Buğday'da Geniş Yaptaklı Ot ilaçları

Ynt: Buğday'da Geniş Yaptaklı Ot ilaçları

ydincbayram link=topic=79838.msg961707#msg961707 date=1422031235' Alıntı:
Piyasade seçenek çok en iyisi hangisi derseniz en ucuz ve etkili olanı derim.

http://b1302.hizliresim.com/16/m/k93ju.jpg

http://b1302.hizliresim.com/16/m/k93ju.jpg
Bu ikiliden çok memnun kaldım eğer piyasada varsa yine bunları kullanacağım.
[/quote

Lancelot Süperi öneririm mustangtan daha etkili ve uygun maliyetli

sckn link=topic=79838.msg959033#msg959033 date=1421517539' Alıntı:
Gramlik ilaclar kaliciligi en fazla olanlar ve etkisi yere gore degisebiliyor. Bizim burada yavsan otu buyuk problem yaratmaya basladi,gramliklari duymuyor bile arrat yada lintur kismen kontrol ediyor. Karacim icin bazen iki sefer atanlar var,otlar direnc kazanmaya basladi. Duruma gore ilac kullaniyoruz. Ama normal sartlarda mustang etkisi fazla kaliciligi az bir ilac, dar yapraklilar icin puskullucayir yoksa axial kafan rahat olsun dersen.
Mustang ile Axıal karıştırılabiliyormu?

R.çiftçi link=topic=79838.msg967692#msg967692 date=1423325920' Alıntı:
Mustang ile Axıal karıştırılabiliyormu?
Ben karıștırıp atmadım. Tanıdıgım bir kiși atmıştı, bir problem yaratmadı. Arayıp Dow agro dan teknik destek alabilirsiniz.

laren plus ot ilacı 40dekar 40tl dekara 1tl hem ucuz hemde cok icerigiri olan bi ilac koropic yaban yulafı 18tl

Arkadaşlar Mustang ile axial çok etkili bir ikili Değil,onun yerine axial lancolet daha iyi deneyimle sabittir.

Buğdayda geniş yapraklı ot ilaçı

Hayırlı günler :) buğdayda ot ilaçlarımızı bi ay önce attık geniş yapraklı ot ilaçımız bayinin tavsiyesi üzerine contour kulandık ki normalde arrat kulanırdık aradan 15 gün gecti tarlaları kontrol etik yabancı otların ölmediğini fark ettik ama birazdaha sabredelim belki ölürler diye ve yağmurlar başladı tarlaları kontrol edemedik ki etsekte ilaç atamazdık verhasıl bu gün tekrar tarlaları gezdik özelikle yabani hardal hiç ölmemiş desek yalan olmaz ve şimdi soruma gelince buğdaylar baya boylanmış tekrar ilaç atsak teker yerleri zaten kalkmaz bu kesin ama bi parça tarlamızda aşırı bi hardal var diğerlerinde pek cok diyil ama genede var sizce tekrar bi ilaç atmalımıyız az seyrek hardal olan parçalarada ve hangi ilaçı kulanmamı tavsiye edersiniz amin dediğimiz ilaçlar kesin cüzüm biliyorum ama oda buğdaylar bu evredeyken zarar vermez mi? Tekrar arrata mı yünelip arrat mı atsam yanlız hardallar baya büyümüş :) ne yapmam gerkiyor siz olsanız ne yaprdınız? teşekkürler :)

Ynt: Buğdayda geniş yapraklı ot ilaçı

Arslanlar 5070 link=topic=82852.msg986763#msg986763 date=1427453958' Alıntı:
Hayırlı günler :) buğdayda ot ilaçlarımızı bi ay önce attık geniş yapraklı ot ilaçımız bayinin tavsiyesi üzerine contour kulandık ki normalde arrat kulanırdık aradan 15 gün gecti tarlaları kontrol etik yabancı otların ölmediğini fark ettik ama birazdaha sabredelim belki ölürler diye ve yağmurlar başladı tarlaları kontrol edemedik ki etsekte ilaç atamazdık verhasıl bu gün tekrar tarlaları gezdik özelikle yabani hardal hiç ölmemiş desek yalan olmaz ve şimdi soruma gelince buğdaylar baya boylanmış tekrar ilaç atsak teker yerleri zaten kalkmaz bu kesin ama bi parça tarlamızda aşırı bi hardal var diğerlerinde pek cok diyil ama genede var sizce tekrar bi ilaç atmalımıyız az seyrek hardal olan parçalarada ve hangi ilaçı kulanmamı tavsiye edersiniz amin dediğimiz ilaçlar kesin cüzüm biliyorum ama oda buğdaylar bu evredeyken zarar vermez mi? Tekrar arrata mı yünelip arrat mı atsam yanlız hardallar baya büyümüş :) ne yapmam gerkiyor siz olsanız ne yaprdınız? teşekkürler :) arrat at kardesim ince lastik traktor varsa gir at ilerleyen zamanlarda yaprak gubreleme ve pas icin aynı izlerden gecersin arratun icine 21-21-21+me gubrelerden karistirirsan daha iyi olur bugdayi ilac etkilemez

