Dünmak Pancar Sökme Makinası iyi ve ya kötü eleştiriler

Ynt: Dünmak Pancar Sökme Makinası iyi ve ya kötü eleştiriler

karagoz070 link=topic=82914.msg988776#msg988776 date=1427909712' Alıntı:
bu makineyi biz aldık fuardan bir ay kadar sonra gönderecekler nasıl olduğunu sökerken göreceğiz artık. diğer makinelerden var bizim burda en iyisi bu olacağını düşünüyoruz.
Hayırlı olsun makina çok güzel söküm ayağını eleştiriyoruz ama pancarı sökmese yapmazlar heralde - bende almayı düşünüyorum 8 ile 12 km söküm hızı çok farklı olabilir 8 km söküğm hızı bile yüksek

Önce torunoğlu vardı bizde onunla beş km hızla söküm yapıyorduk yalnız sekme yapıyordu. Bunun videolarını izledik sökenlerle telefonda görüştük 12 km hızla söküm yapıyormuş. çamurda herkes yatarken bu makineyle söküm devam etmişler. 55 e aldık. Almadığıma değil görmediğime yanarım derler gidin fabrikasına baba oğul yapıyor zaten çok güzelde ilgileniyorlar. geçen seneki makineye bakarak eksikleri söyledik söylediğimiz herşeyi yapmışlar.

karagoz070 link=topic=82914.msg988918#msg988918 date=1427955720' Alıntı:
Önce torunoğlu vardı bizde onunla beş km hızla söküm yapıyorduk yalnız sekme yapıyordu. Bunun videolarını izledik sökenlerle telefonda görüştük 12 km hızla söküm yapıyormuş. çamurda herkes yatarken bu makineyle söküm devam etmişler. 55 e aldık. Almadığıma değil görmediğime yanarım derler gidin fabrikasına baba oğul yapıyor zaten çok güzelde ilgileniyorlar. geçen seneki makineye bakarak eksikleri söyledik söylediğimiz herşeyi yapmışlar.
Teşekkürler ;)

Makina ile söküm yaptım geçen yıl. Eniştede var yardıma gelmişti.

Makinanın depo boşaltma sistemi on numara yalnız çok geç boşaltıyor.
Söküm ayakları uzun ve yatay olduğu için tıkanma yapıyor hızlı sökümde. Harmak gibi torunoğlu gibi dikey ve kısa olması lazım.
Makinanın şase biraz zayıftı bu yıl çatlamaya kırılmaya başlamış.

Benim kullandığım ilk çıkan modeli idi. Yeni yapılanlarda değişiklik olmuş olabilir fuara gidemedim.

Sırf asansör ve depo boşaltma sistemi için alınır.
Çamur performansı daha iyi diğerlerine göre. ( Barış makina daha iyi olabilir buralarda yok.)
Diğer makineler az veya çok pancarı kuyruktan kırma yapıyor asansörde.Bunda nerdeyse yok.

omeryucel link=topic=82914.msg988927#msg988927 date=1427958651' Alıntı:
Makina ile söküm yaptım geçen yıl. Eniştede var yardıma gelmişti.

Makinanın depo boşaltma sistemi on numara yalnız çok geç boşaltıyor.
Söküm ayakları uzun ve yatay olduğu için tıkanma yapıyor hızlı sökümde. Harmak gibi torunoğlu gibi dikey ve kısa olması lazım.
Makinanın şase biraz zayıftı bu yıl çatlamaya kırılmaya başlamış.

Benim kullandığım ilk çıkan modeli idi. Yeni yapılanlarda değişiklik olmuş olabilir fuara gidemedim.

Sırf asansör ve depo boşaltma sistemi için alınır.
Çamur performansı daha iyi diğerlerine göre. ( Barış makina daha iyi olabilir buralarda yok.)
Diğer makineler az veya çok pancarı kuyruktan kırma yapıyor asansörde.Bunda nerdeyse yok.
İşte duymak istediğim eleştiriler bunlardı teşekkürler :) geç boşaltması bir eksi olabilir ama hareket halinde boşlatması bir + olacağından geç boşaltsada sorun olmaz ;)
tıkanma büyük sorun olabilir....

