Düz zeminde kaç metre taşıyor
17 lik 30 cm damlatıcı aralıklı düz zeminde fabrikanın tavsiyesi 130 mt biz tazyiki fazla verip mesela fabrikanın istedigi 22 lik düz zeminde 170 mt biz 200 geçiriyoruz
Düz zeminde kaç metre taşıyor
Benim zemin düz tarlanın boyuda yaklaşık 150 metre var ben 22lik 2.2 litre damlatan alamayı düşündüm bikaç sene kullanırım diye şimdi kafam karıştı hangisinden alacam17 lik 30 cm damlatıcı aralıklı düz zeminde fabrikanın tavsiyesi 130 mt biz tazyiki fazla verip mesela fabrikanın istedigi 22 lik düz zeminde 170 mt biz 200 geçiriyoruz
Benim zemin düz tarlanın boyuda yaklaşık 150 metre var ben 22lik 2.2 litre damlatan alamayı düşündüm bikaç sene kullanırım diye şimdi kafam karıştı hangisinden alacam
Biz 25 lik kullanıyoruz. Çok yıllık alacaksanız 25 lik alın derim. Basınç ve su çekme kapasitesi açısından iyidir. 350 m ye kadar denedik. 2 bar basınç altında sulama gayet verimli.150 metre uzatacaksan 22 lik daha saglıklı olur 22 lik 30 cm 1.6 litre 170 22 lik 30 cm 2.2 140 metre tavsiye edilen uzatma mesafeleri bu şekilde bile % 10 debi farkı alıyor hat başıyla hat sonu arasında 22 lik 300 metrede uzatırsın ama hat başında 10 damlayan damlatıcı hat sonunda 8 damlar
Hayırlısı daha firmaya gitmedim bikaç güne gideceğim iyice ölçüp biçerim150 metre uzatacaksan 22 lik daha saglıklı olur 22 lik 30 cm 1.6 litre 170 22 lik 30 cm 2.2 140 metre tavsiye edilen uzatma mesafeleri bu şekilde bile % 10 debi farkı alıyor hat başıyla hat sonu arasında 22 lik 300 metrede uzatırsın ama hat başında 10 damlayan damlatıcı hat sonunda 8 damlar
Ya herro ya merro abi [emoji23]. Ya batacaz ya çıkacaz başka care yok!ilker ne yaptın hesap ettirdinmi iyi düşün bu sene ben ekonomiden hiç iyi kokular almıyorum sözleşmeni felan güzel yap
Ilker agamda benim gibi dusunuyo buseneYa herro ya merro abi [emoji23]. Ya batacaz ya çıkacaz başka care yok!
Tarım kredi ile 4 yıl 0 faiz li olarak alacağım. Filtre damlama polynet 125 lik borular 90 lık borular vs 45 bin civarı.
Serme farklı toplama farklı pahalı bişeyde değilde yani. 2200 tl ikisi.inşallah batmazsında yanı bu sene iş zor ya ilker bu damlamanın makınesı var dedın ya serıyor ve topluyor mu tek sarıyor mu çok ilgınc ya
Amin inşallah hayırlı olacak Allahın izniyle.Ilker agamda benim gibi dusunuyo busene
Bende diyorum ya herro ya merro Allah sonumuzu hayir etsin insllah
Bende döşemeyi düşünüyorum uzunluk 280 metre tek hat ile sulamam mümkün mü yoksa ikiye mi bölmeliyimHat sonu 25 lik 300 metre basınç 2 bar.Ekli dosyayı görüntüle 23613
Abi gübre maliyeti ne oluyor verimde gark ne kadar 2000 kg aldınız miHat sonu 25 lik 300 metre basınç 2 bar.Ekli dosyayı görüntüle 23613
Biz 25 lik damlamayı 350 m ye kadar döşüyoruz. Yalnız basınç 2 bar olacak yani pompanız güçlü olursa çok rahat sular benim filtre saatte 160 ton su kapasiteli basıncı sağlarsan 350 m ye kadar kullanBende döşemeyi düşünüyorum uzunluk 280 metre tek hat ile sulamam mümkün mü yoksa ikiye mi bölmeliyim
Verim sadece gübreye bağlı değil. Hava şartları toprak hazırlığı vs vs. 1900 kg alındı. Dekar 40 kg dap 40 kg üre ve eser miktarda potas (potasda hektolitresi için) atıyoruz. Su önemli bu bitki susamayacak yoksa verim kaybı oluyor. Bi de ektin mi hemen sula çıksın.Abi gübre maliyeti ne oluyor verimde gark ne kadar 2000 kg aldınız mi
Biz 25 lik damlamayı 350 m ye kadar döşüyoruz. Yalnız basınç 2 bar olacak yani pompanız güçlü olursa çok rahat sular benim filtre saatte 160 ton su kapasiteli basıncı sağlarsan 350 m ye kadar kullan
İlla ki bölmek daha randıman verir ama toplama ve sermeyi düşündüğün zaman biz elimizden geldiği kadar damlamayı kesmemeye çalışıyoruz. Filtre yarı otamatik 160 tonluk 7000-8500 civarıAbi yanlız gübre dağılımı eşit olurmu atlamalı suyu tam alırmı bu yıl 10 dekar için karık sulama yapacağım 160 lik boru ile salma sulama ile 1400 kg alıyoruz polynet ile ortadan bölünse daha randımanlı olmaz mi filtre maliyeti ne kadar abi
Abi resimde gördüğüm kadarı ile gübre tankida bulunuyor tarla ikiye bölündüğü zaman hatlar 140 metre civarı oluyor atlamalı mi damla yapıyorsun abi gübre hesabı nasıl oluyor hasan abiİlla ki bölmek daha randıman verir ama toplama ve sermeyi düşündüğün zaman biz elimizden geldiği kadar damlamayı kesmemeye çalışıyoruz. Filtre yarı otamatik 160 tonluk 7000-8500 civarı Ekli dosyayı görüntüle 24430
Ewet atlamalı döşeniyor. Gübre hesabı suladığın alanı hesapladığın zaman gübre miktarını verirsin.Abi resimde gördüğüm kadarı ile gübre tankida bulunuyor tarla ikiye bölündüğü zaman hatlar 140 metre civarı oluyor atlamalı mi damla yapıyorsun abi gübre hesabı nasıl oluyor hasan abi