cumamız mübarek olsun savaşta zulüm gören din kardeşlerimize dua edelim

helal sana...
aynı şeyi düşünüyorum..
adam gidip kendi rızasıyla intahar ediyor..
öteki Allahtan geldi yapacak bişey yok diyor...
irade denilen olay var..
Allah bahşetmiş... öldürme yetkisini kendi kullanıp Allah etti diyor.
Aynı okuldaki sınavlar gibi..
sınavdan geçerse kendi geçer..
kalırsa hoca kıl'idi bıraktı derler..
ve daha binlerce örnek...
yine yazarım...
bize bu aralar böyle konular..
böyle düşünceler...
böyle adam gibi adamlar lazım..
Eyvallah sağolasın kesinlikle senin gibi düşünen insanlar da lazım bu ülkede dindar aydın insanlar da lazim

Arkadaşlar bu konu asla islamiyetle alakası olmayan bir konu..
Allah birdir.. bizi Yaradan,akıl sahibi eden,yetki veren..
"oku" diye emreden...
Yüceler yücesi ALLAH'tır..
Amaç;
müslüman Coğrafyalarda olan zulüm ve çaresizliğin gerçek sebebini tartışmak...
ve belkide buradan ışık yayarak belkide çare olmaktır..
Amaç;
onların 1500 km füzeleri varsa;
bizimde kazma,kürek ve yumruğumuz var diyen halimize...
Onların 1500 km mezilli füzesi varsa bizimde 3000 km menzilli akıllı füzemiz var..
Allahın izniyle üstesinden geliriz diyen bir konuma gelmek..
bizi yerimizden kalkmaya erindiren..
önümüze engel koyan;
gelişmeyi ögretmeyen;
başarmaya bırakılmayan;
sen sus işine bak diyen sesleri
kısmaktır...
bence fırsat varken..
hergün yeni birşeyler düşünün..
yeni icatlar peşine koşun..
yeni sistemler kurun..
yaptığınız işi geliştirin..
şöyle bir etrafınıza bakın....
arabadan,telefona
plazma tv'den traktöre varana kadar....
ürettiğimiz hiçbirşey yok...
hep gavurun aklı...
buna ne zaman yeter diyip
kalkıp cüret edeceğiz...
heryerde akıllı ve yenilmeyen olacağız...
hemde nasıl biliyormusunuz..
ya ALLAH ya BİSMİLLAH..
diyerek...

• Beğen
Tepkiler: cemilAltan
"oku" diye emreden...
Amaç;
Amaç;
Onların 1500 km mezilli füzesi varsa bizimde 3000 km menzilli akıllı füzemiz var..
önümüze engel koyan;
gelişmeyi ögretmeyen;
başarmaya bırakılmayan;
kısmaktır...
bence fırsat varken..
yeni sistemler kurun..
arabadan,telefona
hep gavurun aklı...
kalkıp cüret edeceğiz...
ya ALLAH ya BİSMİLLAH..
diyerek...

Allah ü Teala "En güçlü orduları siz kurun, en güçlü silahları siz yapın" diye emreder;

Allah yardım eder ve İnşallah oralar tekrar Türk yurdu olur, zaten İngilizler yeni harita yayınladı Türkiye'nin yeni eyaletini gösteren

Fakat Vatan haini ve cahil çok gencimiz var, :)

Türkler allahın dünyayı yönlendirmek için gönderdigi birkaç ulustan biridir.türkler dünyada devletsiz yaşayamayan bir millettir tarih boyunca 41 devlet 33 beylik 21 atabeylik 16 imparatorluk 10 Cumhuriyet büyüklüğü kendi tarihinde..benceı diger devletler türklerin eski günlerine dönmesinden korktukları için türklere karşı birlik oluyorlar ve kalkınmamıza ilerlememizi sürekli durdurmaya yönelik hareket ediyorlar.tüm dünyada 250 milyon kadar türk yasar esas ve kalıcı çözüm istisnasız türk birligidir.

