ÇEKİŞ BUDUR

Ynt: ÇEKİŞ BUDUR

feuer_frei link=topic=66599.msg756008#msg756008 date=1372755785' Alıntı:
kardeşim daha yaşın kücük bende o konuları araştırdım ama gelseydi iyidi..zetoru sevip sevmememle alakası yok 8 ton diyor videoda 100 bg motor + o römorkta 8 değil 1 ton bile yok makaslara bak o çuvalları gördüm kapalı gözle yorum atmıyom merak etme + 4 tonluk römork la güldürmeyin adamı 50 bg fiat çıkar ordan üst çekide + türkiyedeki eski motorların çoğu boş motor hakiki motorlar gelmedi buraya avrupa motorları araştır enterin fordun steyrin deutz fendt farkı gör türkiyedeki steyrlar steyrin en boş motorları bunlar bile alayına kafa tutuyo rahat ol :D

Abi yaşını belirtmemişsin yaşını bilmeden direk hitap ettim yoksa saygısızlık etmek istemem. Haklısın 50 bg fiat çeki yaparak çıkar ama adam çeki yapmamış sonuçta burda.Fiatta olsa steyr da olsa orda sonuç aynı olurdu belkide çıkamazları onlar oradan. Bende biliyorum eski motorların boş olduğunu yenileri bile boş şuan hindistana giden jd ile türkiyeye gelen jd aynı değil mesela. Enterinde eski traktörlerini araştırdım 544 de izledim 1445 XL de biliyorum. Fendt 616 Turbo 8000 Ford da biliyorum. 8170 steyr da biliyorum bunların teknik özelliklerine beygir güçlerine silindir sayılarına bakıyorum. Fiat 1300,1000,540-640 4WD Bunlarıda biliyorum. 110-90 türkiyede kaç tane var ? Unutma akıl yaşta değil baştadır. Sende diyorsun bunlar bile kafa tutuyor aynen o şekil. Hangi markanın ne olduğunu biliyorum az çok. Ben rahatım yani :)

aklın başta olup yaşta olmayacağını senden iyi bilirim abartılacak bi çekiş yok yoksa alıp veremediğim yok fanatik insanlar gibi siz bunlara çekiş diyosanız ya altınızdaki motorlar eşek yada şöförlük bilmiyonuz demek istiyom :D

feuer_frei link=topic=66599.msg756018#msg756018 date=1372758349' Alıntı:
aklın başta olup yaşta olmayacağını senden iyi bilirim abartılacak bi çekiş yok yoksa alıp veremediğim yok fanatik insanlar gibi siz bunlara çekiş diyosanız ya altınızdaki motorlar eşek yada şöförlük bilmiyonuz demek istiyom :D
Konuyu açan üyenin neredeyse tüm konuları zetoru övmeye yönelik zaten...Ya başka traktörlerle karşılaştırma yada zetor şöyle böyle...Neyi ispatlamaya çalışıyor, Türkiyede kaç tane zetor var, bu traktörler ne iş yapıyor, bukadar harika traktörde zetor Türkiye piyasasında kaçıncı sırada...Türkiyenin tamamında neredeyse tarım yapılıyor bukadar traktör var sadece belli sayıda kişi mi farkında zetorun mükemmelliğinin..

Altımızdaki motorlar eşek bizde şöforlük bilmiyoruz... foruma girip çatpat öğrenmeye çalışıyoruz, siz de bize abilik yapıp bişeyler öğretirseniz Allah rızası için seviniriz :)

yeni zetorları kullanmadım bilemem çekişi iyi olabilir ama bu VİDEO lardaki motorlarda abartılcak çekiş yok hemen kızmayın arkadaşlar :D Çok çekişli bi motor olsa HassaN20 nickli üyenin dediği gibi herkes alır kullanır sağdan soldan duyar ben hiç görmedim trakya çevrelerinde :D şimdide dersiniz fendte yok türkiyede ama dünyada 1. sırada v.s :D Yaşın benden büyük abilik dayılık yapmaya gerek yok :D

feuer_frei link=topic=66599.msg756018#msg756018 date=1372758349' Alıntı:

Benden iyi bilseydin yorumlarına yaşı başı karıştırmazdın ilk önce. Abartılacak bişey sana göre olmayabilir fanatiklik ilede alakası yok motor çekiyormu çekiyor herşey var videoda o zaman kullandığın motorla bu motorlardan daha çok yükü daha verimli şekilde çekersin bizde eywallah deriz.

