Bu nasıl ERKUNT

Ynt: Bu nasıl ERKUNT

tipsiz olanlar varya kırmızı orjin kabinli onlar alk-*s

allah yardım etsin hararet dışında cekmeme sorunu 2007 modellerdede var motor düz yolda 4 ü zor görüyo 3 ton kumla rampada cok zayıf 3 pistonlu olmasının tabi biraz dez avantajı olabilir ama cokda etkisi olacagını sanmıyorum .. sahsen erkunta paramı yatırmam gider onun yerine steyr 8073 yada 768 alırım sanzıman arka aynı tek motor farklı

arkadaşım benim 2006 model erkunt servet 80t tekçekerim vardı ve gayet memnundum.. çekişi harikaydı hararet falanda yoktu.. yakıtıda çok az 20 gazı geçmeyince 640 fiattan az yakıyordu.. seninkinde bi sorun vardır.. kaldıki zaten hararet yapıyorsa çekmez.. 285 falan 3lü14lü pullukla asla yetişmez.. ben 4lü 12 ,4lü14lü ve 3lü 14lü pulllukla kullandım performansı gayet iyi idi 75bg e göre.. seri traktör oldugu için seri4 ile rampada hemen düşer ama 3e düşüncede gayet iyi çeker.. düzde 5ton yükle boş 285i geçtim ben .. senin traktörünün motoru darbe yemiş anladıgım kadarıyla hararet yaptırılmışsssa senden evvel eski performansını göstermez.. benim şuan erkuntum da yok kendi ayranımda değil dogruya dogru bu kadar eleştiriyi hak etmiyor bu traktör.. 2005 model miş traktörün sanırım senden önce baya hor kullanılmış traktör.. ha bide 4lü14lü pullugu rölantide çekerdi tavında toprakta.. 15gazla kullanırdık tarlada..

Bu seri 4 te erkuntun bayıldığını bende gördüm. Hızlı makina bayılacak tabi. Bizim tümocan 31 km/h yapıyo. seri 4 le bayırlara vurdum şaşırdım :D 20 ye kaa düştü daha düşmedi. İkinci el motorlarda dikkatli alacaksınız. Bizde aldık ama incini çıkardık alırken

erkuntun hızlı 4 te bayıldıgını bilen bilmeyen bilir.boş traktör agırlıgını senin 285 çekemez 285 le eş ediyorsunuz.o zaman almayacasın erkuntu.adam 5 li 14 lü çekiyor sen 285 le eş ediyorsun.adam rolantide tarla sürüyor sen rakip bulmaya çalışıyorsun.hata varsa senin traktörde hata vardır.şuan konya cihanbeyli biriyle görüştük nohut için adam fuarda almış daha sıra bekliyor.biraz insaflı olmak lazım.yıllardır kullnıyorum tam 7 adet yahu bunun biri kötü olur olmadı.şikayetimiz oldu servis ve bakım konusunda.elbet şuda şöyle olsaydı dedğimiz oluyor şimdi 2011 modellerin sağ kapısından inilmiyor mesela klima tam sogutmuyor ama traktöre ne diyeceksin köt mü ? diyelim.

köylü link=topic=46145.msg437102#msg437102 date=1314184272' Alıntı:
erkuntun hızlı 4 te bayıldıgını bilen bilmeyen bilir.boş traktör agırlıgını senin 285 çekemez 285 le eş ediyorsunuz.o zaman almayacasın erkuntu.adam 5 li 14 lü çekiyor sen 285 le eş ediyorsun.adam rolantide tarla sürüyor sen rakip bulmaya çalışıyorsun.hata varsa senin traktörde hata vardır.şuan konya cihanbeyli biriyle görüştük nohut için adam fuarda almış daha sıra bekliyor.biraz insaflı olmak lazım.yıllardır kullnıyorum tam 7 adet yahu bunun biri kötü olur olmadı.şikayetimiz oldu servis ve bakım konusunda.elbet şuda şöyle olsaydı dedğimiz oluyor şimdi 2011 modellerin sağ kapısından inilmiyor mesela klima tam sogutmuyor ama traktöre ne diyeceksin köt mü ? diyelim.
ben o vitesleri arkaya doğru eyecem 4 e takmayınca binemiyoz :D