ORION link=topic=82914.msg988930#msg988930 date=1427959165' Alıntı:
İşte duymak istediğim eleştiriler bunlardı teşekkürler :) geç boşaltması bir eksi olabilir ama hareket halinde boşlatması bir + olacağından geç boşaltsada sorun olmaz ;)
tıkanma büyük sorun olabilir....
Mustafa suan bu makinede söküm esnasında boşaltma yokmuş o özellikte olsa daha seri iş yapar bu makina.

aslan26 link=topic=82914.msg988949#msg988949 date=1427963256' Alıntı:
Mustafa suan bu makinede söküm esnasında boşaltma yokmuş o özellikte olsa daha seri iş yapar bu makina.
Allah allah neden ki ben sırf o özellik için almayı düşünüyodum söküm esnasında romorka boşaltıp uygun bir yere yıkacam aklımdan o geçiyordu neden boşalmıyorki döküm esnasında

ORION link=topic=82914.msg988967#msg988967 date=1427968548' Alıntı:
Allah allah neden ki ben sırf o özellik için almayı düşünüyodum söküm esnasında romorka boşaltıp uygun bir yere yıkacam aklımdan o geçiyordu neden boşalmıyorki döküm esnasında
Ben fuarda özellikle o ozelligi sordum firma yetkilisi gerek yok diye koymadık dedi zaten bu makinada o özellik olmassa boşaltma uzun sürer belki ileride o özelligide eklerler.

aslan26 link=topic=82914.msg989075#msg989075 date=1427985559' Alıntı:
Ben fuarda özellikle o ozelligi sordum firma yetkilisi gerek yok diye koymadık dedi zaten bu makinada o özellik olmassa boşaltma uzun sürer belki ileride o özelligide eklerler.
Banti genişletip deponun altına da bütün bant koyarlarsa oda çabuk döker
ama ben durmadan dökmek istiyorum çok zaman kazandırır durmadan dökmek

ORION link=topic=82914.msg989085#msg989085 date=1427988371' Alıntı:
Banti genişletip deponun altına da bütün bant koyarlarsa oda çabuk döker
ama ben durmadan dökmek istiyorum çok zaman kazandırır durmadan dökmek

Söküm esnasında dökme özelliği yok. zaten o özellik olsa tadından yenmez.

Depo boşaltmayı hızlandırmak için deponun altındaki bandı hareket ettiren hidromotora bağlı dişliyi ufaltıp deviri yükseltmek iş görebilir. Enişteye çok dedim değiştirelim diye ama yanaşmadı.

Yükleyici bant daha geniş yapılabilir belki ama maliyet ve ağırlık artar. alttan veya üstten destek ister. Oda bir hayli mesele. Aslında yükleyici bantın hızı iyi ama depo altındaki bant çok yavaş döküyor pancarı yükleyici banta.

Ha bu arada benim makinamda dünmak 2008 model. İlk aldığım sene 700 dekar yer söktüm dekarı 50 liraya.( piyasa 65-70 liraydı) Makinayı 25 bine almıştım. Şimdi aynı sistem makinalar aynı özellikler 40 binden başlıyor.

Holmer ilk kez bu yıl geldi bizim köy ve civarına. biz dekarı 100 liraya sökerken adam 60 liraya söküyor. Biz günlük 20 dekar sökerken adam 150 den aşağı düşmüyor. Yani kısacası tek sıralı söküm işi bitti sayılır. Ancak kendi pancarını sökersin.

omeryucel link=topic=82914.msg989091#msg989091 date=1427989405' Alıntı:
Söküm esnasında dökme özelliği yok. zaten o özellik olsa tadından yenmez.

Depo boşaltmayı hızlandırmak için deponun altındaki bandı hareket ettiren hidromotora bağlı dişliyi ufaltıp deviri yükseltmek iş görebilir. Enişteye çok dedim değiştirelim diye ama yanaşmadı.

Yükleyici bant daha geniş yapılabilir belki ama maliyet ve ağırlık artar. alttan veya üstten destek ister. Oda bir hayli mesele. Aslında yükleyici bantın hızı iyi ama depo altındaki bant çok yavaş döküyor pancarı yükleyici banta.
Abi depo boşaltma hızı önemli değil önemli olan mesele söküm esnasında depo boşaltma sökerken depoyu boşaltsında ne kadar zamanda boşaltırsa boşaltsın

makine benimde çok hoşuma gitti ancak eksiklikleri var şasesi zayıf gibi duruyor bu hıza böyle bi şase dayana bilcekmi terettüdüm var memleketimizde bu tarz makineler görmek beni gerçekten mutlu ediyor ancak daha iyilerini yapmalıyız.altonörs kullanıyorum ben eskiden piyasaya çalışırdık 3 makine yılda 1000 dönüm yer sökerdik şimdi bıraktık o işi sadece kendimizin 200 dönüm söküyorum 2009 dan beri kullanıyorum makineyi 6 sezon geçirdik yaklaşık 1200 dönüm oldu kaynak dahi vurmadım makineye.şase olarak çok sağlam barış yanında oyuncak gibi duruyor eğer dünmakta bu makineye öyle sağlam bir şase kullanırsa birde bahsedilen söküm esnasında boşaltma olursa iyi olur.

