Bu nasıl ERKUNT

Ynt: Bu nasıl ERKUNT

şimdi abi mc cormic tir kiotidir tüm ithalleri ayrı bir kefede kubotayı ayrı bir kefede tartmak lazım çünkü kubota 50 yıldan fazladır ülkemizde olan bir firma ayrıca kaçacakları bir yer yok milli helikoter projesinin motrunu yapıyolar 2. köprüyü yaptılar marmarayın iştiraklerinden........bu yüzden yerli bir firma kadar güvenli ...bilmem anlatabilmdimmi şimdi bu arada almak istediğin traktör 80 bin sence o makina o kadar parayı hakedecek kalitedemi?
köylü link=topic=46145.msg437864#msg437864 date=1314348054' Alıntı:
ben hiç bir traktöre kötü demedim.benim için kötü traktör arkasında durulmayan ithal traktörlerdir.bugün kioto kötü mü landini mc cormik kötümü ?kubatoya hiç kötü demedim.valtra kötümü zetor kötümü ama arkasındaki zihniyet bunları kötü yapıyor niye mi * getirip birkaç yıl sonra kaçarak bırakarak ben işboranın bile saglamlıgını biliyorum.brzilyanın mf sini kullnadım.ispanyanın m f sini de almanında fransızda ingilizinde ama arkalrında duran hep birileri olmuş.bugün kubatonun kioto gibi olmayacgına kim garanti verebilir.ama erkunt en azından fabriası var.çekmesede iş yapmsada yaksada kötü olsada birileri yakmaya kalksada bir fabrikası var orada hiç de uzak degil.kapı yanımda new hollan çok mu güzel üzelin mf çok mu güzel ama fabrika var alt yapısı var servis parça al sat herşey var.bügün fent dünya lideri niye türkiyede bir elin beş parmagını geçmiyor.bizim köylüye çiftçiye VAKKODAN BEYMENDEN SARANDAN TAKIM ELBİSE LAMYA almaya benzer.her köylü her çiftçi buralardan çorap bile alamaz.
sabancı toyotayı getirmiş nissanı getirmişler ülkede bir güven olmuş bir marka olmuş.bir alt yapı oluşmuş.toyotayı kullandım bilirim. ben kubato alcak lüksde degilim.lüks alırsam erkuntun lüksünü alırım.benim kafam bukadar çalışıyor.avrupnın birçok güzel modeleri pazar bulamadıklarından 2.elleri bayi bayi galeri galeri geziyor.gelsin kubatı görelim geçzin zaman görelim.şimdilik bizim kafa erkunta yerliye çalışıyor.
davetin için teşekürler

HELAL OLSUN MUSTAFA GÜZEL DEMİŞSİN ERKUNTA 80 VS. VERECEK KADAR DAHA ZENGİN OLMADI BU TÜRK ÇİFÇİSİ

yahya link=topic=46145.msg438027#msg438027 date=1314387878' Alıntı:
HELAL OLSUN MUSTAFA GÜZEL DEMİŞSİN ERKUNTA 80 VS. VERECEK KADAR DAHA ZENGİN OLMADI BU TÜRK ÇİFÇİSİ
80 bin rakamını az değil kesinlikle az değil yazıya atılacak para hiç değil abi o mevlayı verek 80 kez düşünmeli

DÜNEYİN ELAZIĞDA BİR ÇİFÇİ BENİM GİBİ BAYAĞI EKİYOR MERKEZDE 80 ERKUNT ALMIŞ ADAM 3 PİSTON ADAM DİYOR 3 PİSTON OLUNCA AZ YAKAR DEDİM NE ALAKA BENDEKİLER 4 PİSTON ÇOKMU YAKAR POMYA BAKACAN ADAMLARI KANDIRMA ÇOK KOLAY

yahya link=topic=46145.msg438031#msg438031 date=1314388434' Alıntı:
DÜNEYİN ELAZIĞDA BİR ÇİFÇİ BENİM GİBİ BAYAĞI EKİYOR MERKEZDE 80 ERKUNT ALMIŞ ADAM 3 PİSTON ADAM DİYOR 3 PİSTON OLUNCA AZ YAKAR DEDİM NE ALAKA BENDEKİLER 4 PİSTON ÇOKMU YAKAR POMYA BAKACAN ADAMLARI KANDIRMA ÇOK KOLAY
abi bu iş silindir sayısı ile olmuyorki ....silindirin çapıda son derece önemli ...... ve ağırlıkta ona keza ....

EVET AMA GELDE 60 YAŞINDAKİ DAYIYA ANLAT ADAMLAR GALERİCİ BAYİ YALAN VE TATLI DİL ANLATIYORLAR DAYIYI KANDIRIYORLAR

Silindirin Sayısı Çoğalınca karşılık verme olayı hızlı gerçekleşiyor. Mesela 4 silindirde Biri patlar patlamaz diğeri hemen patlıyor. Motor az boğuluyor. Ama 3 silindirde Biri diğerinden bir zaman sonra patlamak zorunda bu yüzden boğulma oluyor.