cazgin0020 link=topic=46145.msg436310#msg436310 date=1313997193' Alıntı:
volkan resmini çekip atsana benimkinin sadece orta kolun yuvası koptu oda onemli bişey değil :D

heya aynısı banada oldu.ota kolu tutam demir kırıldı :D yeni demir yaptırdım.

arkadaşım erkuntun yeni 2011 80 lik 4x4 4 pistonlusu kültüvatörde 11 270 şase taktı ben 8540 kubotaya 4x4 2011 model 13 3 metre kültüvatör taktım 2 gün yanyana çalıştık erkunta motorumla yarım tura yakın serilikte fark atıyorum anlacağın erkunt kalıbının motoru değil ama reklamını malatya ve elazığ bayileri iyi yapıyor ama siz çifçilere yazık al bir kubota malatya akıncılardan motor gör sana bir çifçi tavsiyesi gerisi sana kalmış

Celal bey, baya dertlisiniz anlasilan, ben malatya massey bayisiyim serinler traktorden ismim ferhat, her ne kadar sorun yasasanizda bence erkunt oldugu icin degil problem bence sizin traktorunuzde bir sorun var anlasilan , sizin yerinizde olsam İzzet ustaya gotururum traktoru belki 100-200 fazla paraniz gider ama sorunu neyse halleder. Zaten bu kadar traktorle icli disliysaniz izzet ustayi duymussunuzdur o bir sekilde sorunu bulur yapar. Oyle hemen yakayim traktoru degistireyi
Demeyin cok zarariniz olur malum ciftcisiniz para oyle kolay kazanilmiyor.

yahya link=topic=46145.msg437319#msg437319 date=1314217430' Alıntı:
arkadaşım erkuntun yeni 2011 80 lik 4x4 4 pistonlusu kültüvatörde 11 270 şase taktı ben 8540 kubotaya 4x4 2011 model 13 3 metre kültüvatör taktım 2 gün yanyana çalıştık erkunta motorumla yarım tura yakın serilikte fark atıyorum anlacağın erkunt kalıbının motoru değil ama reklamını malatya ve elazığ bayileri iyi yapıyor ama siz çifçilere yazık al bir kubota malatya akıncılardan motor gör sana bir çifçi tavsiyesi gerisi sana kalmış
bu millet kioto yuda gör dü,işborayı da gördü,mahindirasını,japonunu çinini hindistanını meksikasını koresini rusunu da brezilyasını da avrupasını da yerlisinide gördü kubota senin olsun.erkunt kalıbının traktörü olmasın.sen yarım degil 5 tur atsanda bize faydası yok.sabah gidip çekmeyen bayılan çok yakan şişirilmiş erkuntu satıpda kubota almayacgız.birileri erkuntlarını yaksada biz yine erkunt alacagız.

Celalmansur traktörünüz başka bir şehirdenmi geldi anlattıklarınıza bakarsak pompa avans ayarınız yüksek avans ayarının gereginden yüksek olması hem hararete hem fazla yakıta yüksüz olarak yüksek devire buda sürate ancak yüke bindiginde takatsizlige yol açar,
güvenilir bir pompacıda pompa avansınızı kontrol ettirin işini bilen pompacı ya neon lamba ile yada stop etmiş motor üzerinde ayar yapar sesini dinleyerek kulak hesabı yapıyorsa ya işine gelmediginden yada bilmedigindendir tesadüfen tutarsa tutar tutmassa git gel...