Yusuf.. kader mevzu:

biri "kul tamamen kaderin kölesidir" diyo

öbürü "kul tamamen kendi fiilinin yaraticisidir" diyo

doğru-gerçek çoğu zaman gridir..doğrusu:

-kul meyleder,ister, cuzi iradesini sarfeder Allah yaratır.

oturdugun yerde, destursuz, tedbirsiz bi sekilde kaderim buymuş demek Allah'a iftiradır!

Kuran ayetiyle.. "başımıza gelenler elimizle yaptıklarimizdir".. kizacaksak kendimize kizalim..

• Beğen
Tepkiler: YUSUFTUYLUOGLU
Türkler allahın dünyayı yönlendirmek için gönderdigi birkaç ulustan biridir.türkler dünyada devletsiz yaşayamayan bir millettir tarih boyunca 41 devlet 33 beylik 21 atabeylik 16 imparatorluk 10 Cumhuriyet büyüklüğü kendi tarihinde..benceı diger devletler türklerin eski günlerine dönmesinden korktukları için türklere karşı birlik oluyorlar ve kalkınmamıza ilerlememizi sürekli durdurmaya yönelik hareket ediyorlar.tüm dünyada 250 milyon kadar türk yasar esas ve kalıcı çözüm istisnasız türk birligidir.

Küçük ekleme yapmak istiyorum müsadenle, "Türk-İslam birligi"

Filistinli alim şöyle diyor "Siz gemileri karadan yüzdüren kutlu milletsiniz, siz aslansınız ama size kuyun postu giydirip koyun olduğunuza inandırdılar, uyanın artık ey Türk milleti!"

Yusuf.. kader mevzu:

biri "kul tamamen kaderin kölesidir" diyo

öbürü "kul tamamen kendi fiilinin yaraticisidir" diyo

doğru-gerçek çoğu zaman gridir..doğrusu:

-kul meyleder,ister, cuzi iradesini sarfeder Allah yaratır.

oturdugun yerde, destursuz, tedbirsiz bi sekilde kaderim buymuş demek Allah'a iftiradır!

Kuran ayetiyle.. "başımıza gelenler elimizle yaptıklarimizdir".. kizacaksak kendimize kizalim..

bakış açını takdir ediyorum

kul için bu dünyada çalıştığının çabasının karşılığı vardır..
hiçbir zaman karamsar olmamak gerekir...unutmayalımki firavun insanlara zulum ederken onu durduracak bi güç ordu yoktu..okadar gücün sonunda kendini ilah zannetmye başlamıştı..ama ALLAH ında bi planı ona bi süresi vardı. firavunun evinde MUSA peygamberi büyüttü ve firavunun gücüne son verdi...bugün dünyanın en büyük gücü america israil yada ingiltere olabilir...müslümanlar bu gücü durduramasa bile onu durduracak bir oluşumu ALLAH yaratır..bi bakmışsın ABD nin israilin nükler gücünü kendine karşı kullanacak bi insana ALLAH hidayet verir yada sistemlerinde teknik bi hata yüzünden tüm gücleri bi anda son bulabilir...
biz yeterkı çalışalım başımızdaki idarecilere ALLAH daha cok feraset ,akıl fikir versin...hangi parti olursa olsun bu ülke için bu ümmet için çalısssın..
çalmayı çırpmayı hazır beklemeyi bırakıp üretime yönelsin..
zor durumdaki müslümanların bu günlerde ALLH yardımcısı olsun...inşallah müslümanlar bu durumdan ibret alırda sıra bigün tüm müslümanlara gelmeden birlik olur önlm alırız inşallah

• Beğen
Tepkiler: UÖZKAN.77
"oku" diye emreden...
Amaç;
Amaç;
önümüze engel koyan;
gelişmeyi ögretmeyen;
başarmaya bırakılmayan;
kısmaktır...
bence fırsat varken..
yeni sistemler kurun..
arabadan,telefona
hep gavurun aklı...
kalkıp cüret edeceğiz...
ya ALLAH ya BİSMİLLAH..
diyerek...

aselsan ve roketsan savaş teknolojileri alanında biz herne kadarını bilsekte çok leri olduklarına inanıyorum..ruslar istibarat bi ara türkiye antimadde üretiyorlar demişti bu antimadde atomdan bin kat daha etkili bir bomba kimbilir belkide olabilir..

bakış açını takdir ediyorum

kul için bu dünyada çalıştığının çabasının karşılığı vardır..
hiçbir zaman karamsar olmamak gerekir...unutmayalımki firavun insanlara zulum ederken onu durduracak bi güç ordu yoktu..okadar gücün sonunda kendini ilah zannetmye başlamıştı..ama ALLAH ında bi planı ona bi süresi vardı. firavunun evinde MUSA peygamberi büyüttü ve firavunun gücüne son verdi...bugün dünyanın en büyük gücü america israil yada ingiltere olabilir...müslümanlar bu gücü durduramasa bile onu durduracak bir oluşumu ALLAH yaratır..bi bakmışsın ABD nin israilin nükler gücünü kendine karşı kullanacak bi insana ALLAH hidayet verir yada sistemlerinde teknik bi hata yüzünden tüm gücleri bi anda son bulabilir...
biz yeterkı çalışalım başımızdaki idarecilere ALLAH daha cok feraset ,akıl fikir versin...hangi parti olursa olsun bu ülke için bu ümmet için çalısssın..
çalmayı çırpmayı hazır beklemeyi bırakıp üretime yönelsin..
zor durumdaki müslümanların bu günlerde ALLH yardımcısı olsun...inşallah müslümanlar bu durumdan ibret alırda sıra bigün tüm müslümanlara gelmeden birlik olur önlm alırız inşallah

sizi destekliyorum.. 15589752_1245061132240908_1063871879448270887_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: kobra47
bazen düşünüyorum..
ithal edilen gıda maddelerindemi..
ilaçlardamı..
vurulduğumuz aşı v.s
soluduğumuz hava..
nerde ama nerede..
bizi bizden alan bişey var...
Dünyanın en akıllı ve imanlı vede yürekli insanlarının başında gelen bizlere ne oldu...
bunun yanıtı nedir efendiler

İşim gereği Suriyeliler ile yakın temas içindeyim, kimisi Esad'ı seviyor, kimisi lanet okuyor. Kimi ülkeye aldık diye Erdoğan'a sevgi duyuyor, kimi "Alması gerek çünkü onun yüzünden ülkem o halde" diyor.

Biz kime inanalım sizce? Twitter'da Halep'e dönen insanların görüntüleri var hepsi muhaliflere bela okuyor, "Onlar dolara köpeklik ediyorlar" diyorlar. ÖSÖ'ye de, El Nusra'ya da IŞİD'e de terörist diyorlar. Adamların evleri barkları yıkılmış, insanlar ölüyor, biz hala bunları kim öldürdü diye tartışıyoruz.

Ben bu siteyi tam olarak bilmeden, tarım sitesi diye üye oldum, gördüğüm başlığa bak, içinde yazılanlara bak! Başlık "Kardeşlerimize dua edelim" içerik teröristleri koruma yazıları ile dolu. Cahillik de diz boyu! Anti madde daha bulunmadı trilyon dolarlık Cern'de ama biz bombasını yapacağız.

Bir de fotoğraf paylaşılıyor, Dünya'nın yarısının terör örgütü olarak kabul ettiği birilerinin bulunduğu. Yahu bu adamlar orada kafa kesiyorlar, onları savunan var burada yazık. İyi valla PKK da devlet kurmak istiyor, onlara göre Türkiye de onlara zulüm yapıyor, size göre o zaman PKK da haksız değil eğer bunlar haksız değilse.

