Buğday ve Arpada Septoria Tritici Tehlikesi

Ynt: Buğday ve Arpada Septoria Tritici Tehlikesi

ErmanHoca link=topic=82743.msg986999#msg986999 date=1427534891' Alıntı:
ilaç İlaç dozu 130 ml olacak 15 dekar 2 litre input, yetkililere sorduk dediklerinizle karisabilir dediler, humik fulvik aslında fulvik oran % 42 organik madde % 55
İnput ' un dozu 100ml/da dır. Fazla kullanmanız artı değer kazandırmaz.Ayrıca humik+fulvik asitler toprağa etki eder, yapraga değil.Ki toprağa karıştırmak gerekir.Buğday çapası yapabilecek bir teknoloji gelişmedi diye biliyorum.
Yetkililer satmaya bakar.Günde 100 çiftçiyle muhattap oldukları için sizinle ayrıntılı olarak ilgilenemezler ve doğal olarak üstün körü karışır,atılabilir,yapılabilir derler.Yani çiftçinin suyuna giderler.
Karışım konusunda karar sizin.Düşünün, rakının içine su , şalgam, kola, meyve suyu karıştırıyorsunuz.Rakıdan tat alabilir misiniz?

konu önemli çoğunlukla trakya bölgesi hariç , bu kök boğaz ve mantari hastalıklar diğer bölgelerde gözardı ediliyor .. etmemek lazım .. ayrıca ben soda severim :)

ErmanHoca link=topic=82743.msg987009#msg987009 date=1427536275' Alıntı:
Alamam, şalgam yanında severim :)
Rakı+şalgam güzel olur.bir de üstüne su, kola, gazoz, soda karıştırırsanız hem rakıya, hem mideye yazık olur. :)

evet eğer leonardit menşeili hümik fülvikler topraktan çalışır.ama bitkisel olanları kullanabilirsin bence.bu durumumu yazdım ama maalesef dikkate alınmadı.geçen yıl kök boğaz ile 40 gr fetrilon combi 2 ve 100 gr basfoliar aktiv kullandım.içinde potasyum fosfit ve deniz yosunu var...3 gün sonra buğdayın rengi değişti şahite göre deneyin derim.

EMINELCIN link=topic=82743.msg987164#msg987164 date=1427566944' Alıntı:
evet eğer leonardit menşeili hümik fülvikler topraktan çalışır.ama bitkisel olanları kullanabilirsin bence.bu durumumu yazdım ama maalesef dikkate alınmadı.geçen yıl kök boğaz ile 40 gr fetrilon combi 2 ve 100 gr basfoliar aktiv kullandım.içinde potasyum fosfit ve deniz yosunu var...3 gün sonra buğdayın rengi değişti şahite göre deneyin derim.
Bende Leonardit Menşeili humik asit topraktan bitkisel menşeili fulvik yapraktan iş yapar dediler benim ki bitkisel menşeili % 3 humik % 42 oranda fulvik umarım faydali olur

1-) İnputta hafif doz aşımı (%10-15) kalıcılığı arttırabiliyor. 20 yerine 25 güne kadar arttırabiliyor etki süresini. (Bayer Trakya bölge sorumlusu beyandır)

2-) Erman Hocam tarla 18 dekar mı, 15 dekar mı bi karar vermen lazım :D

3-) Yine Erman hocam tarlaya (ilaç + gübre hepsi dahil) sadece 1 (bir) kez girme şansın olduğunu da belirtirsen, arkadaşlar ona göre ona göre öneride bulunur.

4-) Bitkilerde 'tat alma' duyusu yoktur. Daha da ötesi, bitkilerde sinir hücresi bulunmaz'. Son yıllarda yapılan araştırmalarda bazı şeyler gözlemlense de, şu anki bilgiler ışığında bilinen gerçek bu.

Yani siz ister 1 kilo baklava verin, ister aynı miktarda un, su yağ ve şeker, değişen birşey olmaz.

Ilaçlarda durum farklı olsa da besin maddelerinde durum böyledir.

Çünkü iyi bir toprakta 'bitki için gerekli tüm Temel maddeler (O,C,H) besin yardımcı besin maddleri (S,Mg,Ca) makro Elementler (N,P,K) mikro elementler (Mn,Zn,Fe,B,Zn,Mo,Cl,Na,Cu,Ni,Si,Co) toprakta yeter miktarda ve 'homojen şekilde' bulunması istenir.