Cevap yazan herkese teşekkürler. erkuntçu arkadaşlar benim erkunta bi garezim yok olamazda öyle olsa almazdım. cem beyin dediği gibi ponpada sorun olabilir ona baktıracam. erkunt tarlada yavaş bunu herkes kabul etsin bunun tartışılacak bi yanı yok ben defalarca denedim. zf şanzıman seri diyorsunuz o nedenle rampada bayıldığını söyleyen arkadaşlar var onuda kabul ediyorum tamam hızlı 4 le çekmeyebilir ama agır 4 le çeksin. yok ama onlada çekmiyor 3 le çekiyor erkuntun 3. viteside masseyin 2. vitesine denk geliyor . şunu söyleyeyim 285 le aynı yükle tarladan arpa getirdik yol rampa 14 km yolda 285 benden tam yarım saat önce geldi buna ne diyeceksiniz (yüküde 3 ton civarında fazla değil ). bi arkadaş düzde 285 geçtiğini yazmış evet haklı düzde bende geçtim çündü erkunt süratli bunu herkes kabul ediyor. benim sorduğum rampada eşit yükle geçen varmı? yani kaçıncı vitesle çıktığını sormuyorum önemli olan mf den hızlı çıkması. Birde ağırlık konusu var. tekrar yazayım bendeki servet 80t 2 wd 2005 model gölgenlikli ( ropslu) tüm ağırlıkları tam ( 3 er adet arka tekerlerde, 10 adet de ön ağırlığı var). bizde birde mf 265s 98 model yeni tip var, onunda ağırlıkları tam hatta arkada bir çift fazla var gölgenligide var. Boş remorkla tartıldım 265s 4500kg .Erkunt servet 4760 kg remork aynı. demek istediğim erkunt 265s den 260 kg ağır. boş remork 1500 kg civarında. yani server 80t 2wd milletin dediği gibi 3800 kg felan değil. ben şu sonuca varıyorum erkunt hakkında söylenenlerin çoğu abartı olduğu gibi ağırlık konusuda abartı.

köylü link=topic=46145.msg437517#msg437517 date=1314251628' Alıntı:
bu millet kioto yuda gör dü,işborayı da gördü,mahindirasını,japonunu çinini hindistanını meksikasını koresini rusunu da brezilyasını da avrupasını da yerlisinide gördü kubota senin olsun.erkunt kalıbının traktörü olmasın.sen yarım degil 5 tur atsanda bize faydası yok.sabah gidip çekmeyen bayılan çok yakan şişirilmiş erkuntu satıpda kubota almayacgız.birileri erkuntlarını yaksada biz yine erkunt alacagız.
sana traktörünle Erkuntunla mutluluklar dilerim toprağım......................
.........................Çorum da Türkiyede sadece iki ilde yapılan hiç bir ustanın yapamayacağı cesaret edemediği D4 toyota ma tüp takdırdım ....usta diyoki ya biz bunu bilmiyoduk tüp takılmadığından 3500 devirden sonra bu nasıl bir makina oluyor yakıtınada inanamıyacaksın gör dedi.... şimdi sana Uno kadar anca yaktığını söyleyeceğim......inanmayabilirsin ki o zaman gelip test etmek Ilgaz dağında kekikle beslenmiş dananın etini yemek boynunun borcu ve ilk fırsatta bir Japon malı ile tanışmanı senden isteyeceğim ....Erkunt memleket için çok önemli bir firma ama reno gibi reno 9 gibi clio gibi Kubota ise Toyota gibi Honda gibi kısacası 3-5 gömlek üstün ....nasıl arabada HIZLI GİTMEK DEĞİL O HIZLA GİDERKEN DURABİLMEK önemli ise traktördede ÇEKMEK DEĞİL ÇEKERKEN DAĞILMAMAK önemlidir ... ayrıca birde açık çek verip duruyorum bi cevap alamadım madem Erkunt o kadar mükemmel bizim 60-56 yı yarın değiştirelim 11 sene aynı şartlarda çalışıp onun gibi durabileceğini garanti eden varsa....

