Çok kısa süredir küçükbaş yapıyorum . Anaç olarak tutmaya karar verdiğim hayvan sayısı mevcudum 25-26 , şu ana kadar alıp sattığım ve satmaya karar verdiğim hayvan sayısı bunların 3 katı . 20 koyun alır direkt makina gibi kuzu basmaya başlarım diye düşünme bence . Damizlikcilarda fiyatlar uçuk , şu anda 300-350 eurodan alım-satımı yapılan İl de France 2 yıl sonra kaç paraya düşer bilinmez . Piyasadan hayvan alsan kimse iyi hayvanını satmak istemiyor ... Üst üste alıp hayvanı ben elemine ediyorum kalacak ve gidecek olanları ... En sonunda güzel koyun buldum dedim birinden ; aldım geldim . Hayvanlarda zeytin kemirme alışkanlığı varmış ... Mahfettiler padok içindeki ağaçlarımı [emoji4] Nacizane düşüncem , büyükbaştan anlıyorsan besiye çekilebilecek hayvanı satın alıp besisini yapmak daha garantili bir yöntem kısa ve orta vade için ... Damızlık sıkıntılı senelerce seleksiyon yapamayacaksan ... 5 yıl önce Romanov herkesin dilindeydi , baktılar 4 kuzu ama kuzular kedi yavrusu kadar , hayvan et tutmuyor , yavruya yetemiyor kaçan kaçana ... İsmail Abinin dediği gibi İl de France iri hayvan boğazı ile baş olunur mu kapalı bakarken bilinmez , ikizlik oranı literatürde ,1.10 geçiyor bu arada . 10 koyun - 11 kuzu yani ...