mustafagursacli link=topic=46145.msg437742#msg437742 date=1314300454' Alıntı:
sana traktörünle Erkuntunla mutluluklar dilerim toprağım......................
.........................Çorum da Türkiyede sadece iki ilde yapılan hiç bir ustanın yapamayacağı cesaret edemediği D4 toyota ma tüp takdırdım ....usta diyoki ya biz bunu bilmiyoduk tüp takılmadığından 3500 devirden sonra bu nasıl bir makina oluyor yakıtınada inanamıyacaksın gör dedi.... şimdi sana Uno kadar anca yaktığını söyleyeceğim......inanmayabilirsin ki o zaman gelip test etmek Ilgaz dağında kekikle beslenmiş dananın etini yemek boynunun borcu ve ilk fırsatta bir Japon malı ile tanışmanı senden isteyeceğim ....Erkunt memleket için çok önemli bir firma ama reno gibi reno 9 gibi clio gibi Kubota ise Toyota gibi Honda gibi kısacası 3-5 gömlek üstün ....nasıl arabada HIZLI GİTMEK DEĞİL O HIZLA GİDERKEN DURABİLMEK önemli ise traktördede ÇEKMEK DEĞİL ÇEKERKEN DAĞILMAMAK önemlidir ... ayrıca birde açık çek verip duruyorum bi cevap alamadım madem Erkunt o kadar mükemmel bizim 60-56 yı yarın değiştirelim 11 sene aynı şartlarda çalışıp onun gibi durabileceğini garanti eden varsa....
mustafa arkadaşım 11 sene de insan bile şeklini değiştiriyor kul yapısı olan 60 - 56 mı değişmedi. hep aynı dava... japon la 60 - 56 bir numara

aksazli link=topic=46145.msg438115#msg438115 date=1314398566' Alıntı:
mustafa arkadaşım 11 sene de insan bile şeklini değiştiriyor kul yapısı olan 60 - 56 mı değişmedi. hep aynı dava... japon la 60 - 56 bir numara
abi şimdi bir malın eder fiyatı vardır ederin üstüne çıknıca dahada güzel mallar vardır...şimdi sıfır traktör alcak olsam bereketi düşünürüm neden 38 bin civarı alırsın ama üste bi on bin daha koyunca çeşit sayısı artıyor kendin için düşün 80 bin servete pahalı değilmi.....

arkadaşlar bizim köyde üç kişi erkunt 70td aldılar hiç memnun degiller çekmiyor yakıtı çok fazla rampada hemen bayılıyor.petrollerle ortak olduk diyorlar üç silindirli bir motora dört ton agırlık fazla degilmi. zamanla düzelir diyoruz hiçte düzelecegi yok diyorlar. banka kredileri olmasa hemen satacaklar

bence bu konuyu açan arkadaşta erkunt değil mf 285 var gibi geldi bana yorumlardan ama bukadar sorun olsaada hepsini söylemez erkuntçular

hararet dısında ynı problemler var bızım erkunta turk fıat 65 46 her tur arkasında duruyo beklıo gıtmesını braksan ustunden atlıycak nasıl ovduler sımdı ıse bzm traktor rampada bos ken bıle 4 den 3 e dusuyo dedılerkı h 4 duser l 4 denedım yıne dusuyo nasıl ıs bu ya gecen denedık yenı gelmıs 10 saate case jx 75 bzm erkunt 160 saate erkunt caseyı cekemedı pekı sımdı vıdeolardakı erkunt servetler farklımı acaba bızmı farklı aldık hangı traktore taksalar erkunt cekıo ama bzdekıler cekmıo ne ıs arkadas yaa acıklama gtrsınler bu ıse resmen kazıklandık verdgm parayı avrupa motora versem daha ıı olurdu yazık yazık turk malı dıolar bıde k.bakmasın kımse bzm turkler kendı mılletının parasında gozu var

celalmansur link=topic=46145.msg436548#msg436548 date=1314038569' Alıntı:
Anladığım kadarıyla benim Erkunttaki sıkıntılar herkeste var ( hararet dışında). bide ben diyorumki 265 s nin önünden kurtulamıyor , millet 398 le kıyaslıyorlar yuhhhhhhhhhhhhh ne diyem artık. Erkunt sahipleri takmışlar işte getirin çekiştirelim diye bence traktörün iyisi tarlada çiftte ve ranpada yüklü çıkarken belli olur gerisi hikaya. medem güçlü neden yavaş gidiyor tarlada madem güçlü neden rampada gitmiyor:)

Arkadaşlar benim anlamadığım bişey var servet 80t 75 Bg , mf 285s 76 Bg aşağı yukarı çekişin aynı alması gerekmezmi. bide yere göve sığdıramadıkla ZF şanzımanı var turbo var eeeeeeeeeee neden çekmiyor anlayamıyorum.
Erkunt servet 80t si olanlara soruyorum hiç biriniz eşit yükle rampada 285 geçtinizmi hakketen merak ediyorum varmı geçen? hani benimkinde problem olabilir ( inşallah öğledir). yakıta gelinde küçücük 3 silindir motor nasıl oluyorda 248 motor kadar mazot yakıyor onuda anlayamıyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlar sevinirim hatta varsa makine mühendisi felan beni aydınlatırsa makbule geçer
senn dedigin 86-88 model 285 kafa tutacak motor yokta ondan degil servet kudreti getirsinler rampada yüklü gecemez 10ton yükle 88model 285 kiralamıştık düz 2le 2 eömork banamısın demiyor kesilmiyorki hayret ettim teknolojisi eski olabilie taş gibi motor zfyi havada karada yer