Ynt: buda benım erkunt 2010 model
Arkadaş, siz ne derinlikte sürüyosunuz tarlayı ona göre bi pulluk al genelde isin orda 12' mi 14' i kullanılıyor.. eger 14 inç kullanımı uygunsa kalın mazeme alpler 4lü al derim .. ince malzeme alırsan dayanmaz burda çift çekerlerin çok pulluk kırdıgını söyledi alpler bayi ince mazeme vermiş birine diyor bi hafta sonra pullugu parcaladı artık erkunt çift çekerlere hep kalın mazeme veriyorum diyordu.. eger toprak cok çamurve yapışkan degilse 5li 12li al ama bazı yerlerde uzun diye zorluk çekebilirsin ufak tarlalarda.. 4lü 14lü bence idael traktörunude yormaz.. bizim buranın topragı için öle..sizin oranın toprak yapısını bilmiyorum.. yok çok derin sürecem sürdügüm tarlada boş traktör yurumesin diyorsan 4lü 16lı al
biraz kasar traktöru ama çifti guzeldir topragınız hafifse al..
4lü 16' 160cm yer göturur.. 5li 12' =150cm 4lü 14'=140cm buna göre karar verebilirsin.. 5li 12 veya 4lü 14 ten birini seç.. fakat ben sana 4lü 14' i tavsiye ederim nedenine gelince tam teker izini kaybediyor.. ve tarlada kenarları alırken falan cok rahat ediyorsun sinorları falan göturmuyo yani
5li 12' 10cm teker dısına cıkıyor onunda kenarları ayarlamak zor olur biraz..