İlaç karışımlarda mutlak etkileşim durumuna bakmak lazım. Ama besin maddelerinin karışımlarında sinerjiklik-antagonistik etkiler gözetildikten sonra herhangi bir tehlike bulunmaz. Tahliller doğrultusunda yapılacak besin karışımlarında olabilecek en kötü senaryo, veriklerimizden bazılarının az alınması yada alınmamasıdır anca.

sebazios link=topic=82743.msg987166#msg987166 date=1427567651' Alıntı:
1-) İnputta hafif doz aşımı (%10-15) kalıcılığı arttırabiliyor. 20 yerine 25 güne kadar arttırabiliyor etki süresini. (Bayer Trakya bölge sorumlusu beyandır)

3-) Yine Erman hocam tarlaya (ilaç + gübre hepsi dahil) sadece 1 (bir) kez girme şansın olduğunu da belirtirsen, arkadaşlar ona göre ona göre öneride bulunur.

4-) Bitkilerde 'tat alma' duyusu yoktur. Daha da ötesi, bitkilerde sinir hücresi bulunmaz'. Son yıllarda yapılan araştırmalarda bazı şeyler gözlemlense de, şu anki bilgiler ışığında bilinen gerçek bu.

Yani siz ister 1 kilo baklava verin, ister aynı miktarda un, su yağ ve şeker, değişen birşey olmaz.

Çünkü iyi bir toprakta 'bitki için gerekli tüm Temel maddeler (O,C,H) besin yardımcı besin maddleri (S,Mg,Ca) makro Elementler (N,P,K) mikro elementler (Mn,Zn,Fe,B,Zn,Mo,Cl,Na,Cu,Ni,Si,Co) toprakta yeter miktarda ve 'homojen şekilde' bulunması istenir.

İlaç karışımlarda mutlak etkileşim durumuna bakmak lazım. Ama besin maddelerinin karışımlarında sinerjiklik-antagonistik etkiler gözetildikten sonra herhangi bir tehlike bulunmaz. Tahliller doğrultusunda yapılacak besin karışımlarında olabilecek en kötü senaryo, veriklerimizden bazılarının az alınması yada

İlaç karışımlarda mutlak etkileşim durumuna bakmak lazım. Ama besin maddelerinin karışımlarında sinerjiklik-antagonistik etkiler gözetildikten sonra herhangi bir tehlike bulunmaz. Tahliller doğrultusunda yapılacak besin karışımlarında olabilecek en kötü senaryo, veriklerimizden bazılarının az alınması yada alınmamasıdır anca.
Yılmaz Dostum cepten konuyu baştan sona tek tek okudum 18 dekar mı yazdım diye ama yok yazmamışim yada ben göremiyorum :) buğday 15 dekar evet tek defada atmak lazım 2 kez girmek zor oluyor ama olmazsa olmazsa 2 defada gireriz

Konu, içerisinde bulunan faydalı bilgilere olan ulaşımın kolaylaşması amacı ile sabitlenmiştir.

Esterli ot ilacıyla fungisit karışım yapılıp bir seferde uygulana bilirmi ?

n

Sayin sebazios kardesim.nacizane firmacilarin icinde bulunan bir kardesin olarak fikir belirtmek isterim.Sadece input değil herhangi bir ilacda doz aşımı etki arttiramaz.ayni gubrelerde oldugu gibi.neden?uluslar arası şirketler denemelerini ornegin 20 ml ' den 800ml e kadar yaparlar ve %90 uzeri basari bulduklari dozajı bakanlıklar nezdinde piyasaya sürerler.aslında etiket üzerine yazdıkları dozaj %10-20 daha yüksektir(ticari anlamda kazanç için).eğer gerçekten doj aşımı bölge sorumlusu arkadaşın dediği gibi artı kazanç saglasaydi etikete fazlasıyla yazarlardı.bu tur konuşmaları sadece Bayer yetkilileri değil tüm firmacilar yapar.amaç daha fazla güven vermek ve kazanç demektir

input çok güzel bir ilaç ama bence de fazla dozaj etki süresini uzatmaz.mesela tocata için önerilen dozda en az 30 gün diyor etki süresi için.başka hiçbir ilaç için bu beyanı okumadım.ama ikisi de yaprak ve kök hastalıkları için çok iyi ama süre meselesinden ötürü ben tocata kullanacam.

