BUĞDAY PRİM DESTEKLERİ ve ÇATAK Projesi destekleği

Yazdıklarınla kime ne faydan var senin ya uzatma diyorum kimsenin senin bu gereksiz bilgilerine ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum
Lütfen saygılı olalım. "Uzatma" vs. tarzında ifadeler ortamımıza çok uygun kelimeler değildir. Yazdıklarına katılmayabibilirsiniz ama size söylenmesini istemeyeceğiniz kelimeleri başkasına söylemeyiniz.

[MENTION=57777]kaynari[/MENTION] Hemşerim sana yakin sayılırım, Kayseriye gider geliriz.

Sap karşılığı biçtirdigin yerlerin maliyetine sapın değerini de eklemen gerekmezmi?

Hiç bir şartta sap tarlada bırakılmiyor, bi şekilde paraya çevriliyor.

Geçen seneye kadar rüzgar tersten eserse devleti suçlayan bir kesim vardı. Kendi siteleri kurup bu forumdan ayrıldıklarını açıklayınca forumda seviye yükselir diye umutlanmıştık
Şimdide başka bir kesim ortaya çıktı, acaba diyorum buradan ayrılanlar farklı isimlerle tekrar foruma mı üye oldular demekten kendimi alamıyorum, sadece isimler farklı zihniyet aynı

Kayseri bölge için maliyet paylaşımı yapıyorum, bir kesim nedense aşırı derecede rahatsız oldu. Hayatları boyunca bu bölgeyi görmemiş, belkide duymadıkları bir bölge için yorum yapmaya çalışıyorlar
Her zaman şunu derim eğer bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursanız, insanlara verecek cevabınız olmaz cevabınız olmadığından dolayı ya işi dalgaya verirsiniz yada hakaretle kendinizi haklı çıkarmak için uğraşırsınız

600-700 kg verim alan Trakya yada Ege bölgesindeki bir kişinin maliyeti ile 200-250 kg verim alan İç Anadolu bölgesindeki bir kişinin birim maliyetinin aynı olamayacağını kavrayamayacak kadar dar zihniyetli olması gayet doğaldır
Hatta vede hatta Kayseri bölgesinde pas ilacını kullanılmadığı, sadece tek gübreleme yapıldığını genellikle merdane çekilmediğini bilmezler ama hala bilgi sahibi olduğunu iddia etmeye çalışırlar

Bu forumda Kayseri bölgesinde insanlar olmasına rağmen itiraz bunlardan değilde hayatlarında bölgeyi görmeyen trakyadaki, eskişehirdeki insanlardan gelmeside bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarının diğer kanıtıdır

Bizim bölgede sap karşılığı biçerdöverler ekinleri bedava biçerler, sadece yemek ücretini alırlar, hatta bazıları yemek ücretini dahi almazlar.
2015 yılında yemek ücretini vermeden 2016 yılında ise sadece yemek ücretini ödeyerek
1000 dönüm araziyi 500 TL yemek ve sap karşılığı biçtirdik, buda demek oluyorki dönüm biçme maliyeti 0,5 TL oluyor.
Eğer sap karşılığı değilde normal biçtirirseniz dönüm biçme maliyeti 8-10 TL dir.

Ama bunu araştırıp kendiside aynı yöntemi kullanarak para kazanacağına , klavye başında dalga geçerek eline bir şey geçtiğini zannedecek kadar dar düşünceli olduğunun farkında olamayacak kadarda zavallıdır

Bu maliyetlere birilerinin inanıp inanmamaları, bana bir değer katmaz yada değer düşürmez ama maliyeti yüksek olan insanlar için maliyetlerini düşürmek için bir fikirdir

10 Ağustos itibarı ile bizim bölgede ekinler biçilir merak eden varsa buyursun misafir edelim

Beyefendi buradakilerin tamamı çiftçi ve çoğuda bilir maliyetinin ne olduğunu. Buraya gelipte gerçeklikten uzak üç beş hesap yapıp birde insanları suçlamak bizlere yakışmaz lütfen ortamı germeyin herkesin hesabı kendine.

Çanakkale
Biga
Tc no son rakkam 2
Bu gun cikmis dun sabah baktim yoktu
Konu dagildi buradan hangi iller cekmis takip ediyorduk
Isteriz ki devlete muhtac kalmayalim urettigimiz malin karsiligini alabilelim
Ama listeler cikiyor umutlaniyoruz
Bir suru evrak yaptiriyoruz
Benim bugday arpa verdigim tuccar ayni zamanda ezme iside yapiyor hayvanlar icin ezmelik ayirdigim malin faturalarini almadim dogru olmaz diye sadece sattigim parasini aldigim malin faturasini aldim isleme koydum
Allah herkese bol bereket ihsan etsin devletimize zeval vermesin

Aslında sorun Ne mazot nede Gübre fiyatları asıl problem
1- Verimin düşük olması
2- Ekilen miktarının az olması

