2019 Büyükbaş ve Küçükbaş Kurbanlık Hayvan Fiyatları Ne Kadar Olacak?

25.05.2016
3,693
3,486
27
Niğde
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ülke çapında tüm Müslümanlar kurbanlık arayışına girmeye başladılar. Kurban Bayramı 2019 senesinde 11 Ağustos tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Kurban Bayramı’nda kurban kesecek olan vatandaşlar ise arayışlarını sürdürürlerken kötü bir haber ile karşılaştılar. Geçen seneye göre bu seneki kurbanlıkların %10 daha pahalı olacağı ifade edildi. ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, kilogram üzerinden kurbanlık fiyatlarının geçen sene 22-23 TL dolaylarında olduğunu bu sene ise %10 oranında artış olarak 25-26 TL dolaylarına yükselmesinin beklendiğini belirtti. Kurban Bayramı’na çok az süre kalması ardından küçükbaş ve büyükbaş hayvanların fiyatları da belirlenmeye başladı. Bazı vatandaşlar bayramda kesecekleri hayvanları erkenden alıp besleyerek daha etli olmasını sağlamak istiyorlar. Bu yüzden hayvan almaya çıktıklarında ise pek de iç açıcı bir manzarayla karşılaşmadılar.

Hayvan Fiyatları Ne Kadar?


Hayvan satıcılarının hisse üzerinden verdiği fiyatlarda geçen sene 750 TL fiyat varken bu sene 900 TL fiyat verildiği söylendi. Geçen sene pazarda en ucuz küçükbaşın 600 TL olduğunu bu sene ise bu rakamın 800 TL seviyesine çıktığı anlatıldı. Büyükbaşlarda ise ortalamanın 7000 TL olacağı ön görülüyor. Vatandaşlar ve hayvan satıcıları Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı (TÜKETBİR) Bülent Tunç, Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Deneği Başkanı Ahmet Yücesan, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik tarafından konu ile ilgili olarak bir an önce açıklama yapılmasını bekliyorlar.

2019 kurbanlık fiyatlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kurbanlık fiyatlarının temmuz ay!ı itibariyle belli olması bekleniyor.

2019-buyukbas-ve-kucukbas-kurbanlik-fiyatlari-ne-kadar-olacak-dana-ve-koc-fiyatlari.jpg
 

Benzer Konular