Çifçi için en faydalı kredi kartı

Ynt: Çifçi için en faydalı kredi kartı

FEHİM link=topic=62672.msg702177#msg702177 date=1360840986' Alıntı:
kullanmayacaksın tamam beyler ama cepte tomarla para varda bizmi harcamadık. bizde kart ızevkten kullanımıyoruz.mühim olan hesabını düzgün yapıp ona göre harcama yapmak
kardes bizde onu diyoruz zaten ciftci düzenli geliri olmadıgı için düzenli kullanamıyor bu kartları.ben kendim memur oldugum icin kredi kartı kullanıyorum ama maasımın 3te biri kadar limiti var demek istedigimi sanırım anlatabildim

eğer yüzde 13 faiz oluyorsa normal kartla aynı kapıya geliyo sadece 5 ayda bir ödemiş oluyosun yani bankacıya ne olursa olsun belli bir pay veriyoruz
mesela ziraat maksimum karttan 1000 tl alışverişi 3 taksitle 1025 tl
6 taksitle 1060 tl yapıyor
eğer düzenli bir maaş alıyorsanız maksimum kart daha iyi
ama düzenli maaşınız yoksa 5 ay vade verdiği için başak kart daha iyi
denizin üretici kartıylada dikkatli olmak lazım die düşünüyorum altındaki traktörüde tarlayıda anında alırlar uyrra*-*-

çiftçi için en faydalı kredi kartı PEŞİN BANK ın verdiği kart. ama çiftçiği öyle duruma getirdiler ki, ekim olur tohum desteğini alamazsın, tarla işçiliği biter mazot gübre parasını alamazsın, yağlı tohumunu, yem bitkini üretirsin desteklemesini alamazsın, ama tohumu gübreyi,mazotu ilacı vs. vade farklı, faizli alırız alın terimiz faize gider. kerizbank kullandım 2 yıl kadar , kapattım, şimdi (t)aşakkart var ben yazın kullanıyorum balya mazotunu ordan alıyoruz, milletten parayı toplayınca götürüp yatırıyoruz. allah hepimizi kan emicilerden kurtarsın. NOT: bu iletideki tüm banka kartları hayal ürünüdür, gerçek kurum ve kuruluşlarda alakası yoktur.

İşte bir örnek geçen sene aralık ayında aldığımız fark ödemelerini halen alamadık.Ha derseniz ki bu zamanlar para gerektiği süpriz değildi ayırsaydın tabi ki en güzeli o.Ama diğer şartları da düşünmek lazım.Biz ilk çıktığından beri denizbankın kartını kullanıyoruz.Bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık.Ha gidip her kafamıza estiğinde alışveriş yapmıyoruz.Gidiyoruz ya harman zamanına ödemesi gelecek şekilde alıyoruz,ya da mazot gübre desetğine denk gelecek şekilde alıyoruz.Mümkün olduğunca mazotu gidip toptan almıyoruz,parça parça alıyoruz ödemesi de fazla sıkıntılı olmuyor.Bu kartlar normal kredi kartı mantığında değil bir de denizbankın kartına her işlem için komisyon ödenmiyor.Sadece kurumun anlaşmasına bağlı.Mesela biz mazot için herhangi bir komisyon ödemiyoruz.Ancak başka bir benzinlik komisyon alıyor,pankobirlik de öyle.Tamam en güzeli peşin para da peşin paran yoksa akıllıca kullanıldığı sürece bir zarar gelmez.

Bizde mecbur kalınca Mazotta Denizbank ' ı kullanıyoruz. Petrol ofisinden Denizbank ile mazot alınca ailave komisyon yok diye biliyorum.
Kredi kartı vb ürünlerin mantığı gününde ödersen hesabını tutturmayı başarıyorsan ne mutlu , zaten gününde ödeyeni bankada sevmez.
En güzel işletmenize dengeli bir nakit akışı sağlayıp herşeyi peşin almanız , ama bunu devlet bile yapamıyor bizler nasıl yapalım , desteklerin ne zaman yatacağı belli olmuyor. Ürünü satmak istiyorsun ha deyince satılmıyor , piyasa fiyatsız oluyor mecburen bekliyorsun , diğer yandan yapılması gereken işler var , tarlaya gitmen lazım mazot lazım gibi.

