Buğday Fiyatları ne oluyor böyle?

Ynt: Buğday Fiyatları ne oluyor böyle?

DONAT_01 link=topic=47474.msg481825#msg481825 date=1323024985' Alıntı:
Abi ben bu mantığı anlamıyorum ithal et etme demiyoruz gerektiği yerler oluyor.Ama Türk çiftisinin elinde mahsül patlıyorsa bu ithalatın ne anlamı kalıyor.. Eğer fiyatların dibe vurmasının sebebi ithalat ise benim düşüncem bu..
limanlar buğday gemisi dolu, harmanda ayçiçek 1.20 tl idi 90 kr a kadar düştü şuan ithalattan dolayı 1.1 tl lerde,
kurbanda tırlala koç, gemilerle limuzin cinsi dana geldi Türk çiftçisinin kurbanlıkları elinde kaldı
bütün bu olanlara rahmen 11 yıldır tek başına ikdar her 5 yılda oylarını arttırmaya devam ediyor.
neden:çiftçi ne kadar oy veriyor bilemem ama 6 yıldır ekmeği,yağı,unu,eti,makarnayı ve sayamadığım birçok
gıda ürününü aynı fiyata alanlar oy vermekte haklı, onlar mazotun, gübrenin, tohumun, ilacın 6 yılda
nekadar zamlandığının, kaçtane fabrikanın kapandığının hesabını yapmıyorlar...

bartu link=topic=47474.msg481849#msg481849 date=1323026065' Alıntı:
limanlar buğday gemisi dolu, harmanda ayçiçek 1.20 tl idi 90 kr a kadar düştü şuan ithalattan dolayı 1.1 tl lerde,
kurbanda tırlala koç, gemilerle limuzin cinsi dana geldi Türk çiftçisinin kurbanlıkları elinde kaldı
bütün bu olanlara rahmen 11 yıldır tek başına ikdar her 5 yılda oylarını arttırmaya devam ediyor.
neden:çiftçi ne kadar oy veriyor bilemem ama 6 yıldır ekmeği,yağı,unu,eti,makarnayı ve sayamadığım birçok
gıda ürününü aynı fiyata alanlar oy vermekte haklı, onlar mazotun, gübrenin, tohumun, ilacın 6 yılda
En UYGUN FIKRA BU OLUR SANIRIM ABİ
Eşek..İnek..Katır...
Eşek..İnek..Katır...
Eşek, inek, katır dört yıl sonra aynı yerde buluşma sözü verip ikballerini aramak üzere yola çıktılar.

Dört yıl sonra buluştular...

İnek ile katır perişandı...

Birbirlerine, 'Bu insanlar üzerimize yük doldurup, sopalarla döve döve canımı çıkarttılar... Zincirlere vurdular, demirlere bağladılar... Üzerimize o bindi, o indi, öbürü bindi... Belim çöktü, kendimi zor kurtardım...' diye yakındılar.

Uzaktan eşek gözüktü...

Çok mutluydu...

Semizdi, gülüp oynuyordu, inek ile katır şaşkın, sordular:

'Nasıl oldu bu?..'

Eşek anlattı:

'Bir memlekete gittim, birisi bağırınca herkes onu alkışlıyordu... Ben daha yüksek sesle anırınca beni alkışladılar... Duyan yanıma koştu, duyan koştu... Onlar arkamda toplandıkça ben daha çok bağırdım...'

'Sonra?..'

'Sonra beni başkan seçtiler...'

'Eşeği başkan mı seçtiler?..'

'Evet...Ben anırdıkça onlar ’Memleket seninle gurur duyuyor’ diye alkışladılar... Yedim, içtim ve bağırdım...'

'Pekiiii... Senin eşek olduğunu anlamadılar mı?...'

Eşek:

'Yarısı anladı... Ama anlayan yarısı, anlamayanlara anlatıncaya kadar, iş işten geçmişti...'

bartu link=topic=47474.msg481849#msg481849 date=1323026065' Alıntı:
Öyleyse bize(Çiftçiye) yazık gerçekten(konuyu dağıtmamak için siyaset hakkında yorum yapmıyorum) şu gün itibarıyla yeminle 40 bin tl zararımız var :( fiyat sezondan 10 krş aşağı şuan 50 krş..70 krş olsaydı 40 bin karımız vardı oldu zarar 80 bin duva*-*0 ( geçen sene bu zamanlar 15 krş falan fazlaymış sezona göre )Yine de buna şükür hayırlısı olsun..