HassaN20 link=topic=66599.msg756020#msg756020 date=1372759024' Alıntı:
Konuyu açan üyenin neredeyse tüm konuları zetoru övmeye yönelik zaten...Ya başka traktörlerle karşılaştırma yada zetor şöyle böyle...Neyi ispatlamaya çalışıyor, Türkiyede kaç tane zetor var, bu traktörler ne iş yapıyor, bukadar harika traktörde zetor Türkiye piyasasında kaçıncı sırada...Türkiyenin tamamında neredeyse tarım yapılıyor bukadar traktör var sadece belli sayıda kişi mi farkında zetorun mükemmelliğinin..

Bu adam konularında asla başka marka ile karşılaştırmıyo zetoru. Üstüne basa basada söylüyor ben diğer markalar kötü demiyorum zetor çok iyi diyorum diyor. Birşeyi ispatlaması gerekmez adam kullandığı markayı seviyo keşke her üye böyle olabilse kullandığımız markanın ne motorları ne özellikleri ne gelişmişlikleri var öğrenebilsek. Bu foruma tüm traktör sahibi olanlar mı giriş yapıyor sadece ? Belki iyi olupta genelde bilinmeyen ne markalar var. Böyle markalar dünya üzerindede mevcut ama bizim insanımız neden bunu kabullenemiyor anlamıyorum. Keşke seçenek daha çok olsada rekabetten dolayı fiyat düşse.

feuer_frei link=topic=66599.msg756023#msg756023 date=1372760316' Alıntı:
yeni zetorları kullanmadım bilemem çekişi iyi olabilir ama bu VİDEO lardaki motorlarda abartılcak çekiş yok hemen kızmayın arkadaşlar :D Çok çekişli bi motor olsa HassaN20 nickli üyenin dediği gibi herkes alır kullanır sağdan soldan duyar ben hiç görmedim trakya çevrelerinde :D şimdide dersiniz fendte yok türkiyede ama dünyada 1. sırada v.s :D Yaşın benden büyük abilik dayılık yapmaya gerek yok :D

Tabi canım zaten Türkiye bütün markaları aldı kullandı bi şuanki markalar çok iyi oldu diğerleri beş para etmedi bu motorlar her testten geçti diğer markalar geçmedi bu markalar en az yakıyor diğer markalar hep çok yaktı hiç çekmediler hatta sende hepsini kullandın bize ders veriyorsun. Sen görmedin diye traktörde çekiş olmayacak mı sağlam olmayacak mı üretilen bütün traktörleri sana göstermek zorundalar sanki.

dır dır yapma çok bilmişlik taslama neyin derdindesiniz neyin tribindesiniz kendinizi yormayın diyom boş konularla daha neyi anlamadınız zetoru metoru bırakın yormayın kendinizi telef olursunuz gelmemiş etmemiş markalar buraya videodan belli olmaz çekişi yakıtı :D

Ne TRaktörmüş bee tmm çekişi iyi olabilir o kadar pistonu koysam bende çekerim Ama dediğiniz kadar iyi olsa ZETOR Türkiye ' de demiyorum dünyada birinci sırada olurdu hatta bi videoda FEntle karşılaştırılmış Fentten o kadar iyide niye birincilikte sollayamamış Söyleyin bakıyım Bu konuda ' ' feuer_frei ' ' nickli üyeye sonuna kadar katılıyorum

Öncelikle maksat muhabbet olsun, sonuçta ruhları olmadan hepsi birer demir yığını... en iyi motor kapının önündekidir :)

Evet zetor pek bilinmiyor hatta burada sadece 1 tane var, Türkiye ' de duyulmamış-yayılmamış...

Lakin tüm yönleriyle değilse de çekişi-gücüyle tüm dünyada sayılı bi markadır. Bilen bilir... o videoda fentle karşılaştırılmamaış, fenti de geçip 30 traktör arasından ŞAMPİYON olmuştur. Yalnız çekide şampiyon olmakta elbetteki her konuda çok iyi anlamına gelmez, eyvallah... mesela 2. eli yok, aldın mı boşayaman artık :)

Memnun olmasam 'aman dikkat ben yandım siz yanmayın' diye gene yazardım... ama 90 ' lık zetora 15-20 ton kum atınca rampayı da 6 vitesin 4 ' üyle güle oynaya çıkınca 'komşular haberiniz olsun böyle de bi makina var' diyoruz sadece...

Bu arada bilen bilir arazinin, off roadın zirvesi TATRA (karışmasın hintli tata değil) diye ejderha bi makina var onu da Zetor gibi ÇEK ' ler üretiyor... yalansız-abartısız düz duvara çıkıyor! orta halli bi köyün tüm motorlarını çeker :)

TATRA ' yı da çoğu bilmez, hiç duymamıştır ama offroadçılar için yaşayan efsane, sabaha kadar otur konuş... o kadar.
Hatta tatranın çekişi-gücü için rakamdan ziyade şu cümle kullanılır;

'bi adamın ayakta duramayacağı, yürüyemiyeceği kadar dik bir rampayı, tepeyi sırtında tonlarca yükle asfatta gider gibi aşan makina'

Anlayabildiğim kadarıyla bu çekler çekiş-güç konusunda uzmanlaşmışlar...