sefayuksel link=topic=82914.msg989094#msg989094 date=1427989756' Alıntı:
makine benimde çok hoşuma gitti ancak eksiklikleri var şasesi zayıf gibi duruyor bu hıza böyle bi şase dayana bilcekmi terettüdüm var memleketimizde bu tarz makineler görmek beni gerçekten mutlu ediyor ancak daha iyilerini yapmalıyız.altonörs kullanıyorum ben eskiden piyasaya çalışırdık 3 makine yılda 1000 dönüm yer sökerdik şimdi bıraktık o işi sadece kendimizin 200 dönüm söküyorum 2009 dan beri kullanıyorum makineyi 6 sezon geçirdik yaklaşık 1200 dönüm oldu kaynak dahi vurmadım makineye.şase olarak çok sağlam barış yanında oyuncak gibi duruyor eğer dünmakta bu makineye öyle sağlam bir şase kullanırsa birde bahsedilen söküm esnasında boşaltma olursa iyi olur.
Ben baya koymuştum kafaya alıyodum makineyi hereket halinde dökeydi iyiydi

ORION link=topic=82914.msg989096#msg989096 date=1427989947' Alıntı:
Ben baya koymuştum kafaya alıyodum makineyi hereket halinde dökeydi iyiydi

bence acele etme fiyatlar çok yüksek bu fiyatlara 3-4 sıralı makineler peşinat verir alırım 3 sene ye kalmaz parasınıda çıkartırım.yerli sanayi 2li ve 3 lü konusunda ne zaman ilerlerse makineyi ozaman değiştircem ben.zaten desteklerde kalktı.destek olsa alırdım 50.000 makinenin yarısını devlet verirdim kalan yarıyada elimdeki makineyi satardım cebimden para çıkmadan yenilerdim:)

bence bu makina bukadar yapılmışsa söküm esnasında dökme özelliğide eklenebilir yani mantıken.. pompanın tüm fonksiyonları aynı anda çalıştırmaya gücü yetmiyosa o büyütülebilir belki ..

söküm esnasında boşaltma yapabilirse,işçilik kapasitesini 3 te 1 oranında artırır.

SELAMUN ELEYKUM VOLKAN KARDEŞİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ZİYARETLERİNDEN DOLAYI KONUYU YENİ GÖRDÜM, YORUMLARI OKUDUM MERZİFONLU ABİMİZİN DEDİĞİ TEKER OLAYI FOTOĞRAFLARDA GÖRÜNÜYOR SÖKÜCÜ TARAFINFINDAN GİDEN TEKERLEK BÜYÜDÜ İKİNCİSİ DİĞER MAKİNELERDE Kİ YAŞADIĞINIZ SÖKÜM AĞZINDAKİ TIKANMA TAMBUR PARMAKLARININ KULLANILDIĞI MALZEMENİN YANLIŞLIĞINDAN DOLAYIDIR BİZİM MAKİNEMİZDE ÖYLE BİRŞEY OLURSA GÖNDER ABİ MAKİNEYİ BİRDE BARIŞ KARDEŞİM İSTEDİĞİN SİSTEMİ BANA TARİF EDERSEN VEYA MEVCUT SİSTEMLERDEKİ PROBLEMLER NEDİR ONU İLETİRSEN ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIRIZ. HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM VE YEMEĞE BEKLİYORUM SAYGILARIMLA :)

aslan26 link=topic=82914.msg993149#msg993149 date=1428937537' Alıntı:
Kamyonu belki sokmazlar ama römork kesin sokulur tarlaya o nedenle söküm esnasında dökme yapabilme özelliği olmalı bence tarla kuru ise kamyon bile sokulur tarlaya hem siz koyun alan kişi sökerken dökme yapmazsa yapmasın ama bir başkası yapabilir şahsen ben olsam tarla uygunsa söküm esnasında yanında giden römorka dökerim.
Unloading sugar beet to during the wheels Videosu Çekmek Lazım Yani Demi Rıdvan :)

omerfarukkoc link=topic=82914.msg993171#msg993171 date=1428943532' Alıntı:
Unloading sugar beet to during the wheels Videosu Çekmek Lazım Yani Demi Rıdvan :)
Aynen oyle Ömer :)grimmenin patates söküm makinası sökerken döküyorda dünmakın pancar sökme makinası neden dökmesin :D