DONAT_01 link=topic=47474.msg481857#msg481857 date=1323026376' Alıntı:
Öyleyse bize(Çiftçiye) yazık gerçekten(konuyu dağıtmamak için siyaset hakkında yorum yapmıyorum) şu gün itibarıyla yeminle 40 bin tl zararımız var :( fiyat sezondan 10 krş aşağı şuan 50 krş..70 krş olsaydı 40 bin karımız vardı oldu zarar 80 bin duva*-*0 ( geçen sene bu zamanlar 15 krş falan fazlaymış sezona göre )Yine de buna şükür hayırlısı olsun..
bu hesap yetiştirdiğin ürünün farkının zararı. geçen yılki mazot ve gübre farkınında hesabını yap.

ufuk arkadaşım ben de babaeskiliyim. dediğin gibi piyasa 520 530 civarı. zaten fiyatı bırak alıcı da yok. biz sezonda 570-580 den vermiştik peşin ödeme. iyi ki de vermişiz. aldık parayıda kullandık çok şükür. piyasa zor çıkar diye tahmin ediyorum.

Aynen öyle getirmezseniz daha memnun kalıyorlar , bu sene en karlısı sezonda satmakmış , ama seneyi bilemiyorsun işte , heryıl farklı piyasa oluyor , geleceği görme gücümüzde yok maalesef :)

Salı akşamı yağmur geliyor. Hayırlı yağmur yağsın diyelim. Ama geçen seneye göre buğdaylar epeyce geri durumda , bu senenin gidişatına göre dezavantajda olabilir , avantajda olabilir , bilemiyoruz kısmet artık.

buğday fiyatlarını duydum hayretler içerisindeyim biz arpayla uğraştığımız için pek haberim yok geçen hafta arpanın hepsini sattık 600 liraya buğday arpadan aşağı düşmüş gübre zaten iyice zamlandı daha güzlük gübrelerin borcunu yeni ödedik ama yazlık nitrat olmuş 40-45 lira çalış sat götür gübreciyle mazota ver yetmediği gibi çiftçiyi bu hale getirenlerde alkışlanıyor zorumuza gidiyor ama müstehak bu millete ne kadar kazık sokulursa o kadar hoşlarına gidiyor aferin devam edin gözünüzü açsanız iyi olacak açmazsanız kendinizi bir borç batağında bulabilirsiniz bu uyarı önemli bence bu mesajdan sonra üç beş tane dalkavuk aman sen ne yaptın siyasete girdin ne ayıp diye ya bu mesajı silerler yada uyarırlar ama olsun sözüm o dalkavuklara da geçerlidir bunu da belirtmek isterim

Tarım Genel / ' ' BUĞDAYINIZI HEMEN SATMAYIN ' ' UYARISI
« Gönderen: Ağır Abi 12 Temmuz 2011, 11:08:48 »

POLATLI ZİRAAT ODASI BAŞKANI KÖSEOĞLU: ' ' BU SENE DÜNYA BUĞDAY ÜRETİMİNİN 644 MİLYON TON OLACAĞI BEKLENİYOR. BU DURUMDA YAKLAŞIK 14 MİLYON TON BUĞDAY ÜRETİM AÇIĞI, BUĞDAY FİYATLARINI YÜKSELTECEKTİR. BUĞDAY ÜRETİCİLERİ, BUĞDAYLARINI SATMADA ACELE ETMESİN ' '

POLATLI (A.A) - Polatlı Ziraat Odası (PZO) Başkanı Zekai Köseoğlu, buğday üreticilerinin buğdaylarını satmada acele etmemelerini isteyerek, ' ' Buğday 2 ay sonra en az 20 kuruş daha fazla fiyata satılır ' ' dedi.

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, yaptığı açıklamada, buğday hasat mevsiminde arz fazlalığından kaynaklanan fiyat düşüklüğü olduğunu anımsatarak, ' ' Üreticilerimiz buğdaylarını satmakta acele etmesin, biraz bekletsinler. Bugünlerde buğdayın kilogramı 50?70 kuruş aralığında değişiyor. Hasat mevsimini sonrasında kilogram başına en az 20 kuruş daha fazlaya satılır. Yani buğday, bugün borsada 70 kuruşa alıcı buluyorsa, 2 ay sonra 90 kuruşa ya da 1 liraya alıcı bulacaktır ' ' diye konuştu.