Yorum-yapıcı eleştiri ve katkılara açığız... o yüzden burdayız.

Tatra iş başında... çektiği de büyük ihtimalle zetorun doğu bloku versiyonu epey oturaklı bi traktör. Tatranın traktörü çıksa da alsak :)

Tatra vs. zt 323

Düzeltme: Tatranın çektiği (aslında sürüklediği) ZT 323 adlı traktörün zetorla alakası yok, üstte yanlış tahmin etmişim, Alman malı yaklaşık 100 bg ' lik 4x4 bi traktör, üretimden de kalkmış durumda... 6600 cc motor ve 6 tona yakın ağırlığı var, yani epey bi traktör...

td 100d link=topic=66599.msg756119#msg756119 date=1372794123' Alıntı:
Ne TRaktörmüş bee tmm çekişi iyi olabilir o kadar pistonu koysam bende çekerim Ama dediğiniz kadar iyi olsa ZETOR Türkiye ' de demiyorum dünyada birinci sırada olurdu hatta bi videoda FEntle karşılaştırılmış Fentten o kadar iyide niye birincilikte sollayamamış Söyleyin bakıyım Bu konuda ' ' feuer_frei ' ' nickli üyeye sonuna kadar katılıyorum

Hakan yarışmalarda fendt ' ten üstünlükleri var. Ayrıca Türkiye ' ye gelmeyen tek marka zetor değil. Her konuda üstün demedik. Fendt ile ve ya başka marka ile karşılaştırma yapmadık. Siz Zetoru neden başka markalar iye kıyaslıyorsunuz ? Kimse başka marka kötü zetor iyi demiyor en iyiside zetor demiyor. En iyisi kendi elimizde olan elbet ama hiç bi şeye iyi diyemeyeceğizmi ?

feuer_frei link=topic=66599.msg756111#msg756111 date=1372792712' Alıntı:
dır dır yapma çok bilmişlik taslama neyin derdindesiniz neyin tribindesiniz kendinizi yormayın diyom boş konularla daha neyi anlamadınız zetoru metoru bırakın yormayın kendinizi telef olursunuz gelmemiş etmemiş markalar buraya videodan belli olmaz çekişi yakıtı :D

Böyle yaparak zaten dırdırı sen yapıyorsun. Önce SAYGI Gerek. Yaşını bilmiyorum belki büyük olabilirsin ( ondan da tam emin olamayızda ). Ama elalemin derdi neden seni geriyor benim ağzımı zorla bozuyorsun boş konu dolu konu sanane sana ne oluyor kim neden telef oluyor ? Şimdi gelmeye başlamış bizde eski videolarını izleyip yorum yapıyoruz sanane beğenmezsen beğenme sevmezsen sevme forumda gerginlik yaratmanın amacı ne bilmiyorum ama böyle devam edersen forumun huzurunu ve de benim ağzımı bozacaksın. Büyüksen büyüklüğünü bil saygısızlık yapma.

Özkan abi ne dersek diyelim. Adamda saygı yok, başkalarının düşüncelerine hakaret ten başka bişey yapmıyor. Yok şunu senden iyi bilirim, Yok dırdır yapma, Boş konuşma, Telef olursunuz sanki burda savaşa gidelim dedik. Ne gereği var böyle şeylerin. Her cümlenin sonuna gülücük atıp sırıtarak neyin ne olduğu belli oluyor zaten. Sanki satın traktörleri Zetor alın dedik. Beğenmeyen beğenmesin. Bizdede fiat 480 var Zetor her konuda en iyi olsa alamadıktan sonra gene bizdeki traköler iş görüyoruz. Ne olur yani daha farklı uygun traktörler de gelse ülkeye. Sanki üretimden kalktı şuan Türkiye ' de satılmıyor gibi bide gelmiş adam fırça kayıyor bize. Sen kimsin yani tanımadığın etmediğin adama ?

zetoru bilmeyen yada kabullenemeyen herkes birşeyler yazıyo nedense hep kötülemek adına. diyoruz ki sevmeyin sadece bi binin daha sonra karar verin motorda zerre kadar bayılma olmaz çok çabuk toparlma yapar bu çoğu traktörde yok. geçenlerde konya tuzlukçu tursunlu mevkisinde bi yangın çıktı yaklaşık 35 traktör vardı çogu da 80 hp üzeri çiftçeker massey nd tümo valyra class başak hattat jondere gibi markaların çift çekerleri vardı biz girdik peş peşe önünü kesmek için rampa bazı yerler zetor bayılma nedir bilmiyo düz 3 sallıyorum sonra yangın söndü herkes gelip bu motor nasıl gidiyo sesi bile değişmeden diye gelip inceledi zetor bilinmediği için türkiyede bunlar oluyo bilinse çoğu markayı siler ülkeden bunsan eminim.

