dizelde, düz pompadamı , yıldız pompadamı .. enjektörlerde eşit basınç sağlanır.

Ynt: dizelde, düz pompadamı , yıldız pompadamı .. enjektörlerde eşit basınç sağlanır.

benbekirya link=topic=23868.msg197061#msg197061 date=1248041460' Alıntı:
noldu yaa kavga cıkmıs yakıstıramadım daha bır Onursal Üye CC uyesı ıle tartısıyorsa bence forumdakı uyelere kızmamak lazımm ..... HİÇ YAKISTIRAMADIMM ....
konu kapandı daha ne üsteliyorsun anlamadım?
onursal üye de bir insan cc de bir insan iki veya daha fazla insanın yan yana olduğunda tartışma çıkması kadar doğal bişey yok amacın nedir?

Ynt: dizelde, düz pompadamı , yıldız pompadamı .. enjektörlerde eşit basınç sağlanır.

beni yanlıs anladın abı benım bır amacım yok benı suclama konu kapandıysa kapanmıstır ozur dılerım yanlıs yaptıysam karısmam bundan sonra pardonn ...

benbekirya link=topic=23868.msg197074#msg197074 date=1248042057' Alıntı:
beni yanlıs anladın abı benım bır amacım yok benı suclama konu kapandıysa kapanmıstır ozur dılerım yanlıs yaptıysam karısmam bundan sonra pardonn ...
Yanlış yapma meselesi değil sadece kapanmış bir konu hakkında yorum yopıyorsun hepsibu özür dilemene gerek yok lütfen bu konu kaldığı yerden devam etsin

Benim fikrim Yıldız tip pompada enjektörlere daha eşit miktarda yakıt sağlanacağı yönünde, şurdan fikir yürütebilirim; düz tip pompalarda yakıt kalitesi, katılığı ve ya ince oluşu önemli değil. O zaman bu pompalar çok hassas değiller. oysa yıldız pompada yakıt kalitesi çok önemli ve çok hassaslar. Şahsi kanaatim.

nailyetek link=topic=23868.msg197076#msg197076 date=1248042198' Alıntı:
Benim fikrim Yıldız tip pompada enjektörlere daha eşit miktarda yakıt sağlanacağı yönünde, şurdan fikir yürütebilirim; düz tip pompalarda yakıt kalitesi, katılığı ve ya ince oluşu önemli değil. O zaman bu pompalar çok hassas değiller. oysa yıldız pompada yakıt kalitesi çok önemli ve çok hassaslar. Şahsi kanaatim.
muhtarım kusura bakma sonuca yaklaştınız ...ve uzaklaştınız...

dennizs link=topic=23868.msg197075#msg197075 date=1248042172' Alıntı:
Yanlış yapma meselesi değil sadece kapanmış bir konu hakkında yorum yopıyorsun hepsibu özür dilemene gerek yok lütfen bu konu kaldığı yerden devam etsin
hımm tmm bu arada demıssın 2 kısıde ınsan ama sana soruyorum sen bır CC uyesın bu rutbe senın ınsanlıgını ve kalıtelılıgını anlatıyor sen kalıtelı bır ınsansın ama bu forumda kac tane banlı ınsan var acaba onlar neden banlandı da sen banlanmadın cunkı onlar ne kadar kalıtesız oldugunu gostermısler ama sen paylasımlı ıyı ve duzgun bır ınsansın Malesef Türkiye ' dekı ınsan kalıtesı her gecen gun azalıyo sokaklardakı cocukları goruyoruz konusma tipini tavrını buyuklerıne saygısını bunun gıbı kısılere bu forumda yer yok AYRIYETTEN KONU KALDIGI YERDEN DAVAM ETSIN BEN OYLESINE YAZIYIM DEDIM

atilla link=topic=23868.msg197080#msg197080 date=1248042433' Alıntı:
muhtarım kusura bakma sonuca yaklaştınız ...ve uzaklaştınız...
Yıldız pompayı ve elemanını, nasıl ayar yapıldığını gördüm. fakat düz pompanın ayar yapıldığını ve içinde ne olduğunu görmedim. Eğer ben sanayide iş yaptırıyosam mutlaka bilgi edinmek isterim. Yani uta saat kaçta geleyim? prensibim değildir..Ama yinede düşünmeye devam....

benim bildiğim düz pompalar enjeksiyon sistemi gibi olduğu yıldızlar hakkında sadece işe yaramaz olduğunu biliyorum

nailyetek link=topic=23868.msg197084#msg197084 date=1248042717' Alıntı:
Yıldız pompayı ve elemanını, nasıl ayar yapıldığını gördüm. fakat düz pompanın ayar yapıldığını ve içinde ne olduğunu görmedim. Eğer ben sanayide iş yaptırıyosam mutlaka bilgi edinmek isterim. Yani uta saat kaçta geleyim? prensibim değildir..Ama yinede düşünmeye devam....
birinci cümlede elemanın kelimesi ...düz pompadaki gibi elemanlar yok...balığı yakalıyorsun elinden kaçırma muhtarım...