Siz 2 suriyeli ile dahi konuşmamışken televizyonlarda yanlı haber yapanları izleyip inanıyorsunuz, siz de haklısınız. Gelin siz Suriyeliler'e sorun ÖSÖ'yü de El Nusra'yı da. Geçen biri önce "Erdoğan bizi aldı Allah razı olsun" dedi, sonra ÖSÖ'ye saydırdı, "ben onlar yüzünden evimden oldum" dedi.

Biz şimdi cumhurbaşkanımızın dediği gibi "Zalim Esed'in zulmüne son vermeye" gidiyorsak, yarın bugün başka ülke "Erdoğan zulmüne son vermeye gidiyoruz" derse haklı mı olacak? Bugün terörist dediğimiz kimseleri dış güçler, tıpkı Esad'ın ÖSÖ'yü terörist görüp bizim görmediğimiz gibi terörist görmüyor. Hadi onu geçtim, Hüsnü Mahalli, sadece adam bir yazar, Suriyeli, göz altına alındı, kalkıp da dış ülkeler birleşip PKK'ya destek olursa ne diyeceğiz? Onlar "Eeee siz de ÖSÖ'ye destek oldunuz" derse ne diyeceğiz? Kime göre haklı neye göre haklı? Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma!

Şu başlık altında teröristleri destekleyenleri görünce içim acıdı. Yazık, bana göre ha PKK ha IŞİD, ha DHKPC ha El Nusra, Ha ÖSÖ hiç farketmez. Biz dışarıdan görüyoruz, beni Suriyeliler'in ne söylediği ilgilendirir, buradan, Twitter'dan ahkam kesip, git savaş denildiğinde "bana ne kardeşim savaşmak benim mi işim" diyen klavye delikanlılarının ne dediği değil! Allah (c.c) "her kim ki bir masumu öldürmüş, tüm insanları katletmiş sayılır" buyurmuşlardır. Siz katliam yapanları desteklemiş oluyorsunuz, bu şerefsiz alçaklar, benim bir sürü tanıdığım suriyelinin akrabalarının canına kıydı, göz yaşları içnde anlatırken içim parçalandı, siz kalkmış bu cahil katillerin fotoğrafı ile bunları savunuyorsunuz. Ne cahilsiniz be! Ne cahil!

biz uretemedik değil "urettirmediler bize. izin yoktu yapacak bise yoktu"

cunku yanlış anlaşılabilir ama yarı bagimsizdik..

şimdi TAM bağımsızlık savaşını da kazanırsak gerçekten bağımsız olacaz..

onlar yagli yarı somurgelerinden vazgeçemiyor.. biz özgurlugumuzden..

kavga-gürültü kopuyo mecbur..

• Beğen
Tepkiler: ENES4422
bazen düşünüyorum..
ithal edilen gıda maddelerindemi..
ilaçlardamı..
vurulduğumuz aşı v.s
soluduğumuz hava..
nerde ama nerede..
bizi bizden alan bişey var...
Dünyanın en akıllı ve imanlı vede yürekli insanlarının başında gelen bizlere ne oldu...
bunun yanıtı nedir efendiler

Tek cevap var o da Kur'anı Kerim,
Ya Allah yolundayız, ya da değiliz!

Not;

Yukarıda Türk Milleti olarak anlattım, yanlış anlama olmasın arkadaşlar!