aga distrübitörler getirmiyor traktör, millet takılıyor bi markanın ardına koyun gibi daha zetor geleli kaç yıl oldu önceden az bir dönem getirilmiş Türkiye ye adam 80-90 milyar vermiş traktörüne takibiki de 'zetor metor neymiş ' der suç distrübitörlerde

Cll_ford link=topic=66599.msg770473#msg770473 date=1378229842' Alıntı:
aga distrübitörler getirmiyor traktör, millet takılıyor bi markanın ardına koyun gibi daha zetor geleli kaç yıl oldu önceden az bir dönem getirilmiş Türkiye ye adam 80-90 milyar vermiş traktörüne takibiki de 'zetor metor neymiş ' der suç distrübitörlerde

Suç distribütör de olabilir fakat bu kimseye saygısızlık yapma hakkı vermez değil mi ?

Sen şimdi FORD traktörleri güzel desen, bende yok diyemezsin ford neymiş deyip sana küfür etsem olur mu olmaz tabiki, durum ayne böyle oldu burda. İsterse trilyon versin, ben birinin hiç bir hakkını kısıtlamadığım müddetçe konuşurum, yazarım, kimsede karışamaz, bir yanlışımız varsa yetkililer gerekeni yaparlar.

Evet piyasası 2. eli olmayan bir traktör. Bayi servis de yaygın değil. Aldın mı satmayacaksın hemen, ama bunlar kabul edildikten sonra daha ney ispatlanmaya calısılıyor anlamadım ?

NOT : ZETOR ' u sevdiğim için açıklama yapma gereği hissettim. Kişisel olarak algılanmasını istemem.

ÇeLişki_37 link=topic=66599.msg770581#msg770581 date=1378245631' Alıntı:
Suç distribütör de olabilir fakat bu kimseye saygısızlık yapma hakkı vermez değil mi ?

Sen şimdi FORD traktörleri güzel desen, bende yok diyemezsin ford neymiş deyip sana küfür etsem olur mu olmaz tabiki, durum ayne böyle oldu burda. İsterse trilyon versin, ben birinin hiç bir hakkını kısıtlamadığım müddetçe konuşurum, yazarım, kimsede karışamaz, bir yanlışımız varsa yetkililer gerekeni yaparlar.

Evet piyasası 2. eli olmayan bir traktör. Bayi servis de yaygın değil. Aldın mı satmayacaksın hemen, ama bunlar kabul edildikten sonra daha ney ispatlanmaya calısılıyor anlamadım ?

NOT : ZETOR ' u sevdiğim için açıklama yapma gereği hissettim. Kişisel olarak algılanmasını istemem.
aga zetor kral traktör ona laf yok zaten birde şu ikinci el mevzusu adam beğenmediği yada eskidiği veya borçlu olduğu için traktörünü satar 2.eli yok diye o traktör almayan adamın aklına şaşıyorum

Cll_ford link=topic=66599.msg770646#msg770646 date=1378286573' Alıntı:
aga zetor kral traktör ona laf yok zaten birde şu ikinci el mevzusu adam beğenmediği yada eskidiği veya borçlu olduğu için traktörünü satar 2.eli yok diye o traktör almayan adamın aklına şaşıyorum

2. El konusuna hiç bir lafım yok benim, 640 ayarı üniversal ile 480 kafa kafaya giriyor mesela şimdi, değiştirmeyi düşündük yazın, sonra satmaya kalkarsak satamayız diye vazgeçtik, bir kaç yıl bekleyip daha iyi bir traktör almaya karar verdik. İnşallah ZETOR olur :)

ÇeLişki_37 link=topic=66599.msg770649#msg770649 date=1378287284' Alıntı:
2. El konusuna hiç bir lafım yok benim, 640 ayarı üniversal ile 480 kafa kafaya giriyor mesela şimdi, değiştirmeyi düşündük yazın, sonra satmaya kalkarsak satamayız diye vazgeçtik, bir kaç yıl bekleyip daha iyi bir traktör almaya karar verdik. İnşallah ZETOR olur :)

bildiğim kadarıyla kastamonu da zetor bayisi yok :S bnde traktör almadan bakıcaktm zetora ama yok şyt-*-sa inşllh kalbinden qönlünden qeçen traktöre kavuşursun ok-*-s