Asaş Gübre Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Asaş Gübre Sanayi ve Ticaret Anomin Şirketi
www.asasgubre.com.tr
Ben arpa ve yem bezelyesi ekmeyi düşünüyorum dönüme (1000 m2) 20 kğ DAP atmayı düşünüyorum.
Bu verim beklentisine karşılık: 20 kg/d dap yeterli olup, daha sonra iki ayrı üst gübre ile hedefinize ulaşabilirsiniz. Toprağımıza aşırı bir azot noksanlığı varsa, erken dönemde üreyi kullanabilirsiniz. Böylelikle bitkiniz ilk gelişim döneminde ihtiyaç duyduğu amonyum (nh4) azotunu doya doya alıp çimlenmesini yapacaktır. Sapa kalkma döneminde de Can gübresini takviye edebilirsiniz. Yalnız hedeflenen verimlere ulaşabilmek içinVerim hedefi 500-600 nedden yanlış olur
Arpa için 20 kg fazla kıraç ise 15 kg geçmeyin.Gübre üreten birçok firma var ama siz yinede toros igsaş gibi bilinen bir firmanın ürününü kullanırsanız güzel olur.Gubretas firmasını pek sevmem ama ürettikleri dap tane homojenliği bakımından benim hoşuma gidiyor.Gubretasta kullanabilirsiniz.Zaten piyasası belli olduğu için tonunda 100-150 tlden fazla fark olmaz diye düşünüyorum.Ucuzsa vardır bir hikmeti.Bunuda göz önünde bulundurun.DAP gübresini veya başka bir ürününü kullanan var mı?Asaş Gübre Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Asaş Gübre Sanayi ve Ticaret Anomin Şirketiwww.asasgubre.com.tr
Ben arpa ve yem bezelyesi ekmeyi düşünüyorum dönüme (1000 m2) 20 kğ DAP atmayı düşünüyorum.
Bu verim beklentisine karşılık: 20 kg/d dap yeterli olup, daha sonra iki ayrı üst gübre ile hedefinize ulaşabilirsiniz. Toprağımıza aşırı bir azot noksanlığı varsa, erken dönemde üreyi kullanabilirsiniz. Böylelikle bitkiniz ilk gelişim döneminde ihtiyaç duyduğu amonyum (nh4) azotunu doya doya alıp çimlenmesini yapacaktır. Sapa kalkma döneminde de Can gübresini takviye edebilirsiniz. Yalnız hedeflenen verimlere ulaşabilmek için
- dengeli yağışlar
- yeterli organik madde
- ve kusursuz bir ekim olmadır.
Karışımınız kaça/kaç olacak ve bu karışımdan dekara kaç kg kullanacaksınız?Karıştırıp atmak neden yanlış olur
konya'da agsan gübre var tonu 480+nakliye diyor, yalnız siz maraş'a yakınsınız orada leonardit üretim tesisleri var örneğin afşin leonardit, onlarla iletişime geçip daha uygun fiyata alabilirsiniz. örneğin kepçeniz varsa dökme isterseniz daha da ucuz olur,50 KG LEONARDİT TAVSİYE EDECEĞİNİZ LEONARDİT MARKASI VE HEM EKONOMİK HEM DE KOLAY ULAŞABİLECEĞİMİZ BİR ADRES VEREBİLİR MİSİNİZ.AYRICA EN SONUNDAKİ SÜLFAT YERİNE OLSA 33 NİTRAT AMA OLMADIĞINDAN 26 NİTRATI TERCİH EDİYORUM..SÜLFATI ÜST GÜBRE OLARAK HİÇ KULLANMADIM.ÇÜNKÜ SÜLFATIN EĞER GEREKİYORSA TABAN GÜBRESİ OLDUĞUNA İNANANLARDANIM..
Karışımınız kaça/kaç olacak ve bu karışımdan dekara kaç kg kullanacaksınız?
