BUĞDAY PRİM DESTEKLERİ ve ÇATAK Projesi destekleği

[MENTION=47315]erdal_btn[/MENTION] Abi biz bu sporu yapamıyoz heralde [emoji848][emoji38]
baksana adamin memlekette mazot ucuz, az yakıt harcıyo gübreyi az atiyo gubreye gore iyi verim aliyo, bitkisini besliyo üstelik, simit parasının yarısına (simit bile 1 tl oldu) ekin biçiyo ne iyi ya valla [emoji23][emoji23][emoji23]
3 litre mazot ile hem sürüyor hem toprağı hazırlıyor hem ekiyor hem merdane çekiyor hem birinci ikinci üçüncü gübreyi hemde ot ilaci pas ilacı süne ilacı atıyor😀 hocam o ülke nerede bizede soylede bizde oraya göcelim

3 litre mazot ile hem sürüyor hem toprağı hazırlıyor hem ekiyor hem merdane çekiyor hem birinci ikinci üçüncü gübreyi hemde ot ilaci pas ilacı süne ilacı atıyor[emoji3] hocam o ülke nerede bizede soylede bizde oraya göcelim

Hadi 3. Gubreleme yok, 1 kez ilaclama iç anadolunun %90 i bu sekil yeni yeni pas ilaci atilmaya baslaniyo buralarda modasi daha yeni geliyo [emoji23]
Denklem çok guzel kurulmuş sagdakiler az soldakiler fazla bide görünmeyen masraflar var saymiyorum onlari [emoji1]

Cahil olup Bilgili gözükmektense
Bilgili olup cahil gözükmeyi tercih ederim

Boş boş konuşup insanları polemiğe çekme sen ya sen 3 litre mazotla Trakya da tarlayı zor sürersin kime hikaye anlatıyorsun buradaki insanlar emekçi insanlar hakettiğini kazanamayan insanlar bu arada devlet destegını almak zorunda da değilsin hesapta bırak hazineye kalabilir kağıt üstünde hesapla olmaz bu işler devletimiz olmaSa çiftçilik tamamen biter

Geçen seneye kadar rüzgar tersten eserse devleti suçlayan bir kesim vardı. Kendi siteleri kurup bu forumdan ayrıldıklarını açıklayınca forumda seviye yükselir diye umutlanmıştık
Şimdide başka bir kesim ortaya çıktı, acaba diyorum buradan ayrılanlar farklı isimlerle tekrar foruma mı üye oldular demekten kendimi alamıyorum, sadece isimler farklı zihniyet aynı

Kayseri bölge için maliyet paylaşımı yapıyorum, bir kesim nedense aşırı derecede rahatsız oldu. Hayatları boyunca bu bölgeyi görmemiş, belkide duymadıkları bir bölge için yorum yapmaya çalışıyorlar
Her zaman şunu derim eğer bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursanız, insanlara verecek cevabınız olmaz cevabınız olmadığından dolayı ya işi dalgaya verirsiniz yada hakaretle kendinizi haklı çıkarmak için uğraşırsınız

600-700 kg verim alan Trakya yada Ege bölgesindeki bir kişinin maliyeti ile 200-250 kg verim alan İç Anadolu bölgesindeki bir kişinin birim maliyetinin aynı olamayacağını kavrayamayacak kadar dar zihniyetli olması gayet doğaldır
Hatta vede hatta Kayseri bölgesinde pas ilacını kullanılmadığı, sadece tek gübreleme yapıldığını genellikle merdane çekilmediğini bilmezler ama hala bilgi sahibi olduğunu iddia etmeye çalışırlar

Bu forumda Kayseri bölgesinde insanlar olmasına rağmen itiraz bunlardan değilde hayatlarında bölgeyi görmeyen trakyadaki, eskişehirdeki insanlardan gelmeside bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarının diğer kanıtıdır

Bizim bölgede sap karşılığı biçerdöverler ekinleri bedava biçerler, sadece yemek ücretini alırlar, hatta bazıları yemek ücretini dahi almazlar.
2015 yılında yemek ücretini vermeden 2016 yılında ise sadece yemek ücretini ödeyerek
1000 dönüm araziyi 500 TL yemek ve sap karşılığı biçtirdik, buda demek oluyorki dönüm biçme maliyeti 0,5 TL oluyor.
Eğer sap karşılığı değilde normal biçtirirseniz dönüm biçme maliyeti 8-10 TL dir.

Ama bunu araştırıp kendiside aynı yöntemi kullanarak para kazanacağına , klavye başında dalga geçerek eline bir şey geçtiğini zannedecek kadar dar düşünceli olduğunun farkında olamayacak kadarda zavallıdır

Bu maliyetlere birilerinin inanıp inanmamaları, bana bir değer katmaz yada değer düşürmez ama maliyeti yüksek olan insanlar için maliyetlerini düşürmek için bir fikirdir

10 Ağustos itibarı ile bizim bölgede ekinler biçilir merak eden varsa buyursun misafir edelim

Boş boş konuşup insanları polemiğe çekme sen ya sen 3 litre mazotla Trakya da tarlayı zor sürersin kime hikaye anlatıyorsun buradaki insanlar emekçi insanlar hakettiğini kazanamayan insanlar bu arada devlet destegını almak zorunda da değilsin hesapta bırak hazineye kalabilir kağıt üstünde hesapla olmaz bu işler devletimiz olmaSa çiftçilik tamamen biter

Terbiyesizlik etme, önce yazılanı anla ondan sonra edebinle yaz
Kimse trakya bölgesi için diye bir cümle kullanmadı. Daha hangi bölge olduğunu bilmeden yorum yapıyorsun