atilla link=topic=23868.msg197088#msg197088 date=1248043017' Alıntı:
birinci cümlede elemanın kelimesi ...düz pompadaki gibi elemanlar yok...balığı yakalıyorsun elinden kaçırma muhtarım...
Tamam elemanları demek istedim. Mesela 3 silindir bi motorda 3 eleman var biri eğer deforma olmuşsa makinaya bağlandığında adı manometre olsa gerek; 2 eleman aynı miktarda mazot basıyo, 1 i o dereceye ulaşamıyo..bunu gözlerimle gördüm birde o kadar hassas ki kuru elinle değersen elemanlar yerine girmiyo ve şişiyo?

nailyetek link=topic=23868.msg197091#msg197091 date=1248043342' Alıntı:
Tamam elemanları demek istedim. Mesela 3 silindir bi motorda 3 eleman var biri eğer deforma olmuşsa makinaya bağlandığında adı manometre olsa gerek; 2 eleman aynı miktarda mazot basıyo, 1 i o dereceye ulaşamıyo..bunu gözlerimle gördüm birde o kadar hassas ki kuru elinle değersen elemanlar yerine girmiyo ve şişiyo?
katılıyorum...

SIRA TİPİ POMPA

En eski tip mazot püskürtme pompasıdır. İlk kez Bosch firması tarafından 1927 yılında pazara sunulmuştur. Günümüzde özellikle ağır vasıtalarda kullanılmaktadır. Sıra tipi pompa ' da dizel motorunun her silindiri için basıncı üreten bir 'pompa elemanı' adlı bir parça vardır. Tüm Bosch sıra tipi püskürtme pompaları aynı çalışma prensibini ve tasarımını baz almıştır. Her motor silindirine (azami 12?ye kadar) eleman pistonu ve eleman silindirinden oluşan kendi pompa elemanı ayrılmıştır. Yakıtı pompadan dışarı çıkmaya zorlamak için basınç altında eleman pistonu yukarı doğru pompanın eksantrik mili ile çıkartılmaya, piston yayıyla ise geri dönmeye zorlanır. Eğer mekanik (regülatör ağırlıklı) regülatörü kullanılıyorsa kramayer dişlisi ve piston heliksi vasıtasıyla, motor hızı ve yükünün bir fonksiyonu olarak her eleman silindirinden sevk edilen püskürtülen yakıt miktarı ayarlanır.

YILDIZ POMPA

Yıldız pompanın diğer ismi 'Distribütör tip pompa?dır. Yıldız pompada bir 'pompa elemanı' ünitesi tüm motor silindirler için basıncı üretir. Yıldız pompada bu üniteye 'rotor' adı verilir.Mekanik Yıldız Pompa (VE) VE tipi yıldız pompa, kompakt yapıdaki boyutlarına rağmen yüksek performans göstermektedir. Sıra tipi püskürtme pompasının aksine yıldız pompa, basınçlı yakıtı her silindire tek bir pompa elamanıyla sevk etmektedir. Yakıt enjeksiyonu için mümkün olan en yüksek toleransın kritik bir önemi bulunur. Bir binek otomobilin dizel motorunu düşündüğümüzde, yıldız pompa, rölanti durumda enjektör memesinin her açılışında litrenin milyonda biri (5 mm³) kadar yakıt püskürtür.

alıntıdır

benbekirya link=topic=23868.msg197061#msg197061 date=1248041460' Alıntı:
noldu yaa kavga cıkmıs yakıstıramadım daha bır Onursal Üye CC uyesı ıle tartısıyorsa bence forumdakı uyelere kızmamak lazımm ..... HİÇ YAKISTIRAMADIMM ....

O altta yazanlar bana göre hikaye buda bunun açık ispatıdır bu benim fikrim ve düşüncemdir aksini kimse iddia edemez

insomnia link=topic=23868.msg197289#msg197289 date=1248108053' Alıntı:
O altta yazanlar bana göre hikaye buda bunun açık ispatıdır bu benim fikrim ve düşüncemdir aksini kimse iddia edemez
ne demek istiyorsunuz erkan bey açık konuşurmusunuz ?

dennizs link=topic=23868.msg197302#msg197302 date=1248109642' Alıntı:
ne demek istiyorsunuz erkan bey açık konuşurmusunuz ?

daha nasıl açık olunur bilmemki

konu kapandı daha ne üsteliyorsun anlamadım?
onursal üye de bir insan cc de bir insan iki veya daha fazla insanın yan yana olduğunda tartışma çıkması kadar doğal bişey yok amacın nedir?
hikaye olan bu mu

yıldızı düzü bilmem iyi pompa mazot bittiğinde hava yapmayan pompadır doldur mazotu basmarşa havasını alacağım diye ugraşma.

ertuğrul link=topic=23868.msg199486#msg199486 date=1248720798' Alıntı:
yıldızı düzü bilmem iyi pompa mazot bittiğinde hava yapmayan pompadır doldur mazotu basmarşa havasını alacağım diye ugraşma.
en iyisi....bizde işbora wardı gösterge falan yok zaten..mazot biter hadiii...hawa yapar uğraş dur...pomdanın sökülmedik yeri kalmazdı hawa alcam diye...