Ynt: Buğdaylar Çıkışta
Yılmaz Hocam,
dekara kaç ton hayvan gübresi atıyorsunuz?
Gübrelerin alındığı yerler sizin işletmeniz mi, Hayır ise tonu kaç TL?Gübrelerin yanmışlığını nasıl anlıyorsunuz?
Bir yılda ıslah ettiğiniz alan kaç dekar? Bu sene gübre saçtığınız yere ertesi sene tekrar saçıyor musunuz. Evet ise kaç dekara kaç ton
Allah kolaylık verir inşallah,
Soru bombardımanı oldu amma Billinçli çiftçi olma yolunda izindeyiz
Eski forum ismi: kadimdost
[/QUOTE]
author=sebazios link=topic=79161.msg1000474#msg1000474 date=1431291217]
Sağ olasın Lütfü. Allah cümlemize en iyisini nasip etsin.
Dostum aslında bildiğimiz hiç bir şey yok ve öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki. Her akşam 1-2 tane makale, yazı, araştırma okumadan uyumuyorum ama ona rağmen istisnasız her gün, daha önce duymadığım, ilginç ve yeni bilgiler çıkıyor insanın karşısına.
Örnek:
Aşağıdaki resimdeki tarlanın toprak kalınlığı 20-25 cm. Altı kum kayası. Her yıl kademe kademe besleme yaptık, tarla şu anki haline geldi. Sadece resmin üst kısmındaki 200m2 ' lik alana yetişemedik ve kaldı.
O 200m2 ' de şu an buğdayın boyu 1 karış. Başaklar 2-3 cm. Oysa yapılan masraf, işçilik, gübre,ilaç, tohum vs tamamen aynı. Sadece organik madde verilmedi ve sonuç bu. Hani talalarımız verimsiz diyordum ya. İşte bahssettiğim bu. Ilgilenmeyelim, alacağımız verim 150-200 kg ' ı geçmezdi ki tüm tarla böyle olacaktı.
Özetle oranik maddenin önemini biliyorduk. Ama toprakta geri kalan her şeyden neden daha önemli olduğunu açık bir şekilde bu yıl gömüş olduk. Ki bu yeni öğrenilenlerden sadece bir tanesi.
[/QUOTE]