en güzel yemeklerimiz yumurta ve makarna şety*-* şety*-*doganbey1 link=topic=49735.msg495066#msg495066 date=1324415463' Alıntı:Ahhh nedir bu açlık. Midem kazınıyor vallaha
Nasip.. zor durum, hepsi bizler için imtihan dünyasındayız..doganbey1 link=topic=49735.msg495177#msg495177 date=1324419411' Alıntı:Dimeeeee : ' ( Nail abi o karede olmayı en çok ben istemiştim ama o gün ve ondan önceki gün nedense içim hep sıkılmıştı. Düğün günü cumartesi sabah dedemin karaciğer ve mide kanseri olduğunu öğrenince dünya başıma yıkıldı gelemedim.
Sağol Hüseyin, NH de sıra varmış, bizim buradaki kömürler gibi fakfuk fona gidiyo galiba. Az tenhalaşsın gelecem yanına..gökoğlu link=topic=49735.msg495193#msg495193 date=1324420171' Alıntı:maşşallah, abi hemen kralı değiştirelim oap*-s *098*-
Ağır Abi link=topic=49735.msg495205#msg495205 date=1324420783' Alıntı:2 ocak 2012 kutlucanlardan randevu aldık bilgelerinize
evet nail abi şimdi eski düzen bir işletmede kar oranı tabikide düşüktür ama mesela ben 33 yaşındayım bundan üç sene öncesinekadar bendoğduğumdan 30 yaşınakadar bizde koyun vardı üç see önce büyük başa döndük ben nedense küçük baştaki tadı alamadım büyükbaş masraflı birde küçükbaş varken para sorunu yok gibi birşeydi satardık içinden üçbeş tane şimdi öle deyil cebimizdeki paralarıda veterinere veriyoruz yani diyecem benim kanaatim bizim gibi küçük işletmelerde şu an itibariyle küçükbaş büyükbaş hayvandan masrafsız ve daha karlı ..nailyetek link=topic=49735.msg494587#msg494587 date=1324378559' Alıntı:Arkadaşlar; konuya olan ilginiz için sonsuz teşekkürler.. Bütün yorumlara tek tek cevap vermem zor gibi, netin hızı yetişmez çünkü.
Genel olarak cevaplıyayım.
Bu koyunlar ve keçiler; TEK FARMS ' a ait. YETEK FARMS ile hiçbir ticari bağlantısı yoktur. Sahipleri bacanağım ve babasıdır.. Görüntü gerçekten herkesin sahip olmak istediği bir işletme. Fakat işin içi o kadar basit değil. Hacımmet gibi bir arkadaşın idaresinde olması durumunda senede yaklaşık 350 bin TL gibi net kar ' a ulaşabilecek bir işletmede. Fakat sahiplerinde mali disiplin ve mali idare çok zayıf. Hemen hemen bizim aile işletmesi gibi. Olursa olur, ölürse ölür, kalanlar bizimdir mantığı ile işler yürümektedir.. Burada telefon kamerası ile çektim, hepsini görüntüleyemedim, sayı hiçbir zaman tam olarak bilinmemiştir, (+-) 50 farkla sayılır. 800 + olduğu kesin dir. Koyunlar, keçiler, erkek toklular, dişi toklular, erkeçler kuzu ve oğlaklardan oluşuyor, yaklaşık 13 tane falan köpek var. Bu arada bi türlü saf kangala sahip olamadılar. Erkunt 70 e ve MF 3.050 ile Transit 120 minibüs araç parkındadır.. İşletme o kadar büyümesine rağmen bi adet tesviye küreği ve koyun kırkma makinası alamamıştır.:S Çoban sürünün sahibidir yani babadır, ailede bulunan 4 kişi (anne, baba, eş ve kendisi) hayvanlara bakmakla meşgullerdir. yaşları 8 ve 10 olan 2 çocukta güçleri yettiği oranda çalışırlar. Bacanağım hayvanlardan geçen brucellaya yakalanmış ve farkedilemeyip geç teşhis konulduğundan zor bir ameliyat olan açık kalp ameliyatı olmuştur. Kapakcıklardan biri değişti, diğeride tamir oldu. Yinede yılmadan çalışmaya devam ediyor. Bu hayvanlar benim tanışdığım zaman yani 1998 yıllarında koyun keçi 150 kadar dı. şimdiye kadar 3 adet traktör yenilediler ve çok fark ödediler, 3 adette binek araç değiştirdiler onlara da bi o kadar fark ödemişlerdir. İlçede 3 katlı bir ev yapabildi, en akıllı yatırım olarak. Sadece Erkunt a 30 bin civarı bi kredi borçları var zannedersem.