Allah cc şöyle emreder; "Sizleri renk renk ve ayrı millet millet olarak yaratan Biziz, tanış olasınız diye! İnsanları yarattık ve derdinizi anlatın diye size konuştuğunuz lisanları da veren Allah'tır"

Herkes kendi milletini sevecek, kendi milletini sevmek imandandır, kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur, üstünlük sadece takva iledir,

Her milleten insanlar kardeşlerimdir:)

Arap ülkeleride dahil birçok ülke liderleri zamanında bilinçli olarak belli ülkeler tarafından yerleştirildi onlar altın saraylar kurdular ambargoyu bahane ederek halkı cahilliye sürüklediler. Cehaletle savaşalım diyoruz fakat savaş zaten cehalet yüzünden çıkıyor. Bir sürü terör örgütü türedi onlar zaten vardı sadece batan/kapatılan firma gibi yeni isimle devam ediyor. Dünyaya hükmetmeye çalışanların amacı tüm örgütleri tek çatı altına toplamak. Sebepsiz yere ölmek başkadı dünyada hangi dil,din,mezhep,ırktan olursa olsun Allah katında birdir bir hiç uğruna ölmesinler. Suriye'deki savaş kendilerince 2 büyük devletin savaşı. Allah yardımcıları olsun

Osmanlıda çok güçlüydü ama şuan topraklarında acı ve zulümden başka kayda değer bişey yok.Bilmiyorum belki kaderimiz böyle belkide bunu kendi elimizle yaptık ne derseniz deyin.
Batı gerçekten çok kurnaz eskiden onlar savaşırdı, ama artık savaşmayı bıraktılar gücün toprak olmadığını anladılar artık savaştırmayı yapıyorlar.Yukarda birileri yahudilerin hristiyanların zulüm görmediğini yazmış belliki hiç tarih okumamış daha cumhuriyet tarihinde soykırıma uğradılar.Allaha çok dua edin ama herşeyi O ndan beklemeyelim.Muhakkak ki kıvılcımdan ateşi yaradan Allahdır ama kıvılcımı bizim oluşturmamız lazım.

• Beğen
Tepkiler: YUSUFTUYLUOGLU

evet Allah kimseyi esed i savunacak kadar cahil etmesin. amin.

Bu laf bana mı edildi? Hayır hemen benim mesajımdan sonra yazılınca insan kıllanıyor.

Daha dün Esad kardeşimdi, şimdi Esed oldu, el ele kolkolaydı düşman oldu.

Hadi onu da geçtim, Esed'i savunacak kadar Allah kimseyi esed i savunacak kadar cahil etmesin. amin." demişsin de, bence sen neye karşı olduğunu da bilmiyorsun, Esad'ı seven de var diyorum, hem de Suriyeli. Adamın memleketini adamdan iyi bildiğini iddia ediyorsun ki Suriyeli adama cahil diyorsun :D Bizim ülkede de Erdoğan'ı seven de sevmeyen de, ne sevmeyen ya da seven kime göre cahil kime göre bilgili? Ergenekon diye FETÖ'cülerin iftira attıkları "Erdoğan bize zulüm etti" diye silaha sarılsaydı haklı mı olacaktı?

Bu laf bana mı edildi? Hayır hemen benim mesajımdan sonra yazılınca insan kıllanıyor.

Daha dün Esad kardeşimdi, şimdi Esed oldu, el ele kolkolaydı düşman oldu.

Hadi onu da geçtim, Esed'i savunacak kadar Allah kimseyi esed i savunacak kadar cahil etmesin. amin." demişsin de, bence sen neye karşı olduğunu da bilmiyorsun, Esad'ı seven de var diyorum, hem de Suriyeli. Adamın memleketini adamdan iyi bildiğini iddia ediyorsun ki Suriyeli adama cahil diyorsun :D Bizim ülkede de Erdoğan'ı seven de sevmeyen de, ne sevmeyen ya da seven kime göre cahil kime göre bilgili? Ergenekon diye FETÖ'cülerin iftira attıkları "Erdoğan bize zulüm etti" diye silaha sarılsaydı haklı mı olacaktı?
sende haklısın...
güzelde ifadelerin var..
umut başkan sana deseydi direkt alıntı yapardı..(çekingen değildir)
o ortaya konuşur... kendi fikridir..
konu harika ...
bilgiler ve yaklaşımlar harika...
elinize dilinize sağlık..