Son düzenleme:
Ne dyon sen ya yazdıklarımda terbiyesizce olan ne ? Ayrıca ben haddimi biliyorum bence sen haddini aşma kardesım
Şu forumda 3 yıldır yorum yapıyorum fikrine katılmadığım çok kişi oldu ama hiçbir zaman boş boş konuşma diye bir cümle kurmadım
Bu maliyetler senin mantığına uymuyor olabilir, bu forumda kayseri bölgesindende insanlar var onlara danışırsın benim paylaştığım maliyetlere hala inanmıyorsam benim yalan söylediğimi ispatlamak istiyorsan ricada bulunursun bende sizi davet ederim eğer bu maliyetler doğru değilse, çıkarsın bu forumda ben gittim gördüm yalan söylüyor dersin , dediğim rakamlar doğru çıkarsa kusura bakma bizim bölgeye göre bu rakamlar çok düşük dersin olur biter ama hayatında görmediğin bir bölge için tanımadığın bir insana hemde yaşça senden büyük bir insana boş boş konuşmak demek bana göre terbiyesizliktir

Şu forumda 3 yıldır yorum yapıyorum fikrine katılmadığım çok kişi oldu ama hiçbir zaman boş boş konuşma diye bir cümle kurmadım
Bu maliyetler senin mantığına uymuyor olabilir, bu forumda kayseri bölgesindende insanlar var onlara danışırsın benim paylaştığım maliyetlere hala inanmıyorsam benim yalan söylediğimi ispatlamak istiyorsan ricada bulunursun bende sizi davet ederim eğer bu maliyetler doğru değilse, çıkarsın bu forumda ben gittim gördüm yalan söylüyor dersin , dediğim rakamlar doğru çıkarsa kusura bakma bizim bölgeye göre bu rakamlar çok düşük dersin olur biter ama hayatında görmediğin bir bölge için tanımadığın bir insana hemde yaşça senden büyük bir insana boş boş konuşmak demek bana göre terbiyesizliktir

Nese mübarek cuma gecesi uzatmıycam benle muhatap olma hadi kal selametle

Lütfen sakin olalım, birbirimize karşı saygılı olalım.

Herkes burada birşeyler öğrenmek için bulunuyor. Herkesin buraya kattığı bir değer, bir bilgi var. Ve bu bilgiler emin olun parayla elde edilecek cinsten değil. O yüzden en sevmediğimiz, düşünce yapımızın uymadığı insana bile saygısızlık etmeyelim ki birşeyler öğrenelim.

Sağduyulu olmaya davet ediyorum herkesi. Tartışmanın devam etmemesi ve bilgi paylaşımına dönüşmesi dileğiyle.

Nedense birileri ısrarla bu forumda bilgi için değil sorun çıkarmak için bulunuyorlar
Daha önceden bir ekip vardı, sürekli dertleri kavga gürültü idi, onlar gitti yerlerine başkaları geldi
Memleketleri,aynı zihniyetleri aynı,yöntem aynı sadece isimler farklı vede tesadüfe bakın ki onlar gittikten belirli bir süre sonra bunlar ortaya çıkmaya başladılar, acaba gidenler forumda sıkıntı yaratmak için farklı bir isimle geri mi geldiler diye düşünmeden edemiyorum
Ortada bir iddia yok bir dayatma yok sadece geçmiş 3 dönemin maliyetleri belki birilerine katkı yapar diye paylaşıldı, ama işe bakınki çoğuda yazılanı okumadan yorum yapmaya başladılar, olmayan bölgeler eklendi olmayan maliyetler işin içine dahil edildi.
Sanki bu ülkede ortalama ideal maliyet nedir diye bir tartışma varda herkes ona göre yorum yapmaya başladı
Benim niyetim belki birilerine bir katkı sağlarım diye paylaşım yaptım, bu maliyetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak yerine birileri ısrarla karşı tarafı karalama derdine düştüler bu tür insanlara açıkça söylüyorum Tekirdağın, yada eskişehir bir köyündeki kapısının önündeki 2 hayvanı güdemeyen birisi kalmış benim hakkımda olumsuz yorum yapması umurumda bile değil
Herkes yaptığı yorumla karakterini yansıtır

Nedense birileri ısrarla bu forumda bilgi için değil sorun çıkarmak için bulunuyorlar
Daha önceden bir ekip vardı, sürekli dertleri kavga gürültü idi, onlar gitti yerlerine başkaları geldi
Memleketleri,aynı zihniyetleri aynı,yöntem aynı sadece isimler farklı vede tesadüfe bakın ki onlar gittikten belirli bir süre sonra bunlar ortaya çıkmaya başladılar, acaba gidenler forumda sıkıntı yaratmak için farklı bir isimle geri mi geldiler diye düşünmeden edemiyorum
Ortada bir iddia yok bir dayatma yok sadece geçmiş 3 dönemin maliyetleri belki birilerine katkı yapar diye paylaşıldı, ama işe bakınki çoğuda yazılanı okumadan yorum yapmaya başladılar, olmayan bölgeler eklendi olmayan maliyetler işin içine dahil edildi.
Sanki bu ülkede ortalama ideal maliyet nedir diye bir tartışma varda herkes ona göre yorum yapmaya başladı
Benim niyetim belki birilerine bir katkı sağlarım diye paylaşım yaptım, bu maliyetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak yerine birileri ısrarla karşı tarafı karalama derdine düştüler bu tür insanlara açıkça söylüyorum Tekirdağın, yada eskişehir bir köyündeki kapısının önündeki 2 hayvanı güdemeyen birisi kalmış benim hakkımda olumsuz yorum yapması umurumda bile değil
Herkes yaptığı yorumla karakterini yansıtır

Yazdıklarınla kime ne faydan var senin ya uzatma diyorum kimsenin senin bu gereksiz bilgilerine ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum