Çiftçi ekipmanları haciz edilebilirmi???

Kardeşim ilk defa böyle bir sıkıntıya düstüğümüz için söylenen her şeye veya tehdite diyim inanıyoruz.. emanet traktöre de el atarız dediler.. inşallah dediginiz gibi bisey yapamazlar kardeşim..tesekkur ederim
Senin traktörüne yakalama koydurmadan sök öylece her işini yap tarlada 10 senedir bir jandarma bile gelip demedi bu kimin dıye

Allah 'a şükür ben o yüzde 10 lük kesimdenim..şu durumda mecbur ödeyeceğiz ama zaman problemimiz var bize o zamanı vermedikleri gibi sıkıntı veriyorlar

Aynen öyle kardeşim.. belki lafta kimsenin kulağına girmez ama gerçekten büyük sıkıntı oluyor.. az önce e devletten baktım hem kendi traktörümde hem arkadaşa aldığımda hemde aracımda yakalama çıkartmış.. kaç gündür işime bile bakamiyorum

Arkadaşlar s.a
Değerli forumdaşlarım bugün başımıza bir sıkıntı geldi .. bundan 4 yıl önce köylümün biri ricacı oldu yıllık 20 bin tl taksitle 5 yıllığına traktör kredisi çektim..
Adam 4 yıl sıkıntısız ödedi.. bu yıl mahsülü de olmadı başka ticari sıkıntılarından da dolayı iflas etti ödeyemedi.. krediye kendisi de kefildi bende onun başka kredilerine kefil olmuştum sonuçta hem bankalar hemde icra mahkemeleri nezdinde icralık olduk.. bugün kapımıza dayandılar traktör tamirde olduğu için bide traktörü aldığım kişi şimdilik vermiyelim halletmeye çalışacağım diye verdirmedi .. avukat ta hem benim hemde kefilin tarım ekipmanlarını haciz ettirmekle tehdit etti .. ama sonra traktörde piyasada olmayınca birkaç güne gelecem traktörü verin yoksa tüm ekipmanları satarım diye çekti gitti.. bunlar gidince bir iki avukata sordum ama onlarda net bisey söylemiyor adeta geveliyolar.. tanıdık avukatta yok ..
Böyle bir iş başına gelen ya da gören duyanınız vardir diye danışmak istedim.. gerçekten ekipmanların haczi yapılabiliyor mu??
Geçmiş olsun ekipmanlarını başka bir komşunun bahçesine koymanı tavsiye ederim traktörüde ortalığa çıkarma yoksa bağlayıp icra yoluyla satışa çıkarabilirler Tavsiyem avukatla anlaşmaya çalışmanız

Böyle durumlarda o kadar gaddar oluyorlar ki derdini bile dinlemiyorlar. Tek bildikleri parayı nasıl alırız. Halbuki diyalog kapısı açık tutulsa, bir çözüm bulunur ve bir şekilde bu para ödenir. Ama yok, hemen git çiftçinin bütün malına çök ve borç batağında boğ.

Köylü bir zamanlar milletin efendisiydi.

Bizde anlaşma taraftarıyım ama şimdilik olmayacak gibi.. bakalım zaman ne gosterecek

Traktore kredi verirken banka rehin koymustur borcun iyisi odemektir hem borclunun hem senin traktor ve araclariniz varsa 20 lirayi odeyin bir daha da babana bile kefil olma kefillik = borc

Sadece 20 bin le çözülmüyor kardasım malesef karışık durumlar var.. tobe bi daha kefillik borç harç kredi yanından gecmem
Arkadasinin motorunu avukata verin o zaman borç kiminse onun mitoru haczedlisin , sen ona o sana kefil oldumu iş sarpa sariyor, eninde sonunda ustünüze olan haczedilir, yada avukata gidin ödeme plani yapın o sure icindeki hacizleri zaten kaldirmaz, şimdi bir avukat ucreti var , birde icra masrafları var keşke son noktaya gelmeden halledebilseydiniz , arkadasınizin ödeme durumu yoksa siz ödeyin traktör karsilıyirsa siz alin motoru hic yoktan paranizı kurtarirsiniz.

Arkadaşın traktörü avukata sattirmadan ve diğer borçları için para bulacakmış olmadı zaten traktörden vazgeçildi traktörü de verip üzerini para yatıracaz.. bi şekilde çözülecek ama nasıl çözülürse çözülsün benim canım iyi yanacak

Babam yıllar önce 70 li yillar da 450 fiat traktör aldı.
Bir müddet sonra traktörü bağladılar. Önceki sahibinin traktörden borcu varmış.
Avukat tutuldu kaybettik adamın borcunu ödedik. Babam avukat satılmış dedi.