Mazot 11,5 TL (3 LT)
Gübre 41,5 TL (15+15 Kg)
Tohum 25,5 TL (28 Kg)
İcar 19 TL
Bitki Besleme 2 TL
Biçme 0,5 TL
---------------------------------------------------------------
Toplam : 100 TL /Dönüm Maliyet (2016 Sezon için net rakamlar İçanadolu Kayseri bölgesi)

2016 TMO Buğday satış Net Rakam 0,815 TL/KG
100TL /0,815 = 123 KG Buğdaya tekabül eder, diğer bir değişle maliyetiniz dönüm başına 123 Kg buğday

Mazota %50 indirim gelirse cebinizde dönüm başına 5,75 TL para kalacak
Gübre Fiyatlarına %50 İndirim gelirse dönüm başına 21 TL kazancınız olacak
Toplam kazanç 26,5 TL olur
Buda yaklaşık olarak 26,5 TL/0,815 TL = 33 kg Buğday tekabül eder
İçanadolu bölgesinde 200-250 kg verim elde edildiği varsayılırsa verimimizi %15 arttırırsak
Mazot ve gübrede %50 indirim ile eşdeğer olur

Soru: Veriminizi %15 artırmak için çabalıyormusunuz? (Forumda paylaşılan haberlerin %90 geyik muhabbeti olduğuna göre bu sorunun cevabı hayır oluyor)
soru 2: Bunları yapmak yerine işin kolayına kaçıp devleti suçlamak daha mı zahmetsiz oluyor?

İşin özü : Eğer İçanadolu bölgesinde 200-250 Dönüm arazi ekiyorsanız ve tek geçim kaynağınız bu ise sizin geçinme şansınız yok

merhaba siz 123kg masraf yaptığınız tarladan ne kadar buğdAY biçiyorsunuz

Kayseri banada yakın akşam yazılanları okuduktan sonra heleki kira bedelinin 19 tl oldunu okuyunca kendi işlediğim tapulu yerlerin bi kısmını içara versem bizim içar şartlarında ve o parayla kayseriden içar bedeli 19 tl olan yerlerden 2 bin yada 3 bin dönüm (1000 m2 üzerinden) bana yer bulabilirmisin.

Kayseri banada yakın akşam yazılanları okuduktan sonra heleki kira bedelinin 19 tl oldunu okuyunca kendi işlediğim tapulu yerlerin bi kısmını içara versem bizim içar şartlarında ve o parayla kayseriden içar bedeli 19 tl olan yerlerden 2 bin yada 3 bin dönüm (1000 m2 üzerinden) bana yer bulabilirmisin.
Dediğin gibi bizdede en ucuz 100 tl yerine göre 300 e kadar var dönümü ben buğday ektigimiz yerlere 100 lira veriyorum 550 kg verim aldım geçen sene Kayseri'de tarlalar bedava nerdeyse içarı

Dediğin gibi bizdede en ucuz 100 tl yerine göre 300 e kadar var dönümü ben buğday ektigimiz yerlere 100 lira veriyorum 550 kg verim aldım geçen sene Kayseri'de tarlalar bedava nerdeyse içarı
Valla Cemal biladerim acılan konu sayfasıda baya bi amacından cıktı ama içar meselesi cok hesaplı olunca yazma gereyi duydum.
Neyse nsl olsa arkadaş davette etti nsp olurda zaman müsait olursa kayseri gidip gelmedigim yer değil gidip yerinde görüp içar yerede bakarım zamanı gelince.

[MENTION=57777]kaynari[/MENTION] Hemşerim sana yakin sayılırım, Kayseriye gider geliriz.

Sap karşılığı biçtirdigin yerlerin maliyetine sapın değerini de eklemen gerekmezmi?

Hiç bir şartta sap tarlada bırakılmiyor, bi şekilde paraya çevriliyor.

Sap karşılığı değilde saplar size kaldığı zaman biçme bedeli 2016 yılı için 8 TL idi ama saplar tarlada kaldığı zaman tarlaya sürerken sıkıntı oluyor bundan dolayıda çoğu tarlayı yakıyor. Biz buna engel olmak için sap karşılığı bedava biçtiriyoruz diğer türlü para etmiyor

Siz dönüme 550 kg verim alıp 100 TL icar veriyorsunuz belkide yılda iki mahsul alıyorsunuz bizde iki yılda bir ekip 200 kg verim alıyoruz
Buyurun değişelim tarlaları

Beyefendi buradakilerin tamamı çiftçi ve çoğuda bilir maliyetinin ne olduğunu. Buraya gelipte gerçeklikten uzak üç beş hesap yapıp birde insanları suçlamak bizlere yakışmaz lütfen ortamı germeyin herkesin hesabı kendine.

