Bu konu pek gündeme gelmedi.:) Görmedikleriniz, bilmedikleriniz.:D

Ynt: Bu konu pek gündeme gelmedi.:) Görmedikleriniz, bilmedikleriniz.:D

Halaa; Trakkulüp En Zenginleri Listesinden ilk 1000 e giremedim mi.?:S

maşallah..... aslında köylünün bereketinin kaçışı koyunu terketmesinden oldu galiba......

Naptın abi hayvancılıkta sektörmü değiştirdin ne,abi bu sürüyle trakkulüp enbüyük 10 çifçi listesinde ilk ona girersin :) :) ;D ;D ;D

Ağır Abi link=topic=49735.msg492414#msg492414 date=1324147542' Alıntı:
Artık geleneksel olarak söylenen zengin değil dengin olsun lafı mazi oldu yerini

DENGİN DEĞİL ZENGİN OLSUN :) lafına bıraktı
mete26 link=topic=49735.msg492358#msg492358 date=1324145300' Alıntı:
hasan nail muhtarı örnek al. bir türk büyüğü atasözü derki;

'baban fakirse suç senin değil, ama kayınpederin fakirse suçlu sensin.'
bizim gibi bekar gençlere hayat dersi ;D

Hayırdır Nail abi sektör mü değiştirdin. Küçükbaşa geçtin galiba. :D Maşallah sürüsüne bereket. Aynı sektörlerin insanı olarak fikir alışverişi yapabiliriz seninle. :)

Küçükbaş işine birer ikişer ben demi girsem kendi tuzumda kavrulurum hiç yoktan :) Sürüsüne berekeet nail abi :)

Maaşallah, o beyaz keçilerin saanen le bir akrabalığı varmıdır acaba? :)

Arkadaşlar; konuya olan ilginiz için sonsuz teşekkürler.. Bütün yorumlara tek tek cevap vermem zor gibi, netin hızı yetişmez çünkü.
Genel olarak cevaplıyayım.
Bu koyunlar ve keçiler; TEK FARMS ' a ait. YETEK FARMS ile hiçbir ticari bağlantısı yoktur. :D Sahipleri bacanağım ve babasıdır.. Görüntü gerçekten herkesin sahip olmak istediği bir işletme. Fakat işin içi o kadar basit değil. Hacımmet gibi bir arkadaşın idaresinde olması durumunda senede yaklaşık 350 bin TL gibi net kar ' a ulaşabilecek bir işletmede.:) Fakat sahiplerinde mali disiplin ve mali idare çok zayıf. Hemen hemen bizim aile işletmesi gibi. Olursa olur, ölürse ölür, kalanlar bizimdir mantığı ile işler yürümektedir.. Burada telefon kamerası ile çektim, hepsini görüntüleyemedim, sayı hiçbir zaman tam olarak bilinmemiştir, (+-) 50 farkla sayılır. 800 + olduğu kesin dir. Koyunlar, keçiler, erkek toklular, dişi toklular, erkeçler kuzu ve oğlaklardan oluşuyor, yaklaşık 13 tane falan köpek var. Bu arada bi türlü saf kangala sahip olamadılar.:D Erkunt 70 e ve MF 3.050 ile Transit 120 minibüs araç parkındadır.. İşletme o kadar büyümesine rağmen bi adet tesviye küreği ve koyun kırkma makinası alamamıştır.:S Çoban sürünün sahibidir yani babadır, ailede bulunan 4 kişi (anne, baba, eş ve kendisi) hayvanlara bakmakla meşgullerdir. yaşları 8 ve 10 olan 2 çocukta güçleri yettiği oranda çalışırlar. Bacanağım hayvanlardan geçen brucellaya yakalanmış ve farkedilemeyip geç teşhis konulduğundan zor bir ameliyat olan açık kalp ameliyatı olmuştur. Kapakcıklardan biri değişti, diğeride tamir oldu.:) Yinede yılmadan çalışmaya devam ediyor. Bu hayvanlar benim tanışdığım zaman yani 1998 yıllarında koyun keçi 150 kadar dı. şimdiye kadar 3 adet traktör yenilediler ve çok fark ödediler, 3 adette binek araç değiştirdiler onlara da bi o kadar fark ödemişlerdir. İlçede 3 katlı bir ev yapabildi, en akıllı yatırım olarak. Sadece Erkunt a 30 bin civarı bi kredi borçları var zannedersem.
Bunları bu işe merak eden arkadaşların para kazanıp kazanamam kaygılarına açıklık getirmek için yazdım. Yani; çoban ve biraz sabır olduğunda k.baş hayvancılık çok hızlı çoğalan ve iyi para kazandıran bir iş. Maşalah diyelim sürüsüne bereket diyelim.:)

aynı durum benim kapı komşumdada var senin bacanak kadar hayvanı yok ama aşağı yukarı senin bacanağın tarifine uyuyor.

maşallah... açıklama aynı tarih dersi gibi oolmuş hangi uygarlıktı bu grin-*-s şety*-*

Maaşallah, hayvancılık güzeldir amma zahmetlidir, çoban derdi mera derdi yem maliyetleri et ve damızlık sektöründeki fiyat istikrarsızlığı olumsuz yönleridir. Yapana helal olsun.

allah daha çok versin resimleri görünce eski koyunlarım aklıma geldi 400 tane koyun vardı 2006 da koyunculugu bıraktım şimdi büyük baş yapıyorum koyunculuk gerçekten çok zevkli idi hele koyunlar yaylımdan gelipte kuzuları emişmeye bırakırsınızya o zevk o güzellik hiç bir şeyde yok.

keykubat link=topic=49735.msg494603#msg494603 date=1324379773' Alıntı:
aynı durum benim kapı komşumdada var senin bacanak kadar hayvanı yok ama aşağı yukarı senin bacanağın tarifine uyuyor.
Zor ve karmaşık durum..:)
doganbey1 link=topic=49735.msg494690#msg494690 date=1324392071' Alıntı:
Nail abi Allah arttırsın :D Bi kuzu kesiverde ağzımız datlansın
Sağol bilader, kuzunun lafımı olur, alır geliriz hemen..:D
saimbal link=topic=49735.msg494702#msg494702 date=1324392997' Alıntı:
maşallah... açıklama aynı tarih dersi gibi oolmuş hangi uygarlıktı bu grin-*-s şety*-*
Sağol, trakkulüp uygarlığı..:)
malkaralı_yusuf link=topic=49735.msg494715#msg494715 date=1324393723' Alıntı:
Maaşallah, hayvancılık güzeldir amma zahmetlidir, çoban derdi mera derdi yem maliyetleri et ve damızlık sektöründeki fiyat istikrarsızlığı olumsuz yönleridir. Yapana helal olsun.
ertuğrul link=topic=49735.msg494979#msg494979 date=1324411301' Alıntı:
allah daha çok versin resimleri görünce eski koyunlarım aklıma geldi 400 tane koyun vardı 2006 da koyunculugu bıraktım şimdi büyük baş yapıyorum koyunculuk gerçekten çok zevkli idi hele koyunlar yaylımdan gelipte kuzuları emişmeye bırakırsınızya o zevk o güzellik hiç bir şeyde yok.
Sağolun dostlar, mera sorunu olduğuna pek inanmıyorum. En azından bizim buralar da yok, çobanlık ve genç sürü sahiplerinin köye evlenememe durumu hayvancılığı sekteye uğrattı.