Ynt: Buğday ve Arpada Septoria Tritici Tehlikesi
Yanlış görmediysem ortdaki yapraklarda var. Bu o dönemdeki yaşanmış bir stresin göstergesi. Ben daha çok soğuk zararına benzettim.Bilindiği üzere gelişim devresi ilerledikçe soğuğa hassasiyet artıyor.
keykubat link=topic=82743.msg990417#msg990417 date=1428332242' Alıntı:
bunlarda benim bugdaylar konu başlığına uygun görünüyorlar dün yabancı ot ilacı attım ilaçla beraber biovin cinko2 uyguladım ayrıca biovinin içinde % 8 oranında potasyum var.1 ay kadar öncede dekara 7 kg AS 21 ve 10 kğ üreyi karıştırıp attım.Bizim buralarda bu hastalık bilnmez dolayısıylada ziraat mühendisler bu hastalık konusunda Trakya bölgesindeki mühendisler kadar deneyimleri yok.Bu gün buradaki buğday örneğini gösterdiğim ziraat mühendisi korkulacak bi durum yok şimdilik müdahale etmeye gerek yok bu önümüzdeki pazar tarlaları kontrol edelim hastalık ilerlerse ilaç yaparsın dedi.Bu arada bu konuyu açıp bizleri bilgilendiren azoxystrobin nicli arkadaşa ve sebazois yılmaz ' a başta olmak üzere bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim,yoksa buğdayda azot eksikliği var deyip yangına körükle gitmek misali verecektik azotu.
Yanlış görmediysem ortdaki yapraklarda var. Bu o dönemdeki yaşanmış bir stresin göstergesi. Ben daha çok soğuk zararına benzettim.Bilindiği üzere gelişim devresi ilerledikçe soğuğa hassasiyet artıyor.