Dünmak Pancar Sökme Makinası iyi ve ya kötü eleştiriler

Ynt: Dünmak Pancar Sökme Makinası iyi ve ya kötü eleştiriler

bugraa link=topic=82914.msg988118#msg988118 date=1427743001' Alıntı:
Bizim hızla işimiz yok mustafa biz temiz sökmeye bakıyoruz hiç denemedim ne kadar yiyo diye ama dediğin gibi ortadan kırıyorsa derinliği artırsaydın. Harmaktan memnunuz biz.
Biz pancar kepçesini kaynağa götürmüştük orda barış ı kaynatıyorlardı sıfır makine ve fabrika açılalı 3 gün olmuştu nasıl diye sorduk şöyle iyi böyle iyi Harmaktan çok hızlı gidiyor bizde dedik 3 günde kaynağa başlarsak ne anladık o işten. Yani kullanıcı kaynaklımı bilmiyorum ama barış makine hoşuma gitmiyor benim. Kalite bakımından eksik görüyorum
MAlzemesi çok zayıf harmak onun yanında kemik gibi ama barışın söküm ayağı inince bizim yıldız da iniyo ya barışta o yıldız aşağı inmiyor söküm bıçaklarının arkası yuarı doğru kıvrılıyo etrafındada iki tane lastik eleme yıldızı var o yukarı atıyor pancarı yukarda bir parça var o yıldızın üstüne doğru tokatlıyor yani yıldıza hiç çamur gelmiyor
Biz çamurlu toprakta söküm yaparken kafesi açmak zorunda kalıyoruz çamuru atsın geri diye oda ufak pancarlarıda atıyor baya uğraştırdı senin anlıycan bu sene bizi harmak sonuna kadar indirdim laa kaldırımıyım hiç ama kalkıyor yine söküm ayağı yukarı kumandada söküm aşağı tuşuna sonuna kadar basarsan indiriyo bırakınca yine çıkıyo
Ama barış söküm bıçaklarını bir sokuya aşağıya kuyruğunu bile çıkartıyo pancarın ama malzemesi zayıf işte dünmak harmak barış hepsi birleşse 1 tane makina çıkar :D

Paylaşım için teşekkürler Mustafa abi makina güzelmiş pancar sökmek te en çok merak ettiğim şeylerden biridir bilgim olmasa da ilgim var :)

volkanuzel link=topic=82914.msg988121#msg988121 date=1427743160' Alıntı:
Mustafa firma sahibi Süleyman Dündar beyle bu makina piyasaya çıktığı zamanlarda facebook üzerinden birkaç sohbetimiz olmuştu ve bu fuarda makinayı yakından inceleme ve Süleyman beyle tanışma fırsatı buldum, Makina üzerinde gerçekten ciddi emek var, Süleyman beyin tabiriyle diğerleri birisi yeşile birisi kırmızıya birisi turuncuya boyayıp satıyolar aynı makınayı diyor, Bu makınayı para kazanmak için değil millete hizmet için yaptık diyor :) doğruda söylüyor bence..
Hacimmet abi kendisine trakkulube üyelik davetinde bulundu oda birkaçgün içinde üye olacağını söylemişti belkide şimdi aramızdadır :)
Bende kendisine makinanın sisteminin çok güzel olduğunu çift sıralı tasarımı kaldırabileceğini söyledim oda üzerinde çalıştıklarını belirtti ancak 5sıralı ekimlerden dolayı biraz tereddüt ediyor :)
inşallah buralardadırda duyar bizi çamur performansı asıl bizim için önemli olan kumsal kuru toprakta 12 gidebilir.
Barış UZEL link=topic=82914.msg988125#msg988125 date=1427743281' Alıntı:
Hüseyin sende sanayiciden vicdansız çıktın :D Barış makina yeni sistem 44 bin eski sistem 41 Bin olması lazım . Dünmak duarda 55 bin dediler. Bu fiyatlara pazarlık payı dahil. Dünmak söküm sistemini barış makina gibi yapsın piyasada büyük pay sahibi olur

