Ynt: ÇİN MALI TRAKTÖRLERİ BOYKOT EDELİM
civaş link=topic=921.msg6700#msg6700 date=1201723328' Alıntı:
teknoloji fakiri.
kalitesiz
yerli sermaye düşmanı
çin malı traktörleri boykot edelim arkadaşlar
çünkü çinli firmalar montaj yoluyla TRAKTÖR piyasasına girmek istiyorlar
LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM VE ÇİN MALI ALMAYALIM noo*-*- noo*-*- noo*-*- noo*-*- noo*-*- mhkş*-*- mhkş*-*-
bak arkadaşım dogru güzel soyluyorsun ama birde benim gibileri düşün
dedelerden kalma sağda solda 3-5 zeytinliğin var. baksan bir türlü bakmasan bir türlü
babam 62 yaşında traktör alalım dedi. en begenmediğin traktör 5-10bin civarı o da şansına iyi durumda ise. MS135 alacaktık iyi durumda olanları 12-15 bintl.
uzun araştırmam sonucu senin boykot ettiğin çin malı (FOTON254 mayıs 2010da traktörü15bine) aldım. deposu 20litre hesap edin. mobileyt gibi her yere onunla gidyor babam. perkins euro3 motor var. (piyasadaki tüm traktörlerde nerdeyse perkins var erkunt, massey vs.)
ms135 yaptıgı her işi yapıyor. çift çeker, hidrolik direksiyon ve kullanımı çok kolay üstelik yeni.
benim gibi olan çok insan var. bende isterim başak, erkunt veya tümosan almak. 2.elleri alamam pahalı
amcamda newholand td60 çift çeker var. güçlü traktör ama iyi yakıyor.
BİLMEYENLERE TEKNIK BİR BİLGİ VEREYIM uyrra*-*-
traktörün yakıp yakmadıgını şöyle anlarsın. fabrikalar;
8 saatlik çalışmaya göre traktörün yakıt deposu hesaplanıyor. ben bunu bilmiyordum.
farazi konuşayım: newholand ile tarla sürümünü 5-6 pullukla 4 saatte sürersin yarım depo yakarsın. aynı yeri ben 3-4 pullukla sürerim yarım veya en fazla bir depo mazot yakarım. ben 10litre parası veririm bilemedin 20. new holand 45-50litres gerisini siz düşünün.
ben milliyetçi bir insanım ama kazancımda belli. çini savunmuyorum şu da bir gerçek. çinde üretilen her malın A, B, C, D diye kalitesi var. çinde üretilmeyen bir şey söyleybilir misin bana. mercedes bile çinde üretiliyor. mercedes te mi kalitesiz oluyor. bizim ithalatçılar ucuz satmak için en kalitesiz mallari getirip böyle bir izlenim oluştu. her pahalı ürün kaliteli ya da her ucuz ürün kalitesiz olacak diye kaide yok. discovery kanalında ürünleri test ediyorlar. 20 çantadan 5 tane geriye kaldı. 5 çantadan en ucuzu testleri geçti. bu ürün kalitesiz mi oldu: :S
herkesin bir kesesi var. herkesin gönlünde ve almak istediği bir ürün vardır.
umarım tez zamanda almanız dileği ile...
herkese selamlar