Dünya buğday üretim açığının 14 milyon ton olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Köseoğlu, ' ' Ülkemizde ise yıllık 16,5 milyon ton buğdaya ihtiyaç varken 21 milyon ton civarında üretim gerçekleşmektedir. Böyle bir fiyat artışı bundan önce 1988 yılında gerçekleşmişti ' ' dedi.
Dünyanın buğday tüketiminin ise 658 milyon ton olduğuna dikkati çeken Köseoğlu, şunları kaydetti:
' ' Bu sene dünya buğday üretiminin 644 milyon ton olacağı bekleniyor. Bu durumda yaklaşık 14 milyon ton buğday üretim açığı, buğday fiyatlarını yükseltecektir. Bu nedenle buğday üreticileri, buğdaylarını satmada acele etmesin, sadece borçlarını karşılayacak kadar buğday satışı yapsınlar. ' '
Dünyada iki yıldır verim düşüşü olurken Türkiye ' de yağış artışından kaynaklanan verim artışı olduğunu ifade eden Köseoğlu, ' ' Türkiye buğdayı içerisinde önemli bir yeri olan Polatlı buğdayı, Türkiye un üreticilerinin ürünlerinin kalitesini artırmak için önemlidir ' ' şeklinde konuştu.

bu adam açaba bize iyilik mi yaptı kötülük mü?

yanlız adam link=topic=47474.msg482913#msg482913 date=1323173226' Alıntı:
Tarım Genel / ' ' BUĞDAYINIZI HEMEN SATMAYIN ' ' UYARISI
« Gönderen: Ağır Abi 12 Temmuz 2011, 11:08:48 »

POLATLI ZİRAAT ODASI BAŞKANI KÖSEOĞLU: ' ' BU SENE DÜNYA BUĞDAY ÜRETİMİNİN 644 MİLYON TON OLACAĞI BEKLENİYOR. BU DURUMDA YAKLAŞIK 14 MİLYON TON BUĞDAY ÜRETİM AÇIĞI, BUĞDAY FİYATLARINI YÜKSELTECEKTİR. BUĞDAY ÜRETİCİLERİ, BUĞDAYLARINI SATMADA ACELE ETMESİN ' '

POLATLI (A.A) - Polatlı Ziraat Odası (PZO) Başkanı Zekai Köseoğlu, buğday üreticilerinin buğdaylarını satmada acele etmemelerini isteyerek, ' ' Buğday 2 ay sonra en az 20 kuruş daha fazla fiyata satılır ' ' dedi.

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, yaptığı açıklamada, buğday hasat mevsiminde arz fazlalığından kaynaklanan fiyat düşüklüğü olduğunu anımsatarak, ' ' Üreticilerimiz buğdaylarını satmakta acele etmesin, biraz bekletsinler. Bugünlerde buğdayın kilogramı 50?70 kuruş aralığında değişiyor. Hasat mevsimini sonrasında kilogram başına en az 20 kuruş daha fazlaya satılır. Yani buğday, bugün borsada 70 kuruşa alıcı buluyorsa, 2 ay sonra 90 kuruşa ya da 1 liraya alıcı bulacaktır ' ' diye konuştu.

Dünya buğday üretim açığının 14 milyon ton olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Köseoğlu, ' ' Ülkemizde ise yıllık 16,5 milyon ton buğdaya ihtiyaç varken 21 milyon ton civarında üretim gerçekleşmektedir. Böyle bir fiyat artışı bundan önce 1988 yılında gerçekleşmişti ' ' dedi.
Dünyanın buğday tüketiminin ise 658 milyon ton olduğuna dikkati çeken Köseoğlu, şunları kaydetti:
' ' Bu sene dünya buğday üretiminin 644 milyon ton olacağı bekleniyor. Bu durumda yaklaşık 14 milyon ton buğday üretim açığı, buğday fiyatlarını yükseltecektir. Bu nedenle buğday üreticileri, buğdaylarını satmada acele etmesin, sadece borçlarını karşılayacak kadar buğday satışı yapsınlar. ' '
Dünyada iki yıldır verim düşüşü olurken Türkiye ' de yağış artışından kaynaklanan verim artışı olduğunu ifade eden Köseoğlu, ' ' Türkiye buğdayı içerisinde önemli bir yeri olan Polatlı buğdayı, Türkiye un üreticilerinin ürünlerinin kalitesini artırmak için önemlidir ' ' şeklinde konuştu.

bu adam açaba bize iyilik mi yaptı kötülük mü?

Kötü bir tahmin yaptığı kesin :))