Hız olarak dekarda 8 ton veren pancarda Barış makina ile 7-7.5 km hızla 45 dk da 1 kamyon yani 25 ton pancar söküyorum. Bu sene yağmur yağarken işi bitireyim diye Barış makinayla 9 km hızla 30 dk da 25 ton pancar söktüm. Dedikleri gibi 12 km hızla gidilse o hıza ne makina dayanır ne hidromotor dayanır. Barış makinada söküm bıçakları hareketini şafttan alıyor yani devir kaybı olmuyo yük altında daha stabil çalışıyor. Dünmakta ise hidromotor ile hareket ettiriliyor 12 km hızla gidersen söküm bıçaklarına normalden daha fazla yük binecektir ve hidromotor ayakları hareket ettirebilmek için daha fazla yük altında çalışacaktır. Bu da yağın ısınmasına dolayısıyla devir kaybına sebep olacaktır.
Yada barış dünmak gibi boşaltma sistemi yapacak barış alacan demi ama dünmakta kamera sistemi var önemli bir konfor detayı :D ( ömer beye buradan selamlar :D ) youtubedaki videolarında da çok hızlı gidiyor barış bende anlamadım pancarı kırmadan nasıl o kadar hızlı gidiyor diye ağır toprakta kullanırken görmek lazım en güzel dünmak ' ı

POYRAZLI TALHA link=topic=82914.msg988132#msg988132 date=1427743682' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler Mustafa abi makina güzelmiş pancar sökmek te en çok merak ettiğim şeylerden biridir bilgim olmasa da ilgim var :)
Eyvallah talha pancar yetiştiriyor musunuz?

Yok abi köyümüzde sulama yapmak imkansız gibi sulama yapmak isteyenin çok masraf yapması gerekiyor. Eskiden bizimkiler yalan yanlış sulamayla güzel verim alıyorlarmış ama şuanda suyu çıkarmak daha zor...

Barış UZEL link=topic=82914.msg988125#msg988125 date=1427743281' Alıntı:
Hüseyin sende sanayiciden vicdansız çıktın :D Barış makina yeni sistem 44 bin eski sistem 41 Bin olması lazım . Dünmak duarda 55 bin dediler. Bu fiyatlara pazarlık payı dahil. Dünmak söküm sistemini barış makina gibi yapsın piyasada büyük pay sahibi olur

Hız olarak dekarda 8 ton veren pancarda Barış makina ile 7-7.5 km hızla 45 dk da 1 kamyon yani 25 ton pancar söküyorum. Bu sene yağmur yağarken işi bitireyim diye Barış makinayla 9 km hızla 30 dk da 25 ton pancar söktüm. Dedikleri gibi 12 km hızla gidilse o hıza ne makina dayanır ne hidromotor dayanır. Barış makinada söküm bıçakları hareketini şafttan alıyor yani devir kaybı olmuyo yük altında daha stabil çalışıyor. Dünmakta ise hidromotor ile hareket ettiriliyor 12 km hızla gidersen söküm bıçaklarına normalden daha fazla yük binecektir ve hidromotor ayakları hareket ettirebilmek için daha fazla yük altında çalışacaktır. Bu da yağın ısınmasına dolayısıyla devir kaybına sebep olacaktır.
söküm ayağı değilde asıl mesele standart makınalarda asansör sisteminde,, Bunun triger bantlı olması daha hızlı söküme imkan sağlar diğer türlü hızlı gittikce asansördeki bölümlerde pancarlar bitbirinin üzerine çıkıyo asansörün yükü artıyor oda yoruyor makınayı..

Biz 2 veya 3 sıralı makine düşündük önce dedikleri ki tek sıralılarına kadar temiz sökmüyor harmak Pro baktık temizini bulamadık Dünmak gördük geçerken gerçi makinayı biliyodukta baktık şöyle bi tekerler alçak basar bu motora, malzeme de biraz zayıfsa tekerleri bırakır bu dedik yani alacak bi makina bulamadık
Dünmak biraz daha kendini geliştirirse kendini kanıtlarsa pazarda büyük söz sahibi olur bence de..

volkanuzel link=topic=82914.msg988144#msg988144 date=1427744364' Alıntı:
söküm ayağı değilde asıl mesele standart makınalarda asansör sisteminde,, Bunun triger bantlı olması daha hızlı söküme imkan sağlar diğer türlü hızlı gittikce asansördeki bölümlerde pancarlar bitbirinin üzerine çıkıyo asansörün yükü artıyor oda yoruyor makınayı..
işin özü hız felakettir volkan :D

Barış UZEL link=topic=82914.msg988147#msg988147 date=1427744486' Alıntı:
işin özü hız felakettir volkan :D
hızlı gitmeye hepsi gider sonuçta pancar makinası yani pulluk değil bizim yavru erkunt 2yle bile gidiyo ama buseferde hazırlama yetiştirmiyo onası olacak :)

volkanuzel link=topic=82914.msg988151#msg988151 date=1427744578' Alıntı:
hızlı gitmeye hepsi gider sonuçta pancar makinası yani pulluk değil bizim yavru erkunt 2yle bile gidiyo ama buseferde hazırlama yetiştirmiyo onası olacak :)
Sizin hazırlama niye bizimki gibi temizlemiyo la :D makina aynı

bugraa link=topic=82914.msg988146#msg988146 date=1427744403' Alıntı:
Biz 2 veya 3 sıralı makine düşündük önce dedikleri ki tek sıralılarına kadar temiz sökmüyor harmak Pro baktık temizini bulamadık Dünmak gördük geçerken gerçi makinayı biliyodukta baktık şöyle bi tekerler alçak basar bu motora, malzeme de biraz zayıfsa tekerleri bırakır bu dedik yani alacak bi makina bulamadık
Dünmak biraz daha kendini geliştirirse kendini kanıtlarsa pazarda büyük söz sahibi olur bence de..
Çok iyi yerden girmişler depoyu kaldırmamak çok iyi 3-4 tonluk kütle o kadar yukarı çıkınca hafif hareketlerde bile depo sallanıyor ama öteki yürürken bile boşaltır.(dünmak) belki bir eksiği yoktur iyi söküyodur bilmiyorum ben makinayı görmedim açıkçası ama sadece aşırı çamurda tıkanma sorunu olacaktır gibi geliyor bana dünmak iyi gibi geliyor bana

Barış UZEL link=topic=82914.msg988152#msg988152 date=1427744649' Alıntı:
Sizin hazırlama niye bizimki gibi temizlemiyo la :D makina aynı
Sizinkinin hazırlayıcı fırça tek mi çift mi

ORION link=topic=82914.msg988156#msg988156 date=1427744748' Alıntı:
Çok iyi yerden girmişler depoyu kaldırmamak çok iyi 3-4 tonluk kütle o kadar yukarı çıkınca hafif hareketlerde bile depo sallanıyor ama öteki yürürken bile boşaltır.(dünmak) belki bir eksiği yoktur iyi söküyodur bilmiyorum ben makinayı görmedim açıkçası ama sadece aşırı çamurda tıkanma sorunu olacaktır gibi geliyor bana dünmak iyi gibi geliyor bana
Sizinkinin hazırlayıcı fırça tek mi çift mi
çift fırçalı mustafa. Hatta çift fırçaya ek olarak birkaç değişiklik var ;)

Barış UZEL link=topic=82914.msg988161#msg988161 date=1427744996' Alıntı:
çift fırçalı mustafa. Hatta çift fırçaya ek olarak birkaç değişiklik var ;)
ne ki onlar foto falan varsa atarmısın merak ettim :)

ORION link=topic=82914.msg988162#msg988162 date=1427745142' Alıntı:
ne ki onlar foto falan varsa atarmısın merak ettim :)
Şu an için foto yok makinanın yanına gidince çeker anlatırım ;) şimdi foto olmadan anlatmak sıkıntı

dünmak makinamızın kumandası bozuldugunda fabrikaya ugrayıp almıştım. ozaman süleyman bey bu makinayı göstermişti sanırım 2 sene önceydi. ozamandan beri takip ediyorum değiştirirsem bundan alırım diye :) babasıda süleyman beyde çok ilgililer. makinayı pancar kooperatifinden almıştık servis konusunda hiç sıkıntı yaşamadık sürekli destek oldular. gerek uzaktan gerekse yerinde. dünmak olarak eksi yönleri malzeme kalitesi zayıf. son olarak aldıgım kumandaya 2 yıl garanti vermişlerdi halen bi sıkıntı çıkmadı. kartvizitin arkasına yazdırıp imzalatıp almıştım hatta :)

benim bildiğim kadarıyla bu makinayı ilk ürettiklerinde konyada denediler ve o şekilde piyasaya sürüldü.bana göre kendini yenileyen bi firma.

malzeme kalitesi iyiyse kesinlikle tavsiye ederim. deponun sabit olması ve daha büyük olması çok büyük avantaj. yükleme sistemi çok büyük avantaj ama nekadar sürede boşaltır bilemmiyorum. sadece videolardan bilgi sahibiyim.

bayilerinin olmaması bi dezavantaj değil bana göre. kendileride fazlasıyla yardımcı olurlar.

ShyraXx link=topic=82914.msg988199#msg988199 date=1427747719' Alıntı:
dünmak makinamızın kumandası bozuldugunda fabrikaya ugrayıp almıştım. ozaman süleyman bey bu makinayı göstermişti sanırım 2 sene önceydi. ozamandan beri takip ediyorum değiştirirsem bundan alırım diye :) babasıda süleyman beyde çok ilgililer. makinayı pancar kooperatifinden almıştık servis konusunda hiç sıkıntı yaşamadık sürekli destek oldular. gerek uzaktan gerekse yerinde. dünmak olarak eksi yönleri malzeme kalitesi zayıf. son olarak aldıgım kumandaya 2 yıl garanti vermişlerdi halen bi sıkıntı çıkmadı. kartvizitin arkasına yazdırıp imzalatıp almıştım hatta :)

benim bildiğim kadarıyla bu makinayı ilk ürettiklerinde konyada denediler ve o şekilde piyasaya sürüldü.bana göre kendini yenileyen bi firma.

malzeme kalitesi iyiyse kesinlikle tavsiye ederim. deponun sabit olması ve daha büyük olması çok büyük avantaj. yükleme sistemi çok büyük avantaj ama nekadar sürede boşaltır bilemmiyorum. sadece videolardan bilgi sahibiyim.

bayilerinin olmaması bi dezavantaj değil bana göre. kendileride fazlasıyla yardımcı olurlar.
sizin makinanız nasıl dünmak buna benzer mi yoksa depo kalkıyor mu yukarı

Güzel paylaşım Mustafa, bu makineyi bende beğeniyorum internette araştırdım 1-2 videodan başka birşey bulamamıştım şimdi fotoğraflarını görünce iyi oldu.Özellikkle bu makinenin bantlı boşaltma sistemi çok güzel, barış makine boşaltma sistemini dünmak gibi bantlı yapsa bence daha iyi olur.

ranger link=topic=82914.msg988272#msg988272 date=1427787566' Alıntı:
Güzel paylaşım Mustafa, bu makineyi bende beğeniyorum internette araştırdım 1-2 videodan başka birşey bulamamıştım şimdi fotoğraflarını görünce iyi oldu.Özellikkle bu makinenin bantlı boşaltma sistemi çok güzel, barış makine boşaltma sistemini dünmak gibi bantlı yapsa bence daha iyi olur.
Aynı fikirdeyiz abi barışın söküm sistemi çok iyi - Bunun boşaltma sistemi çok çok iyi- harmak ' ın malzemeleri çok sağlam

ORION link=topic=82914.msg988228#msg988228 date=1427752092' Alıntı:
sizin makinanız nasıl dünmak buna benzer mi yoksa depo kalkıyor mu yukarı

depo yukarı kalkıyo bizimkinde. benzer makinalarla sadece malzeme kalitesi açısından fark var.

bu makineyi biz aldık fuardan bir ay kadar sonra gönderecekler nasıl olduğunu sökerken göreceğiz artık. diğer makinelerden var bizim burda en iyisi bu olacağını düşünüyoruz.

karagoz070 link=topic=82914.msg988776#msg988776 date=1427909712' Alıntı:
bu makineyi biz aldık fuardan bir ay kadar sonra gönderecekler nasıl olduğunu sökerken göreceğiz artık. diğer makinelerden var bizim burda en iyisi bu olacağını düşünüyoruz.
hayırlı olsun kaç liraya aldınız