Pardon beyefendi kimi suçlamışım? Herkesin maliyeti kendine, ben başkasının maliyeti üzerinden yorum yapmadım benim maliyetlerim bölgesi belli, ili belli bu bölgede olan insanların değilde bölge ile alakası olmayan insanların neden benim maliyetlerimden bu kadar rahatsızlık duyuyor onuda anlaşım değilim
Gerçekten insanlar bir tuhaf oldu, bu paylaştığım rakamlar benim hedeflediğin rakam olsa ben bu maliyetleri yakalacağım derse birilerinin buna ihtiraz etmesini anlarımda, geçmiş tarihte yapılan vede kaydı tutulan bir rakamın başkasının ihtiraz etmesinin sebebini merak ediyorum

Siz dönüme 550 kg verim alıp 100 TL icar veriyorsunuz belkide yılda iki mahsul alıyorsunuz bizde iki yılda bir ekip 200 kg verim alıyoruz
Buyurun değişelim tarlaları
Ben yılda 1 ürün alıyorum ama hayvancılık yapanlar 2 yada 3 ürün çok rahat alınıyor
Kışın yulaf ekip yazın sebze ve son baharda karnibahar yine bıdaki sene arpa yada yulaf ekilebilir 2 ürün garanti alınır buğday arpa arkası silaj da oluyor

bence arkadaşa gereksizce fazla yüklenilmiş nasil yaparsan öyle olur
geçen bir ardaşla oturduk onun yaptığı işçiliği hesap yaptık geçen senenin

ayçiçek yerlerine goble çekimi 1 litre mazot
kurt balta ayak arkasında tırmık olan makine ekim 1litre
2 defa üst gübre ot ilacı dolaşma falan 2 litre mazot
nakliye 1 litre mazot
toplam 5litre 20tl
togum kendi buğdayı 20kg 20tl
20kg üre 20 tl
20kg 26nitrat 14 tl
taban gübresi kullanılmamiştır
biçim 18 tl
ot ilacı hammer 10wp 0.50kurüş
bizim burada icar 50tl

toplam 142.50tl
pas süne kokboğaz bit herhangi bir yaprak gubresi kullanınmamıştır
rumeli cinsi buğday ortalama 400kg buğday biçilmiş tmo ya 926kurüştan teslim etmiş 50 kuruş desteği alınmiştır

not: bizim burda sap para etmiyor

unutugumuz bir gider varmı ?

ayrıca benim yaptığım işçilik dekar başi 200tl buluyor ben ort 450kg biçtim 903kurüştan sattım ben zarardayım

Ankara da ben arpa ekiyorum kuruya dekardan 250 300 kg alıyorum dekar masrafim 100 tl civarı sürümden hasat a.Her yerde sap para yapmıyor ben şahsen biri yapsada tarla temizleme diye bakıyorum. Her hesap kitap her kese her keseye uymuyor.Desteklerinizi doğru yerde harcamanın tadini çıkarın...

Huzur bozan giden bi ekip vardı giden bi ekip vardı diyenler, bi yorumla ne konu bıraktı ne konunun amacını bıraktı..
Başlığa bak edilen yapılan yorumlara bak , gidenler iyiki gitmiş yaw baktım da seviye atlamışız ....

Ayrıca ben bilmem üç yıl burdayım beş yıl buradayım diyenler iyi bilsin 7 8 yıla yakındır gerek işlerden giremeyip şifre unutmasindan gerek başka nedenlerden başka nicklerle 7 8 yıla yakın burdayım, buradayım mustafa iyi bilir... bu güne kadar tek bi kişiyle ne siyaset yüzünden ne başka bi sorun yüzünden tartışmam kavga etmem gönül bozmam yoktur , faydalı bulduğum bi yorumu bilgiyi tecrübeyi not alır gerekirse deneyip uygularım okadar başka da hiç bişey umrumda olmaz ki olmayacak da ...

Fazla afilli konuşmayı becermem ama bildiğim bişey var delikanlı adam giden kimsenin kendini savunmayı bile secmeyen ( ki isteseler çok iyi yaparlar bunu ) kişilerin arkasından konuşmaz huzur bozucular vs. Vs. Demez

Hele hele o kişiler memleketin her kesiminden sayısız insanlara faydası yararı olan kişiler ise..

Huzur bozan giden bi ekip vardı giden bi ekip vardı diyenler, bi yorumla ne konu bıraktı ne konunun amacını bıraktı..
Başlığa bak edilen yapılan yorumlara bak , gidenler iyiki gitmiş yaw baktım da seviye atlamışız ....

Ayrıca ben bilmem üç yıl burdayım beş yıl buradayım diyenler iyi bilsin 7 8 yıla yakındır gerek işlerden giremeyip şifre unutmasindan gerek başka nedenlerden başka nicklerle 7 8 yıla yakın burdayım, buradayım mustafa iyi bilir... bu güne kadar tek bi kişiyle ne siyaset yüzünden ne başka bi sorun yüzünden tartışmam kavga etmem gönül bozmam yoktur , faydalı bulduğum bi yorumu bilgiyi tecrübeyi not alır gerekirse deneyip uygularım okadar başka da hiç bişey umrumda olmaz ki olmayacak da ...

Fazla afilli konuşmayı becermem ama bildiğim bişey var delikanlı adam giden kimsenin kendini savunmayı bile secmeyen ( ki isteseler çok iyi yaparlar bunu ) kişilerin arkasından konuşmaz huzur bozucular vs. Vs. Demez

Hele hele o kişiler memleketin her kesiminden sayısız insanlara faydası yararı olan kişiler ise..

Sen kime kızdın :)