Bu karışımdan 20 kg uygularsanız, 1 dekara 6.6 kg fosfor ve 3.8 kg azot vermiş olacaksınız. Toros gübrenin özel üretimi olan -20.32.0+(15SO3)zn- gübresinden 1 dekara 20 kg uygulayarak aynı oranlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca karıştırma zahmetinden kurtulacağınız gibi tarlanıza ekstradan kükürt ve çinko vermiş olacaksınız. Eğer bölgenizde 20.32 gübresi yoksa, 15 kg Dap kullanın ve erken dönemde de 15 kg üre ya da 20 kg %33 as-üre içeren gübreyi kullanın. Pişman olmazsınız1 çuval 20.20 1 çuval 18,46 dekara 20 kg
PEKİ BUĞDAY İÇİN HER 100 KG VERİMDE 1 FOFSOR MU LAZIM YOKSA 1,5 MU YOKSA 2 Mİ....Bu karışımdan 20 kg uygularsanız, 1 dekara 6.6 kg fosfor ve 3.8 kg azot vermiş olacaksınız. Toros gübrenin özel üretimi olan -20.32.0+(15SO3)zn- gübresinden 1 dekara 20 kg uygulayarak aynı oranlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca karıştırma zahmetinden kurtulacağınız gibi tarlanıza ekstradan kükürt ve çinko vermiş olacaksınız. Eğer bölgenizde 20.32 gübresi yoksa, 15 kg Dap kullanın ve erken dönemde de 15 kg üre ya da 20 kg %33 as-üre içeren gübreyi kullanın. Pişman olmazsınız
Buğdayda her 100 kg verim için en az 1.5 kg fosfor gerekir. Toprakta aşırı bir fosfor eksikliği varsa 2 kg'a kadar arttırılabilir. Yalnız unutulmamalı ki, ph seviyesi 6'dan düşük, 7.5'ten yüksek topraklarda fosfor elementi çabucak yarayışsız (fiskasyon) forma geçer. Ayrıca organik maddesi eksik olan topraklarda da aynı şekilde fosforun yarayışlı olarak bekleme süresi kısalır.PEKİ BUĞDAY İÇİN HER 100 KG VERİMDE 1 FOFSOR MU LAZIM YOKSA 1,5 MU YOKSA 2 Mİ....
Peki analize gore ph seviyesi 8.37 olan topraga ne nasıl uygulanmalıdır..Buğdayda her 100 kg verim için en az 1.5 kg fosfor gerekir. Toprakta aşırı bir fosfor eksikliği varsa 2 kg'a kadar arttırılabilir. Yalnız unutulmamalı ki, ph seviyesi 6'dan düşük, 7.5'ten yüksek topraklarda fosfor elementi çabucak yarayışsız (fiskasyon) forma geçer. Ayrıca organik maddesi eksik olan topraklarda da aynı şekilde fosforun yarayışlı olarak bekleme süresi kısalır.
Ekeceğiniz ürün ve verim hedefiniz nedir bilmiyorum. Fakat ph seviyesi bu şekilde yüksek olan bir toprakta kullanılan taban gübreleri kesinlikle kükürtlü olmalıdır. Hatta imkan varsa birkaç yıl düzenli olarak elementel kükürt kulanılabilir.Peki analize gore ph seviyesi 8.37 olan topraga ne nasıl uygulanmalıdır..
Buğday genelde 250-300kg/da verir. Hedef 300'ün altına düsmemek.Ekeceğiniz ürün ve verim hedefiniz nedir bilmiyorum. Fakat ph seviyesi bu şekilde yüksek olan bir toprakta kullanılan taban gübreleri kesinlikle kükürtlü olmalıdır. Hatta imkan varsa birkaç yıl düzenli olarak elementel kükürt kulanılabilir.
Bu verim hedefine ve yağış rejimine karşılık 20-23 kg 20.20.0+30(SO3) taban gübresi yeterlidir.Buğday genelde 250-300kg/da verir. Hedef 300'ün altına düsmemek.
Kuru tarım yagıs az Kırac killi tın toprak...
Piyasada 20.20.0+30 bulamadım genellikle +10, +22 veya +10+zn mevcut...Bu verim hedefine ve yağış rejimine karşılık 20-23 kg 20.20.0+30(SO3) taban gübresi yeterlidir.
Torosun 20-32+15SO3+zn gübresini bulabilirseniz daha güzel olur.Piyasada 20.20.0+30 bulamadım genellikle +10, +22 veya +10+zn mevcut...
Ceyhan ve Adana bolgesinde maalesef ne 20+30 nede 20.32+15 var...Torosun 20-32+15SO3+zn gübresini bulabilirseniz daha güzel olur.
bence 18/46 kullan . öncesinde toprağa elemental kükürt kullanmakta da fayda var...Ceyhan ve Adana bolgesinde maalesef ne 20+30 nede 20.32+15 var...
Dap'a kaldık...
Yada normal 20.20 ye kükürt katılirmı yoksa dap mi....