Bende duydum öyle birşeyler ama bana pek inandırıcı gelmedi.Kullanıpta memnun kalan çok kişi gördüm.Birazda işin içinde olmak lazım deneyen olmak lazım galiba.Ayrıca potasyum humatın sprey drying,nitrik asitle çökeltme gibi birkaç üretim yöntemi var sanırsam.O yüzden çiftçinin deneyip görmesi bence en garantili olur.Yapılan birkaç araştırma olumlu yönde etkisi olduğunu söylüyor.
Merhaba,
Khumat yapımı için kullanılan yöntem kömür tozunun çözeltisinin çeşitli yükseltgen maddelerle xanthohumik asit denen daha küçük molekül ağırlıklı yapılara dönüştürülmesi yöntemidir. Bunlara low humic acid yani hafif humik asitler denir. Suda çözünürlükleri ağır humik asite göre kolaydır.
etkisiz degillerdir.ancak ağır humik asit dediğimiz herhangi bir yükseltgenmeye uğramamış sadece leonarditten elde edilen humik asitle topraktaki etkisi farklıdır. Lowhumik asitler topraklardaki ağır metalleri tutamazken ağır humik asitler tutabilirler.Bununla birlikte spray drying yöntemi 200-300 derece sıcaklık kullanılan bir yöntemdir.Sonucta sıcaklık artışı mevcuttur.Nitrikasitle çöktürme değilde nitrik asitle yukarıda da dediğim gibi yükseltgenme yapılmaktadır. Yani yine hafif humik asitler elde edilmektedir. Ardından yine spray drying kullanılmaktadır. Sonuç etkisiz değiller . Fulvik asitle kıyaslarsanız toprakta fulvik asite göre etkilidirler. Ancak evyapımı
humik asitle yapıları ve etkileri kesinlikle aynı değildir. Endüstriyel bazı yöntemler yerine geleneksel yöntem diye ısrar etmemizin sebebi budur. Etki görme konusunda özellikle leo menşeli humik asit arayan ve khumat la aynı değil humik asit daha etkili diyen büyük miktarda ekim yapan müşterilerimizinde olduğunu belirtmek isterim. Beklentinizin ne olduğu ile alakalı bir durumdur. Ne kadar işlenirse o kadar yapı değişir. Gıda da bile öyle değilmi? İşlendi diye vitamini azalır sadece ama hala vardır vitamin mesela ama şekeri artar öte yandan gibi.
sonuç khumat eşit değildir . leomenşeli sıvı humik asit. Etkisiz tabiki değildir asla işe yaramaz felan denemez .Tercih meselesidir.
Mesela adidas leomenşeli humik asit ise , adiclas khumattır
bütçe neye uygunsa , kullanım kolaylığı neye yetiyorsa tabiki o tercih edilmelidir.
khumatı toz halde kullanacaksanız leonardit veya hayvan gübresi kullanın,
Khumatı sıvı halde kullanacaksanız eğer onun yerine sıvı humik asit kullanın bence.
Tercih sizin