EMINELCIN link=topic=82743.msg987252#msg987252 date=1427581177' Alıntı:
input çok güzel bir ilaç ama bence de fazla dozaj etki süresini uzatmaz.mesela tocata için önerilen dozda en az 30 gün diyor etki süresi için.başka hiçbir ilaç için bu beyanı okumadım.ama ikisi de yaprak ve kök hastalıkları için çok iyi ama süre meselesinden ötürü ben tocata kullanacam.
İnput un süresi belli değilmi.dahamı kısa..Birde 30 gün etki yeterlimi,Daha sonra paslara sıra geliyor..

azoxystrobin link=topic=82743.msg987176#msg987176 date=1427570565' Alıntı:
nSayin sebazios kardesim.nacizane firmacilarin icinde bulunan bir kardesin olarak fikir belirtmek isterim.Sadece input değil herhangi bir ilacda doz aşımı etki arttiramaz.ayni gubrelerde oldugu gibi.neden?uluslar arası şirketler denemelerini ornegin 20 ml ' den 800ml e kadar yaparlar ve %90 uzeri basari bulduklari dozajı bakanlıklar nezdinde piyasaya sürerler.aslında etiket üzerine yazdıkları dozaj %10-20 daha yüksektir(ticari anlamda kazanç için).eğer gerçekten doj aşımı bölge sorumlusu arkadaşın dediği gibi artı kazanç saglasaydi etikete fazlasıyla yazarlardı.bu tur konuşmaları sadece Bayer yetkilileri değil tüm firmacilar yapar.amaç daha fazla güven vermek ve kazanç demektir
sevgili arkadaşım senden tek ve net bir şey öğrenmek istiyorum cevabın içinde şimdiden teşekkür ederim.
buğdaylarıma
1- tocato + opera max.
2- input + opera max.
3- input + medison
4- düet ultra + düet ultra
bu şıklardan hangisini uygulamalıyım yada senin uygulama tavsiyeni bana yazarsan çok sevinirim artık son kararımı verip ilaçlarımı temin edicem. teşekküler.

ben etikette yazana göre konuşuyorum.bence kök için input ya da tocata ama pas için ve verime etki için opera max. tocata enaz 30 gün koruma süresi diyor.ama input 15-20 gün yazıyıo etikette.herkesin seçimi özgür.kim hangisini isterse.

EMINELCIN link=topic=82743.msg987320#msg987320 date=1427624997' Alıntı:
ben etikette yazana göre konuşuyorum.bence kök için input ya da tocata ama pas için ve verime etki için opera max. tocata enaz 30 gün koruma süresi diyor.ama input 15-20 gün yazıyıo etikette.herkesin seçimi özgür.kim hangisini isterse.

Emin 10 gün önce siteden bi arkadaş tocata attı. Şu an tarlayı septorya sarmış durumda.

Tocata kökboğaz için etkili olabilir. Doğurdur. Ama etkili olsa bile sadece kök boğaz için etkilidir. Septoryaya yada diğeri hastalıklara karşı kesinlikle yeterli bi ilaç değil. Şahsi fikrim.

ibrahim5959 link=topic=82743.msg987259#msg987259 date=1427583039' Alıntı:
sevgili arkadaşım senden tek ve net bir şey öğrenmek istiyorum cevabın içinde şimdiden teşekkür ederim.
buğdaylarıma
1- tocato + opera max.
2- input + opera max.
3- input + medison
4- düet ultra + düet ultra
bu şıklardan hangisini uygulamalıyım yada senin uygulama tavsiyeni bana yazarsan çok sevinirim artık son kararımı verip ilaçlarımı temin edicem. teşekküler.
Septoria,alternaria ve pas turevleri için en iyi etkiyi opera max+ opera max ve Madison+Madison çiftleşmelerinden alabilirsiniz

azoxystrobin link=topic=82743.msg987341#msg987341 date=1427630164' Alıntı:
Septoria,alternaria ve pas turevleri için en iyi etkiyi opera max+ opera max ve Madison+Madison çiftleşmelerinden alabilirsiniz
Kök Boğaz ve pas ilacı Uygulaması yapıcam
Anladığım kadarıyla en iyisi pas ilacı olarak opera max
Kök Boğaz ilacı olarak tocata mu input mu?

azoxystrobin link=topic=82743.msg987341#msg987341 date=1427630164' Alıntı:
azoxystrobin şana bir sorum olacak pas ilacı olarak strobin gurubu ilaçlardan verim ve hastalığa etki edecek olarak opera max ' mı yoksa amistor trio ' mu şu anda elimde almış olduğum amistor triolar var ama değiştirme şansımda var şuan ikilemdeyim sizlerin fikrinide öğrenmek isterim.

L.burgazlı link=topic=82743.msg987373#msg987373 date=1427639740' Alıntı:
azoxystrobin şana bir sorum olacak pas ilacı olarak strobin gurubu ilaçlardan verim ve hastalığa etki edecek olarak opera max ' mı yoksa amistor trio ' mu şu anda elimde almış olduğum amistor triolar var ama değiştirme şansımda var şuan ikilemdeyim sizlerin fikrinide öğrenmek isterim.
Amistar Trio, toplama ilaç.Etken maddeleri zayıf ve birlikten güç doğar fikri yaratmışlar.Ama bir epoxiconazole veya prothioconazole edemezler.Amistar Trio mu Opera Max mı dersen, kesinlikle Opera Max.