Çiftçiye bunu reva gördüler! İcra işlemini yapabilmek için köye 12 araçlık güvenlik kuvveti götürüldü!

pandemi süresince iş adamına esnafa cok iyi krediler verildi ekstradan. Çiftçiye sadece yüksek faizli yapılandırma imkanı verildi. Linkedinde tarım bakanlığını takip ediyorum sürekli şu kadar destek verdik su kdar yatırım yaptık diyorlar. önemli olan destek değil. desene çiftçime şu mahsulde şu kadar oranda para kazandırdım , ortamalama ciro şu kadar ortalama gider şu kadar , seneye şu ürüne şu kadar kapasite ayrılmalı , şu ürüne ihtiyaç yok azaltılmalı gibi şeyler.
Evet yaza dogru esnaf kredisine bende şahit oldum hiç ihtiyacı olmayan bir iki tanidığımda aldı cok cüzzi faizi vardi o ara iyi tl basıldı ßimdi ceremesi cıkıyor, dolar on tl olemmi diye sırıtıyor.

Millettin a.. Koyacam diyen adam ile demirörene silinen vergiler çiftçiyi şaha kardırı diğerlerini saymam bile köylü bittş kuraklık vs edirne borsasında buğday 2200 bugün tmo kaca yazın farkları versin devlet ya yandaşa para çiftçiye kazık haciz bu sene çok kişi daha batacak işini 100 hp görecekken avrupa 150hp alana bende kızıyorumkredi olayları çok kolay ver tapuyu al parayı oldu bittiye geliyor öğrencilere verilen burs paraları vs devlet sadecw 10kişiye çalışıyor

Millettin a.. Koyacam diyen adam ile demirörene silinen vergiler çiftçiyi şaha kardırı diğerlerini saymam bile köylü bittş kuraklık vs edirne borsasında buğday 2200 bugün tmo kaca yazın farkları versin devlet ya yandaşa para çiftçiye kazık haciz bu sene çok kişi daha batacak işini 100 hp görecekken avrupa 150hp alana bende kızıyorumkredi olayları çok kolay ver tapuyu al parayı oldu bittiye geliyor öğrencilere verilen burs paraları vs devlet sadecw 10kişiye çalışıyor
kelleye hele, bir yorumum yok,
ama beden baştan aşağı yiyici,yandaşçı,
çıkarcı, soyguncu,
nerde bir hırsız başı varsa,kurumlarda söz sahibi.
biz önce içimizi temizlesek,gerisi zaten düzelir.

il ve ilçelerde, millete hizmet için,
muhtarlık,azalık,bld başkanlığı,ziraat odası,
oranın odası,buranın odası
v.s v.s,,,
öyleki hep millete hizmet yarışı,
haha ha haha haaa, :)
zabbaha kadar gülerim.
hemde neremleeee.

Bu ciftciler bence ülkemizin son ciftcileri. Gencler bu isi yapmak istemiyo. Bu son ciftciler de gidince ne yiyecez bakalim üreten olmayinca. Araplar gibi petrolde yokki satip yiyecek alsak

Bu ülkenin fazla çiftçiye ihtiyacı yok,kaliteli çiftçiye ihtiyacı var. Verimler ortada,israil vb çiftliklerdeki gibi teknolojiyle yapılması lazım. Bu ülkenin ihtiyacı ziraii bayii değil toprak-bitki beslemeciler,veterinerler değil zooteknistler.

Kendini geliştirmeyen meslekler gibi maalesef köydeki çoğu çiftçi de zamanla dükkan kapatmak zorunda kalıcak,organik-iyi tarım vb uygulamarına uyan,biyogüvenlik kurallara uyan çiftlikler bu ülkenin geleceği. Üretimlere-kalitelere bir standart getirilmeli.

Devletin de çiftçi gelişimi konusundaki kayıtsızlığı sinir bozucu.Aynı bölgede onyıllardır çiftçilik yapıp kooperatifi geçtim,sendika bile oluşturamamış çiftçilerden bir beklentim yok zaten.Çiftçilerin her ay süt fiyatına itiraz edecegi yerde fiyatların sabit olmamasına-net olmamasına itiraz etmesi lazım. Tarım bakanı ne iş yapar diye düşünüyorum bazen fakat sektördeki çiftçilerin böyle bir derdi yok. Kimsenin sesi dahi çıkmıyor,işini bilenler zaten parasını kazanıyor.

------------------------------------
traktör ve mazot konusunda da aynı fikirde degilim,bizim burda tarlanın yıllık icar ücreti 1000 tl. Masrafların çoğunu kira-tohum-gübre vb ithal girdiler oluşturuyor.Mazot ve traktörün payı girdi konusunda diğerlerine göre az.

tüm sorun buymuş gibi davranılınca saçma oluyor,doların 2 senede 3 tl artması vb hiç işin içine katılmıyor,hangi sektör bunu kaldırabilir?

"Yani şimdi forumda siyaset konuşmaya gerek yok."
"Site yönetimi bu arkadaşlara ban falan yapsın."
diyecek padişah seviciler nerelerde kaldılar.
Rahmetli Burhan KUZU.
Uyuyan güzel Uğur IŞILAK.
Ve daha birsürü şey.
Heyyyyy gidi heyyyyyyy.
Görecez.
Görüşecez.
O başkasını ısırırken seyrettiğimiz yılan size dokunduğunda işler çok daha farklı olacak.
O günün hasretiyle yanıp tutuşuyorum.
Çevremden görüyorum ama yetmiyor, tatmin olmuyorum.
O cehrelerinizin kızardığını görmek isteği var içimde.

Rahmetli Burhan KUZU.
Ve daha birsürü şey.
Heyyyyy gidi heyyyyyyy.
Görecez.
Görüşecez.
O başkasını ısırırken seyrettiğimiz yılan size dokunduğunda işler çok daha farklı olacak.
Tuz kokmustur kardeşim konuşsak ne konuşmasak ne herşey meydanda , , amma at gözlügünü çıkarıp görebilene , korkarım yaza dap 5bin olur tonu[emoji850]

Rahmetli Burhan KUZU.
Ve daha birsürü şey.
Heyyyyy gidi heyyyyyyy.
Görecez.
Görüşecez.
siyaset yasak..!!
olmasının nedeni,
karşılıklı aydınlatamamamızdı kendimizi,
bunun yerine kırgınlık,kızgınlık nefret ve şiddet vardı.
şimdi zihniyetlerinde,buna mukabil,forumunda artık seviye atladığı malûm,
siyaseti bilmemek,
yönetilmeye ve sömürülmeye işarettir.
artık bunları aştığımızı düşünüyorum.