Arslanlar 5070 link=topic=82852.msg986763#msg986763 date=1427453958' Alıntı:
Hayırlı günler :) buğdayda ot ilaçlarımızı bi ay önce attık geniş yapraklı ot ilaçımız bayinin tavsiyesi üzerine contour kulandık ki normalde arrat kulanırdık aradan 15 gün gecti tarlaları kontrol etik yabancı otların ölmediğini fark ettik ama birazdaha sabredelim belki ölürler diye ve yağmurlar başladı tarlaları kontrol edemedik ki etsekte ilaç atamazdık verhasıl bu gün tekrar tarlaları gezdik özelikle yabani hardal hiç ölmemiş desek yalan olmaz ve şimdi soruma gelince buğdaylar baya boylanmış tekrar ilaç atsak teker yerleri zaten kalkmaz bu kesin ama bi parça tarlamızda aşırı bi hardal var diğerlerinde pek cok diyil ama genede var sizce tekrar bi ilaç atmalımıyız az seyrek hardal olan parçalarada ve hangi ilaçı kulanmamı tavsiye edersiniz amin dediğimiz ilaçlar kesin cüzüm biliyorum ama oda buğdaylar bu evredeyken zarar vermez mi? Tekrar arrata mı yünelip arrat mı atsam yanlız hardallar baya büyümüş :) ne yapmam gerkiyor siz olsanız ne yaprdınız? teşekkürler :)
Senin Arrat yabani hardala baya iyi gelmiş :) Çok iyi geliştirmiş. İlk tavda tekrar gir topunu ilaçla, ama meşhur Arratla değil :) ekinler kın çıkarmadı. Elini çabuk tut.

Benim bildiklerim iki yıl üst üste aynı yere aynı ürüne aynı ilaç olursa pek etkili olmuyor ben burada da görmüştüm bu sorunu, özellikle hardalda

Bu açıdan münavebeli ekim önemli yada Farklı türden ilaç kullanmak gerek benim bildiklerim böyle.

ince lastik yok malesef kardeşim ama traktör ince lastikli cok geniş.lastik diyil :) arrat yaşlı hardallarda etki etmez diyolar ama bilmiyorum girmişken yaprak gübresini ila atıcam ama ilaçta daha kararım beli diyil kardeşim :) hayırlısı :)
sagalassos link=topic=82852.msg986789#msg986789 date=1427457352' Alıntı:
Senin Arrat yabani hardala baya iyi gelmiş :) Çok iyi geliştirmiş. İlk tavda tekrar gir topunu ilaçla, ama meşhur Arratla değil :) ekinler kın çıkarmadı. Elini çabuk tut.
arrat meşhur olmadı daha abi 2 yıl kulandık o iki yılda cok memnun kaldık acıkcası ama bu sene contour a yüneldik o hardalı baya geliştirmiş bu kesin :) peki abi arrat atmayalım da ne attalım amin mi hani tenekede satılanlar? Oda bu evrede buğdaya zarar vermez mi? :)
ismail_17 link=topic=82852.msg986791#msg986791 date=1427457462' Alıntı:
Benim bildiklerim iki yıl üst üste aynı yere aynı ürüne aynı ilaç olursa pek etkili olmuyor ben burada da görmüştüm bu sorunu, özellikle hardalda

Bu açıdan münavebeli ekim önemli yada Farklı türden ilaç kullanmak gerek benim bildiklerim böyle.
münavebe önemli evet ama bizde sadece buğday mercimek var arpada vardı ama artık pek ekilmiyor ondan üst üste baya buğday ektiğimiz oluyor :) teşekkürler abi :)

arrat gayet kaliteli bir ilaç keşke hiç değiştirmeseydin ben kullandım çok iyi hiç ot kalmadı.

Eski kulandiğimiz sulu herbisit kulanin tenekeleri 18 litre olan sâdece geniş yaprak ta herhangi bir ilaçla kariştirnayiniz

Trakkulup sayesinde ekinlerde gördüğümüz sararmanın Septoria tritici oldugunu öğrenmiş oldum, eşe dosttada uyarıda bulundum
Ot ilecı olarak ester ve glaster kulanacağım, bunun içine fungusit ilaçlarda karıştıra bilirmiyim ?

ArAnAnAdAm link=topic=79838.msg988866#msg988866 date=1427920271' Alıntı:
Trakkulup sayesinde ekinlerde gördüğümüz sararmanın Septoria tritici oldugunu öğrenmiş oldum, eşe dosttada uyarıda bulundum
Ot ilecı olarak ester ve glaster kulanacağım, bunun içine fungusit ilaçlarda karıştıra bilirmiyim ?

En net bilgiyi üretici firmalar verebilir ama genel olarak herbisit ve fungusitlerin karışması pek tasvip edilmiyor.

Arkadaşlar 20gün önce tarlaya mustang ve ralon süperi karıştırıp attım.Otların bayası ölmüş ama bu ot kalmış attığım ilacın bu ota faydası olmadı.Otun adı tavşan bıyığı diye geçiyor dar yapraklı bir ot.Kum tarlalarda daha çok var bu ottan.Çözümü nedir açana bilen varmı?

EuUCOBB.png