Bunları bu işe merak eden arkadaşların para kazanıp kazanamam kaygılarına açıklık getirmek için yazdım. Yani; çoban ve biraz sabır olduğunda k.baş hayvancılık çok hızlı çoğalan ve iyi para kazandıran bir iş. Maşalah diyelim sürüsüne bereket diyelim.
Bizim ineklerin yediği yemin 1/4 ünü koyunlara yedirsek 3 er tane kuzu yaparlar. Bizde ilk başta k.baş yapıyoruk.1 tane 135 alalım diye tamamı satılmıştı..atabey link=topic=49735.msg495211#msg495211 date=1324421817' Alıntı:evet nail abi şimdi eski düzen bir işletmede kar oranı tabikide düşüktür ama mesela ben 33 yaşındayım bundan üç sene öncesinekadar bendoğduğumdan 30 yaşınakadar bizde koyun vardı üç see önce büyük başa döndük ben nedense küçük baştaki tadı alamadım büyükbaş masraflı birde küçükbaş varken para sorunu yok gibi birşeydi satardık içinden üçbeş tane şimdi öle deyil cebimizdeki paralarıda veterinere veriyoruz yani diyecem benim kanaatim bizim gibi küçük işletmelerde şu an itibariyle küçükbaş büyükbaş hayvandan masrafsız ve daha karlı ..
Sağol teşekkürler Ahmet.. 2 senedir çok şükür k.baş yetiricileri bari para kazanıyor..B.başta istikrar yok, borsa gibi..nt@hmet link=topic=49735.msg495227#msg495227 date=1324424264' Alıntı:paylaşım için tşk ler nail abi,ben çok severim koyunu,küçükbaş hayvanları,bana göre yaylanın,köyün bereketidir,süsüdür koyun..bir dönem baya sıkıntılıydı küçükbaş yetiştiricileri şükür 1-2 senedir yüzleri gülüyor..
heralde bu ineğe bulaşan herkes de koyundan geçiyor abi biz de senin ve ahmet abi gibiydik inek vardı da 2-3 öylesine asıl koyun vardı sonradan gitti koyunlar geldi holsteinlarnailyetek link=topic=49735.msg495455#msg495455 date=1324482858' Alıntı:Bizim ineklerin yediği yemin 1/4 ünü koyunlara yedirsek 3 er tane kuzu yaparlar. Bizde ilk başta k.baş yapıyoruk.1 tane 135 alalım diye tamamı satılmıştı..Sağol teşekkürler Ahmet.. 2 senedir çok şükür k.baş yetiricileri bari para kazanıyor..B.başta istikrar yok, borsa gibi..
öylesine söylemiştim abi Allah kimseyi açlıkla sınamasın şükürler olsunki elimizin altında herşeyimiz var ok-*-sdoganbey1 link=topic=49735.msg495114#msg495114 date=1324417070' Alıntı:Saim kardeşim önemli olan yemeğin çeşitli olması, sofranın donatılması değildir. Esas olay bir yumurta bir baş soğan domates bir parça ekmekle mutlu olabilmek, dostluk kurabilmektir.