Erkuntu 2. el aldığınız için öncesini bilmiyorsunuz arkadaşım. Ucuz mazot koyup pompasını zedelemiş olabilirler veya ufak bi hararet yaptırıp ordan da bi yara almış olabilir. Bence bunları bi kontrol ettirebilirsin servise veya servis dışında güvendiğin bi ustaya, normal şartlarda 80 erkuntun 265 den çok fazla olması lazım, bi anormallik var bu durumda.

mustafagursacli link=topic=46145.msg437742#msg437742 date=1314300454' Alıntı:
sana traktörünle Erkuntunla mutluluklar dilerim toprağım......................
.........................Çorum da Türkiyede sadece iki ilde yapılan hiç bir ustanın yapamayacağı cesaret edemediği D4 toyota ma tüp takdırdım ....usta diyoki ya biz bunu bilmiyoduk tüp takılmadığından 3500 devirden sonra bu nasıl bir makina oluyor yakıtınada inanamıyacaksın gör dedi.... şimdi sana Uno kadar anca yaktığını söyleyeceğim......inanmayabilirsin ki o zaman gelip test etmek Ilgaz dağında kekikle beslenmiş dananın etini yemek boynunun borcu ve ilk fırsatta bir Japon malı ile tanışmanı senden isteyeceğim ....Erkunt memleket için çok önemli bir firma ama reno gibi reno 9 gibi clio gibi Kubota ise Toyota gibi Honda gibi kısacası 3-5 gömlek üstün ....nasıl arabada HIZLI GİTMEK DEĞİL O HIZLA GİDERKEN DURABİLMEK önemli ise traktördede ÇEKMEK DEĞİL ÇEKERKEN DAĞILMAMAK önemlidir ... ayrıca birde açık çek verip duruyorum bi cevap alamadım madem Erkunt o kadar mükemmel bizim 60-56 yı yarın değiştirelim 11 sene aynı şartlarda çalışıp onun gibi durabileceğini garanti eden varsa....
ben hiç bir traktöre kötü demedim.benim için kötü traktör arkasında durulmayan ithal traktörlerdir.bugün kioto kötü mü landini mc cormik kötümü ?kubatoya hiç kötü demedim.valtra kötümü zetor kötümü ama arkasındaki zihniyet bunları kötü yapıyor niye mi * getirip birkaç yıl sonra kaçarak bırakarak ben işboranın bile saglamlıgını biliyorum.brzilyanın mf sini kullnadım.ispanyanın m f sini de almanında fransızda ingilizinde ama arkalrında duran hep birileri olmuş.bugün kubatonun kioto gibi olmayacgına kim garanti verebilir.ama erkunt en azından fabriası var.çekmesede iş yapmsada yaksada kötü olsada birileri yakmaya kalksada bir fabrikası var orada hiç de uzak degil.kapı yanımda new hollan çok mu güzel üzelin mf çok mu güzel ama fabrika var alt yapısı var servis parça al sat herşey var.bügün fent dünya lideri niye türkiyede bir elin beş parmagını geçmiyor.bizim köylüye çiftçiye VAKKODAN BEYMENDEN SARANDAN TAKIM ELBİSE LAMYA almaya benzer.her köylü her çiftçi buralardan çorap bile alamaz.
sabancı toyotayı getirmiş nissanı getirmişler ülkede bir güven olmuş bir marka olmuş.bir alt yapı oluşmuş.toyotayı kullandım bilirim. ben kubato alcak lüksde degilim.lüks alırsam erkuntun lüksünü alırım.benim kafam bukadar çalışıyor.avrupnın birçok güzel modeleri pazar bulamadıklarından 2.elleri bayi bayi galeri galeri geziyor.gelsin kubatı görelim geçzin zaman görelim.şimdilik bizim kafa erkunta yerliye çalışıyor.
davetin için teşekürler