çiftçinin ve devletin kanburu ziraat odaları


arkadaşlar bu ziraat odası ne işe yarar
çks almaya gidiosun dekarına göre birsürü para alıyolar
ziraat odasının sellektörüne tohum eletmeye gidiyosun aşılı+torbalı tonuna 100 tl diyolar
bize bunlar napıyor ne karları var bize
ziraat odası başkanı 5bin lira maaş alıyor
yav tohum elemeyı düşünün tonu 100 tl ne demek
gittim şahısta yine aşılı elettim tonu 30 tl
bugun 10ton tohumda bin lira eder

ziraat odası gerçekten beş para etmez kambur bir kurumdur
birde bunların çiftçiye ne faydaları var adı ziraat
bunlar ne iş yapar abi bana bi söyleyin
 
Hiç bir iş yapmaz..Çiftçiyi kene gibi emer..Ziraat odasıda devletin ta kendisnidir.Devlet nasıl çiftçiyi sömürüyorsa ziraat odasıda devlete katkı sağlayıp daha fazlasını sömürüyor.TARIM KREDİ KOOPERİFLERİ PANCAR KOOPETERİFLERİ hepsi aynı sistem içinde çalışıır..Bankalar bu kurumlardan daha insaflıdır.
 
Çiftçi kendi haline terkedilmiş durumda kısacası. Devlete ait hiç bir kurumun çiftçi ye faydası olduğunu düşünmüyorum. Yerli tohum diye bas bas bağırıyor lar tohum yok piyasada. Olursada ithal üründen pahalı. Hiç bir Ar-Ge çalışmaları şuan piyasayı canlandırmadı. Boş beleşden para kazanıyorlar. İşini iyi yapanları tanıyorum onlardan Allah razı olsun. İşini iyi yapanlarda durumun farkında oldukları için vicdanlarıyla görevinin başında.
 
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Katı bir tabir ile.Hükümetler ziraat odaları ve süt birliklerinin başlarına adamlarını oturtturup 5 er bin lira maaşla çalıştırır.Artık o adam hükümetin bölgede ki çiftçiyi güdecek elemanıdır.Elinde bir tasma bulunur ve o tasmayla çiftçiyi kendince adam etmeye çalışır.Eğer adam olmazsa (oy vermezse) ileri ki dönem de desteklemelerden yararlanamayacaklarını kısa öz bir şekilde tehditvari olarak söyler.Bunu koskoca hükümet söylemez ilçenize kasabanıza gönderdiği paralı adamı söyler.Bu adam da boş boş oturmasın diye bu binayı yapıverirler.Ki o ziraat odası yapılacağına 2 3 ilçenin birleşimine çiftçilerin ekinlerini bırakabileceği aynı zaman da ek binasında küçük çaplı yem imalatı yapılacağı bir bina olsa çok daha az masraf çıkar.Bu sezon 5 ton buğday 2 ton arpa mı aldınız.Götürüceksiniz bu devletin silosuna kalitesi fiyatı belirlenecek size yem yazılıcak yada istemeyen parasını alıcak.Hem yemlere borçlanma olmayacak hemde köylü kuruluşu olduğu için kar amacı gütmeyen işletme olacak ve ucuz yem almış olucak ama nerede
 
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
bu konuda açılmış bir sürü konu ve yüzlerce ileti var.
ne yazıkki kifayet etmiyor.
ziraat odaları çiftçinin en güçlü kenesidir.
tarım il ve ilçe müdürlükleri fevkalade her türlü görevi yerine getirebiliyor ve dahada iyi örgütlenebilir.
ve sanırım her konuda olduğu gibi,
bu konudada bizi kimse duymayacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: selcuk43

Benzer Konular