Abi en iyisi ve karlısı peşin para ama ipin ucu kaçtımı birdaha çok zor düzeliyosun çünkü banka sana bu imkanı tanımıyor ama kredi kartının ödemelerini hasat zamanına getirirsen bir sorun çıkmıyor :)

çifçilik yapıyosan biraz besicilikte yapmalısın yoksa senede 1 kere para almakla geçinilmez
borcun olunca paran bitince sat bi dana gör işini
o zaman ne kredi kartından kork nede parasızlıktan

bende kerizbank ' ın çiftçi kartını kullanıyorum. limitim 3750 tl idi. 5 aylık vade doldu.3 ayda geçti. ödeme için vardığımda borcum 4850 tl olmuş.buz gibi ödeyip eve döndüm.çok sakat. iki ayda bir toplam 3 defa limitiniz yükseldi diye mesaj geldi.beni çok faydalı bir müşteri olarak görüyorlar.Limitim 10 000 oldu heral.bol sütlü bir müşteri yani.

komşumda kerizbank ' tan vadeli traktör kredisi kullandı.taksidi bir gün geçirmişler.traktörü haciz edip götürdüler.ve kalan 4 yıllık taksitleri 6 ayda ödemeye mahkum ettiler.traktör geri geldi.Ama adam kara kara düşünüyor ödemeyi şimdi.onunla aynı şekilde ziraat bankasınıdan traktör kredisi kullananlar kuraklık nedeniyle taksidi bir yıl ertelettiler.

TT 55 link=topic=62672.msg702729#msg702729 date=1360948914' Alıntı:
bende kerizbank ' ın çiftçi kartını kullanıyorum. limitim 3750 tl idi. 5 aylık vade doldu.3 ayda geçti. ödeme için vardığımda borcum 4850 tl olmuş.buz gibi ödeyip eve döndüm.çok sakat. iki ayda bir toplam 3 defa limitiniz yükseldi diye mesaj geldi.beni çok faydalı bir müşteri olarak görüyorlar.Limitim 10 000 oldu heral.bol sütlü bir müşteri yani.

komşumda kerizbank ' tan vadeli traktör kredisi kullandı.taksidi bir gün geçirmişler.traktörü haciz edip götürdüler.ve kalan 4 yıllık taksitleri 6 ayda ödemeye mahkum ettiler.traktör geri geldi.Ama adam kara kara düşünüyor ödemeyi şimdi.onunla aynı şekilde ziraat bankasınıdan traktör kredisi kullananlar kuraklık nedeniyle taksidi bir yıl ertelettiler.
İlk 1 ay çok önemli değil ancak ondan sonra katlanarak gidiyor faizi,biz 1 ay gecikme için 2000 liraya 100 lira gibi bir faiz ödemiştik.Limitler bu sene aşırı şekilde arttı.15-20 bin rahat olmuştur :)

Çağrı link=topic=62672.msg702800#msg702800 date=1360956436' Alıntı:
İlk 1 ay çok önemli değil ancak ondan sonra katlanarak gidiyor faizi,biz 1 ay gecikme için 2000 liraya 100 lira gibi bir faiz ödemiştik.Limitler bu sene aşırı şekilde arttı.15-20 bin rahat olmuştur :)

abi kredi yi ertelemek de faizle hem hatırı sayılır faizi var 8000 liraya 1500 lira yıllık faiz koyuyorlar yani devletin kredi borçlarını erteledik lafı palavra sadece erteletirsen malına haciz koymuyorlar 1 yıl ama faiz aynen devam...

çks ne göre ve kefilli veya kefilsiz olarak limit değişir. gübre veya başka; bir örneğin ürün 1tl kartla alacağım dediğinde 1.1 oluyor.karttan 1.1 liradan çekiliyor öderkende 1.1 tl ödüyorsun.

Sayın emrecanking dediğiniz kartla ben geçen sene 3000tl lik gübre aldım satıcı benden 3175 tl karttan çekeceğini söyledi.Tamam dedim ve 5 ay sonra 3175tl bankaya ödememi yaptım.Eğer ödemezseniz, faiz ödeyeceğiniz tarihe kadar işliyor diye biliyorum.Kartın limit kısmı ipotek ettirdiğiniz tarla miktarına bağlı.Birde kartın limitinin 3/4 ' ünü nakit olarak kullanabiliyorsunuz.Örnek:10bin limiti var 7bin 500 tl ' yi karttan nakit çekip kullanabilirsiniz.Benim bildiklerim bu kadar.

faizden uzak kalmakta yarar var. Çiftçi için iyi olan kredi kartı banka için kötü olandır, banka kendi için kötü bir yapmayacağına göre çiftçi için iyi bir kredi kartı olamaz... Kredi kartsız ve faizsiz günlere...