarak karşılık verebilir.

Silahı güçlü olanın dediği değil, Allah ' ın dediği olur...

Artık askerli savaş zor olur. Nükleer bomba atarlarsa nasıl savunma yapıcaz ? ( atom bombası, hidrojen bombası)

Allah etmesin savas istenmez lakin.. savas milli sporumuz olmus bizim korkmaya da gerek yok:)

Teknoloji.. yok bi dugmeyle havaya ucurma kacirma.. onlar filimlerde oluyo..

Bi avuc turkmenle bas edemeyen urustan mi korkcaz.. parayla askerlik yapan abd den mi..

Onlar don atlet gezerken.. biz orduyu.. orduda onluk sistemi ast ust duzenini kurmustuk bile.. 2-3 BİN yil once.. bizden ogrendiler..

Is o noktaya geldimi rambo filimleri biter.. mehmetcik destanlari baslar vesselam.

Kimse de turkiyeye tüpü cakmakla kontrol eden bi millete aciktan bulasmak istemez.. :)

Allah-u Teala İslâm ' ın koruyuculuğunu Abbasilerin içinde yer alan Bermekoğullarından bu yana Selçuklulara, Osmanlılara ve -Allah güç kuvvet versin- bize vermiştir. Öyle ki Abbasi halifesi ŞiiFatimilere karşı İslamı koruyan Tuğrul Beye ' Doğunun ve Batının Sultanı', İstanbul ' un fethinden önce en önemli fetihlerden olan Ani ' nin (Kars) fethi sebebiyle Sultan Alparslan ' a Ebulfeth (Fetih Babası ) unvanını vermiştir. İstanbul ' un Fethiyle Peygamber Efendimiz ' in övgüsüne mazhar olunmuştur.
Efendimizin naaşını çalmak isteme gibi bir hadsizliğe karşı Efendimiz Atabey Nureddin Mahmut Zengi ' nin rüyasına girmiş ve ondan kendilerini korumasını istemiştir. Atabey de Peygamberimizin kabrine musallat olan hadsizleri tespit ederek onlara hak ettikleri cezayı vermiştir. Ve mübarek Kabr-i Şerifi etrafını kazarak kurşun akıtıp muhafaza altına almıştır.
http://www.sorularlaislamiyet.com/soru/186955/hz-muhammed-naasi-calinmaya-calisilmis-midir.html
Bütün bunları Allah ' ın yardımıyla yapan bir milletten Allah yardımını kesmeyecektir.

Onrkrds link=topic=86698.msg1040129#msg1040129 date=1448813778' Alıntı:
Artık askerli savaş zor olur. Nükleer bomba atarlarsa nasıl savunma yapıcaz ? ( atom bombası, hidrojen bombası)

Füze kalkanları var, havada patlatanlar. Eğer uçakla atılacaksa, ki çoğu uçakla atılıyor japonyaya atıldığı gibi, bunun da çözümü sınır ihlali yapanlara taviz vermemek. Ben atabileceklerini zannetmiyorum.

Ayrıca ABD tarafından Türkiye ' nin kullanımına verilmiş 20 ' ye yakın atom bombası var. Hatta daha fazlası olması ihtimali de var.

ELPRESACANARİO link=topic=86698.msg1040296#msg1040296 date=1448832115' Alıntı:
Füze kalkanları var, havada patlatanlar. Eğer uçakla atılacaksa, ki çoğu uçakla atılıyor japonyaya atıldığı gibi, bunun da çözümü sınır ihlali yapanlara taviz vermemek. Ben atabileceklerini zannetmiyorum.

Ayrıca ABD tarafından Türkiye ' nin kullanımına verilmiş 20 ' ye yakın atom bombası var. Hatta daha fazlası olması ihtimali de var.

Teşekkür ederim :)

ELPRESACANARİO link=topic=86698.msg1040296#msg1040296 date=1448832115' Alıntı:

O bombaların gideli neredeyse 40-50 yıl oldu eski bilgilerinizi rewize ediniz...

Hatırladığım kadarı ile JFK zamanında Küba krizi neticesinde ülkemizden, Rusların Küba ' da geri adım atmasına karşılık JFK tarafından çekilmişlerdir bombalar.

Ayrıca o bombalar Türkiye ' nin kullanımına değil, ABD nin kullanımı için bulundurulmakta idi...

Çünkü Türkiye ' nin o bombaları atabilecek herhangi bir sistemi zaten yoktu. Türkiye uçaklarında hâlâ bu özellik de yoktur...

Bilgiler güncel aslında. Ülkemizde uçaklarımıza uygun tipte atom bombası mevcut. 2-3 farklı üste bulunuyordu ancak İncirlik üssünde toplandı. F-16 tipi uçaklara uygun 20 ' ye yakın nükleer bomba var. Bundan daha fazlası da var ancak bunlar F-16 ' ya uygun değil. İncirlik ' te ve bir kaç şehirde daha nükleer silah depoları mevcut.

Tabi bunların bir kısmı bizim kullanımımız için verilmiş olsa da ağzının içine baktığımız bir kaç ülkenin bilgisi veya izni olmadan kullanmamız mümkün değil. Gerçi olsası bir savaş durumunda nasıl değerlendirilir bilmiyorum.

Sovyetler zamanında ele geçirdiğimiz ve saklanan atom bombaları olduğu da söyleniyor ama net bir bilgim yok.

300 sene önce Osmanlı derdim ama malesef şimdilik Türkiye biraz zor.Askerde poz verdiğimiz silahlardan tutunda uçurduğumuz uçaklardan-helikopterlerden bizim olan var mı?Attığımız mühimmatın çoğu yabancıdır.Elin ipiyle kuyuya inilmez.Eğer biz yeterince güçlü olsaydık beş yıldır Suriye de yaşananlar olmazdı.Ama Yiğit düştüğü yerden kalkar.Gelecek te dünya düzeninin bizden sorulacağına eminim.

çok güzel tesbitler okudumm..
çok gururlandımm..
çok duygulandımm..
devletlerin gücü halkının yüreğinin içindedir bence..
bu durumda tartışmaya gerek bile yok bence...
Allah gücümüzü daim eylesinn....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...