Selamün Aleyküm, takipteyim, hadi bakalım...
İyi düşünce bir arkadaş ile istişare ettik daha önce tabi ikimizin traktörleride jxc halatlı shutlle olduğu için sadece taslakta kaldı. Aklımdaki proje debriyajı çekecek motor bulup el debriyajı yapmak [emoji846]
Bu güzel uygulama yapmış. Selenoid bobin var hızlı ama çekme payı az farklı model bakıyorumAdam 54c ye lift omatik eklemek için kullanmış
Bu tarz motor iş görür mü tabi hızlısı olması lazım bu ağır kalabilir.
Bi 3 gün sonrasına biz bu işi çözerikAbi 3 gündür görüyon gece uykusunu unuttum şunu araştırmaktan
Bu erkunt ta zaten halihazırda bi şatıl yok mu...https://www.instagram.com/reel/CIsPIUjn2Ix/?igshid=1fnjz9dvhyr8j bu arkadaşta böyle bişey yapmış.
Güzel özellik ama yeri yanliş solda olsa daha kullanışlı olabilirdi sanki algılaması ve harekete gecmesi powershuttledan daha yavas gibihttps://www.instagram.com/reel/CIsPIUjn2Ix/?igshid=1fnjz9dvhyr8j bu arkadaşta böyle bişey yapmış.
Abi her modelde olmuyor Lükslerde var diye biliyorumBu erkunt ta zaten halihazırda bi şatıl yok mu...
Erkunt 1-2yil çıkarmış sonra kaldırmış şimdi tekrar e serisinde var galibBu erkunt ta zaten halihazırda bi şatıl yok mu...
Sonsuz vites olayı hidrolik motor ile mi sağlanacak?Konu hakkında bi kaç makine mühendisi ve mekatronik mühendisi ile görüştüm. İmkansız olmadığı gibi son derece basit yöntemlerle uygulanabileceğinin altını çizdiler.
tek sorunun halihazırda traktördeki debriyaj boşluğunun buna yeterli gelmeyeceği eskiden traktörlerde kullanılan ara şanzuman gibi debriyaj boşluğunu bir döküm vasıtası ile genişletip rahatça projenin uygulanabileceğini belirttiler. A’dan z’ye bir fiyat araştırması yaptıklarında masrafların 20-35 bin aralığında kullanılan malzemenin kalitesine göre değişeceğini belirttiler. Yüzümü gerçekten güldürense bu kadar basit olmasıydı. Onlarda sizler gibi güç kaybından söz ettiler. Ama bu konforla kıyaslandığında önemsenmeyecek düzeyde kaldı benim için. %2-7 aralığında bir güç kaybı yaşanacağını belirttiler. Benim söylediklerimin üzerine kademeli bir hidrolik pompadan bahsettiler (değişken açılıymış) bu pompa maliyeti neredeyse iki katına çıkaracağını ama buna karşılık aracın şanzumanına hiç dokunmadan sonsuz kademeli ikincil bir şanzuman yaratılabileceğinden söz ettiler.
Değişken açılı hidrolik pompaSonsuz vites olayı hidrolik motor ile mi sağlanacak?
Şu sezon bi başlasın bende başlıcam nasip olursaBu iş olur