Geçen seneye kadar rüzgar tersten eserse devleti suçlayan bir kesim vardı. Kendi siteleri kurup bu forumdan ayrıldıklarını açıklayınca forumda seviye yükselir diye umutlanmıştık
Şimdide başka bir kesim ortaya çıktı, acaba diyorum buradan ayrılanlar farklı isimlerle tekrar foruma mı üye oldular demekten kendimi alamıyorum, sadece isimler farklı zihniyet aynı
Kayseri bölge için maliyet paylaşımı yapıyorum, bir kesim nedense aşırı derecede rahatsız oldu. Hayatları boyunca bu bölgeyi görmemiş, belkide duymadıkları bir bölge için yorum yapmaya çalışıyorlar
Her zaman şunu derim eğer bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursanız, insanlara verecek cevabınız olmaz cevabınız olmadığından dolayı ya işi dalgaya verirsiniz yada hakaretle kendinizi haklı çıkarmak için uğraşırsınız
600-700 kg verim alan Trakya yada Ege bölgesindeki bir kişinin maliyeti ile 200-250 kg verim alan İç Anadolu bölgesindeki bir kişinin birim maliyetinin aynı olamayacağını kavrayamayacak kadar dar zihniyetli olması gayet doğaldır
Hatta vede hatta Kayseri bölgesinde pas ilacını kullanılmadığı, sadece tek gübreleme yapıldığını genellikle merdane çekilmediğini bilmezler ama hala bilgi sahibi olduğunu iddia etmeye çalışırlar
Bu forumda Kayseri bölgesinde insanlar olmasına rağmen itiraz bunlardan değilde hayatlarında bölgeyi görmeyen trakyadaki, eskişehirdeki insanlardan gelmeside bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarının diğer kanıtıdır
Bizim bölgede sap karşılığı biçerdöverler ekinleri bedava biçerler, sadece yemek ücretini alırlar, hatta bazıları yemek ücretini dahi almazlar.
2015 yılında yemek ücretini vermeden 2016 yılında ise sadece yemek ücretini ödeyerek
1000 dönüm araziyi 500 TL yemek ve sap karşılığı biçtirdik, buda demek oluyorki dönüm biçme maliyeti 0,5 TL oluyor.
Eğer sap karşılığı değilde normal biçtirirseniz dönüm biçme maliyeti 8-10 TL dir.
Ama bunu araştırıp kendiside aynı yöntemi kullanarak para kazanacağına , klavye başında dalga geçerek eline bir şey geçtiğini zannedecek kadar dar düşünceli olduğunun farkında olamayacak kadarda zavallıdır
Bu maliyetlere birilerinin inanıp inanmamaları, bana bir değer katmaz yada değer düşürmez ama maliyeti yüksek olan insanlar için maliyetlerini düşürmek için bir fikirdir
10 Ağustos itibarı ile bizim bölgede ekinler biçilir merak eden varsa buyursun misafir edelim